Кирил Петков: ГЕРБ е в пълна координация с ДПС, това е реалността

Притеснява се "Лукойл" да не попадне в ръцете на офшорка
144
Кирил Петков: ГЕРБ е в пълна координация с ДПС, това е реалността
Снимка: БГНЕС

"Конституцията е основният договор в обществото. Аз мисля, че някъде дълбоко в цялата политическа система, която се отразява и в образованието, и в културата, и в икономиката, стои липсата на правила и законност", заяви Кирил Петков пред Дарик радио.

"Нашите критици казват "голямата промяна направихте", от Гешев на Сарафов. Но независимо какъв е моралният компас на Сарафов, всяко движение оттук нататък и всяко решение той трябва да го прави, имайки предвид, че някой ден той може да бъде разследван от независим съдия. Това, което ние разбрахме, е че координацията между ГЕРБ и ДПС е толкова сериозна, че те действат почти като една структура - това е наистина факт. Тук въпросът не е защо ние решаваме да поканим ДПС да бъде част от това мнозинство. Както ние сме в пълна координация с "Демократична България", ГЕРБ казват "ние сме в пълна координация с ДПС и това мнозинство вие не можете да си изберете дали е с единия, или с другия, защото ние работим като едно - това е реалността", обясни Петков.

И отбеляза, че "тук въпросът е защо и как е възможно да постигнем промяна с хората, които преди са били символ на това, срещу което сме се борили".

Запитан вярва ли на коалиционните си партньори от ГЕРБ, Петков отговори: "Ако някой от тези партии каже, че вярва на другия, ще е лъжа. Тук въпросът е вярваме ли, че въпреки че нямаме голямо доверие помежду си, можем да постигнем някакви цели, които са общи - и тук казвам "да".

Той коментира, че ако се стигне до сделка за "Лукойл", една опасност, която не иска да се случи, е да се появи отнякъде офшорка, зад която да се скрият купувачи, които българското общество да не ги знае.

"Едните може да са скрити руски купувачи, ужким през западен инвеститор. Другият вариант е да са някакъв консорциум с някакви скрити български купувачи с неясни капитали, с някакви чужди скрити купувачи с неясни капитали зад някаква офшорка", посочи Петков.

"Това си е частна сделка, "Лукойл" има пълен избор на кого да го продаде, но аз искам собственикът да се знае, да бъде с добра репутация, и ако може, да има даже компонент, в който законът за корупцията в чужбина е сложен за масата, така че да не може толкова ключов актив на България да бъде използван за корупционни или политически маневри", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: ДПСГЕРБкирил петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
18
 
! Отговори
НИЩОЖЕСТВО преди 8 месеца
Реалността е, че Киро е mega пр0ст и ни предаде на м7трите!!!
53
1
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
ами подаваите оставки и отиваме на нови избори само с празни приказки не ставахванали сте се за кокала и не пускаме докато не опоскате държавата сега ще видимкои ще свие лукоил
52
1
 
5
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Между другото в САЩ също е така - гласуват за републиканци в дясно, а републиканците от своя страна винаги гласуват в подкрепа на демократите - дали ще е за бюджета, мигрантите или да ви следят незаконно, няма значение, десните републиканци винаги гласуват вляво. Надежда няма никаква, всичко вече е вляво, дори в САЩ.
51
6
 
3
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
ГЕРБ, СДС, ДПС, ПП-ДБ, ИТН, Бъзраждане, БСП са проявления на ЦК на БКП. Всички до една. Не го ли разбрахте най-после?
50
5
 
4
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Това е Еднопартията - бившата ЦК на БКП. Тя ни управлява 45 години до 10 ноември, след това 35 години до днес, не разбрахте ли? Карат се само да объркват хората. Зад кулисите всичко е подредено. ЦК на БКП ни управлява вече 80 години. И може би още 80, ако ни има. Техни са прокуратура, съд, медии, всичко. Соц. агенциите, които да подвеждат хората. Големите предприятия, хотелите, всичко. Предварително решават кога да има избори и кой да спечели. Според международната обстановка.
49
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кирил Петков е най-голямото нищо появявало се на нашата политическа сцена. Даже ДПС го превъзхожда. ПП-издънки на Посолството. Митрофанова ви трън в очите, по-добре се замислете.
48
2
 
16
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Гласуваш за ПП, получаваш ДПС.
47
2
 
17
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 8 месеца
Гласувалите эа този да си ударят по един шамар, и эадължително пред огледалото еии
46
1
 
8
 
! Отговори
До Веселинъ 71121368 преди 8 месеца
Нуждаеш се от психиатър бе пич.
45
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Както винаги безмислени словосъчетания. Придружени с бързи погледи към слушателите за проверка дали постигат ефект. Като ученик, който не знае какво говори на учителката
44
0
 
7
 
! Отговори
Той и Трактора беше преди 8 месеца
координирал правилно, но го пратиха за скрап.
43
2
 
2
 
! Отговори
Bg izmet преди 8 месеца
БОЛИ МЕ ДРЬТИОТ КОЙ САС КОЙ Е.ИЗМАМНИЦИ И ДОЛНИ МЬСТИИ Е РАЖДАЛА И ЩЕ РАЖДА ИЗМИСЛЕНАТА ДЬРЖАВА.ГАВНАВОЗ.
42
0
 
4
 
! Отговори
ааааа преди 8 месеца
ПРО***сТ
41
2
 
3
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 8 месеца
народа освен че е *** е и мързелив и изобщо не мисли ! АМА ИЗОБЩО !
40
2
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 месеца
КИРИЛ ПЕТКОВ НЕ РАЗБИРА ЕДНОПОЛОВИТЕ ДВОЙКИ ЗАЩОТО Е ХЕТЕРО.
39
0
 
8
 
! Отговори
морски преди 8 месеца
Не е вярно, че всичко се руши! По брега се презастроява построеното с крадените от всички нас пари.
38
0
 
6
 
! Отговори
Мамини сладки преди 8 месеца
Тея на снимката са като братче и сестриче.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всички сте от един дол дренки,нагаждачи работещи за чужди интереси
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дилян си е поръчал да му направят снимки с Кирето. И сега ги раздава като визитки.
35
1
 
3
 
! Отговори
той беше прав преди 8 месеца
"Пътя на България към Европа, минава през Босфора" - Доган --- Европейското развитие на Бг е през Турция. Толкова си можете българи!