Кирил Петков: ГЕРБ е в пълна координация с ДПС, това е реалността

Притеснява се "Лукойл" да не попадне в ръцете на офшорка
144
Кирил Петков: ГЕРБ е в пълна координация с ДПС, това е реалността
Снимка: БГНЕС

"Конституцията е основният договор в обществото. Аз мисля, че някъде дълбоко в цялата политическа система, която се отразява и в образованието, и в културата, и в икономиката, стои липсата на правила и законност", заяви Кирил Петков пред Дарик радио.

"Нашите критици казват "голямата промяна направихте", от Гешев на Сарафов. Но независимо какъв е моралният компас на Сарафов, всяко движение оттук нататък и всяко решение той трябва да го прави, имайки предвид, че някой ден той може да бъде разследван от независим съдия. Това, което ние разбрахме, е че координацията между ГЕРБ и ДПС е толкова сериозна, че те действат почти като една структура - това е наистина факт. Тук въпросът не е защо ние решаваме да поканим ДПС да бъде част от това мнозинство. Както ние сме в пълна координация с "Демократична България", ГЕРБ казват "ние сме в пълна координация с ДПС и това мнозинство вие не можете да си изберете дали е с единия, или с другия, защото ние работим като едно - това е реалността", обясни Петков.

И отбеляза, че "тук въпросът е защо и как е възможно да постигнем промяна с хората, които преди са били символ на това, срещу което сме се борили".

Запитан вярва ли на коалиционните си партньори от ГЕРБ, Петков отговори: "Ако някой от тези партии каже, че вярва на другия, ще е лъжа. Тук въпросът е вярваме ли, че въпреки че нямаме голямо доверие помежду си, можем да постигнем някакви цели, които са общи - и тук казвам "да".

Той коментира, че ако се стигне до сделка за "Лукойл", една опасност, която не иска да се случи, е да се появи отнякъде офшорка, зад която да се скрият купувачи, които българското общество да не ги знае.

"Едните може да са скрити руски купувачи, ужким през западен инвеститор. Другият вариант е да са някакъв консорциум с някакви скрити български купувачи с неясни капитали, с някакви чужди скрити купувачи с неясни капитали зад някаква офшорка", посочи Петков.

"Това си е частна сделка, "Лукойл" има пълен избор на кого да го продаде, но аз искам собственикът да се знае, да бъде с добра репутация, и ако може, да има даже компонент, в който законът за корупцията в чужбина е сложен за масата, така че да не може толкова ключов актив на България да бъде използван за корупционни или политически маневри", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: ДПСГЕРБкирил петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 8 месеца
Киро реалността е друга С 33 депутата управлявате благодарение на ГЕРБ това са партии законни дългогодишни а вие сте шарлатани България много западна последните 3 год Вместо да се развива всичко се руши навсякъде Киро и никаква конституция нямате право да пренаписвате изобщо не сте легитимни Оставка избори служебни
33
0
 
10
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Всички от ПП-ДБ заекват или завалят думите. ФАКТ. Нямат ясна мисъл и говорят пълни дивотии. ЗАЩО тези хора имат място във властта? Докога?
32
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ДА, ДЕМОКРАТИТЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ ЗА УЖАС НА СВИНЕТЕ КРАДЛИВИ В БЪЛГАРИЯ.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На снимката виждаме как Кирил Петков и Делян Пеевски са се хванали за гушите.
30
0
 
1
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Не знам, обаче винаги когато се появят Пеевски и Доган, става лошо. Хай вървете си с мир бе!
29
2
 
5
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Алоооууу, Борисов, Байдън ще спечели/открадне още един мандат до 2028 година. Дотогава ли ще търпим ПП-ДБ?
28
1
 
3
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Сценарият ми за 2028, след още 4 години управление на ПП-ДБ:- дълг 100 милиарда- гейове и лесбийки вписани в конституцията като висша категория- забрана на свободното слово, тоест "борба с дезинформацията"- Черна снежанка и трансатлети при жените- данъци, увеличени 300 процента, които НИКОЙ не може да плаща- напълно съсипана икономика- олигарсите се множат и излизат изцяло на светло- окончателно се завръщат мутренските години- ще ядем ГМО, от които мнозина ше измират- ковид проверки
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Кирил Петков: ГЕРБ е в пълна координация с ДПС, това е реалността"-----------------А вие сте в пълна координация и с ГЕРБ и с ДПС, това е реалността на коалицията. Пардон, на НЕкоалицията.
26
1
 
8
 
! Отговори
Герака преди 8 месеца
Този кре...тен сега ли го видя това когато ги изпраха с другото недоразумение бойкиев тези поборници срещу корупцията и модела бб или е всичко стани да седна
25
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Който ходи да им гласува на тия, сега да им бере гайлето и да се нерви. Аз не гласувам и изобщо не ми дреме. Да правят каквото си искат.
24
2
 
4
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Когато Байдън манипулира и открадне изборите и през 2024 година, ПП ще управлява до 2028 година. Представяте ли си? По 20 милиарда дълг на година, до 2028 ще стигне някъде 100 милиарда. Които ще плащаме НИЕ, обикновените българи, а те ще си заминат за Канада. Докога ще ги търпим?
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
щото па Вие се едно не сте в координация с Баце и ПееФски:)
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Парламента не се замимава със закономателна дейност а с разпределяне на баницата и рекетиране на властта за мноого от нашите пари . Ти ще ми дадеш това а аз ще гласувам против интереса на народа но в твой интерес . Как човека с властта да вземе адекватни решения като за всяко решение трябва да раздава от наще пари на парламентарните босове които го рекетират . На парламента работата му е да прави закони а не да променя конституции или да спира разследването за Ф16 който не отговаря на условията
21
0
 
9
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Не си мислех, че има някой по-слаб от този, но Денков ме проверга.
20
0
 
8
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Тоя лъже ВИНАГИ. Практически винаги. Но си стои, понеже Съд, Прокуратура, медии го подкрепят, нали е комунистическа придобивка.
19
2
 
3
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Боже, зачеркнаха ми думата "***", ако и това не можеш да кажеш, накъде вървим? Без език и отношение не става бе! Дали се обиждаш или не, няма никакво значение, но НИКОЙ няма право да ограничава свободата на словото, това е записано в Конституцията.
18
4
 
5
 
! Отговори
Конституция преди 8 месеца
Неможе да се правят референдуми в държава с толкова много рус0роби
17
4
 
14
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 8 месеца
Бойко вече не обича Рашидов, обича Пеевски. Каква драма.
16
0
 
2
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Запитали ли сте се някога защо когато левите идавт на власт, винаги вдигат шума? Това всъщност е основната промяна, която засяха психиката ни - най-важното. Отговорът е *** - защото левите не мислят и не искат да мислят, те само се възползват и крадат. Но такива НЯМАТ място в управлението, то е за да се работи и представят решения.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
МЕЖДУ ГЕРБ И ДПС НЯМА СГЛОБКА А ЗАВАРКА.