Слави Василев: Още не се е намерил политик да прати Борисов в нокдаун

ПП-ДБ се оказаха шарлатани, техният разпад би бил закономерен
11 юни 2024 10:43, Елка Василева
248
Слави Василев: Още не се е намерил политик да прати Борисов в нокдаун
Снимка: архив, БГНЕС

Изборите направиха очевидно, че европейците отказват да приемат наложения либерален модел, в който Европа винаги е отворена – за мигранти, за екология…, а гражданите остават на заден план. Затова и много избиратели гласуваха по-консервативно, гласуваха да защитят Европа и интереса на гражданите ѝ. Много държат в общността да не се губи националната идентичност. За повече суверенитет. Това изтъкна пред БНР политологът Слави Василев.

Още по темата
"Например зелената сделка се асоциира с икономическо самоубийство на фона на подхода на други велики сили като Китай и САЩ", каза Василев.

Той подчерта, че тенденциите в Европа са показателни, защото вървят ръка за ръка с тези в България.

"70 процента негласуващи у нас означава абсолютно неприемане, да не кажа отвращение, на политическото статукво и политическия контекст, в който се намира страната ни. Разбирам тези, които нямат желание да гласуват. У нас няма интрига. То е ясно, че Борисов и Пеевски ще управляват. За мен политиката е битка на личности. На България ѝ липсват лидери. Бил съм критичен към Борисов, но години наред той е лицето на политическото водачество", каза политологът.

По думите на Василев след вдигнатия юмрук на Румен Радев това лице на Борисов се е размило, но все още не се е намерил политик, който да удари кроше и да прати в нокдаун лидера на ГЕРБ. В момента няма лидери на парламентарния хоризонт.

Според политолога единственият, който може да измести Борисов с нокдаун, е Радев. Неговото време чука на вратата, но той още има ангажименти, той е човек на честта и на дълга.

Със служебния кабинет, в който се появиха за пръв път Кирил Петков и Асен Василев, Радев наистина стъпи накриво, но добре, че не си счупи глезена. ПП-ДБ се оказаха шарлатани, техният разпад би бил закономерен, допълни Слави Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Я марш.
203
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой бил образован?? Дебелян ли от НДСВ бил образован?? Че той дори няма висше юридическо образование!
202
3
 
5
 
! Отговори
70% преди 2 месеца
не гласуваха! Изборите са не представителни с 23% от общо гласувалите 32%. Ще има стабилни протести и падане на правителства на двамата работещи на тъмно! Борисов не е нокдун, той е в шах- мат! Българският избирател не го иска! Сляп да си, ще го разбереш!! Истината не е, че хората са уморени, мързеливи, прости.. Истината, е че са обезверени, защото не вярват, че могат да се отърват от двете с,в,и,н,к,и!! От такива с,в,и,н,,к,и,, българите са се отървали винаги с чужда помощ!
201
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 189 ОБРАЗОВАНИ НДСВ БЯХА И МНОГО ДОБРЕ ОПРАВИХА БЪЛГАРИЯ ЗА 800 ДНИ
200
1
 
7
 
! Отговори
Той не казва, преди 2 месеца
Той чете евангелието, като Дявола.
199
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
70" процента от българите НЕ ГЛАСУВАХА,КАКВО ИСКАШ ДА НИ КАЖЕШ ХЛАПАКО?
198
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Да, и тях/киртака и кокоро/във властта ги вкара Радев с нарушение на Конституцията. Явно не може да подбира добре хората, затова каквато партия да направи, при избора му на хора, ще загуби. Да управляваш държава не е като да правиш интриги, да разхождаш Деса с нови рокли и да облажваш покрай ДС съветници. Няма бъдеще Радев, на бас!
197
1
 
7
 
! Отговори
Дид преди 2 месеца
Докато службите са негови и добре контролирани, няма и да се намери! Решението е да се закрият и под нова форма да се създадат нови. Те днешните освен политически поръчки , друго не изпълняват.
196
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пази Боже Радев да стане премиер. Тогава, и аз ще избягам от България защото знам, от личен опит, какво е да живееш в тоталитарна държава, да ни управляват измамници и крадци, без възможност за друг избор. Не, благодаря! Но, не вярвам Радев да има успех, вече направи няколко партии/ Янев, Киро и Кокоро...и се разбра, че единственото, което му се отдава е да краде по пътя на Копринката и да вдига юмруче в полза на олигарси и ***. А, българите помнят...
195
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 198 Не са се усетили достатъчно,след като толкова много гласуваха за тях.
194
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма , защото менторите издигнали Боко , все още им е необходим, а също и Шиши. Щом решат да не са послушни или не са им нужни вече ще бъдат "отстреляни".
193
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малееее ... ПП-то били интелигентни и умни. Ти в ред ли си? Такъв сбирток от самовлюбени, нахални и мързеливи парвенюта не беше се появявал скоро. За разлика от предходните бандити те искаха да забогатеят за отрицателно време и да си набият шута по топлите морета. Хората са много в час и веднага ги усетиха.
192
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Величие са пълна пародия..двойник на копейките
191
18
 
5
 
! Отговори
митко преди 2 месеца
Човекът който ще срути престъпното статукво на Боко Тиквата и Дебелян вече се появи.Това е полковник Марков.Все повече българи се обединяват около Величие.Там е истината.
190
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ХРАНИЛКА НА ТИКВАТА И ШИШИ МИРИЗЛИВИЯ ЧАЛГАР И КОПЕЙКИТЕ,ПИШЕ ГЛУПОСТИ, ЗАВИСИМ ЗА ДА ГО ХРАНТУТЯТ,И МНОГО ЗАВИСТЛИВ И НЕКАДЪРЕН.
189
18
 
6
 
! Отговори
Тенгри кан преди 2 месеца
Бойко Тиквата и Радев няма да се боксират помежду си;))) Те са скачени съдове. Когато Радев слезе от президентството и направи партия за Парламента, Бойко ще изостави ГЕРБ и ще се кандидатира за президент и ще бъде избран. Тогава ще се извърши наистина Ротация в йерархичните нива на политическата олигархия у нас. А, Радев ще стане мин. председател и тогава народонаслеението ще яде уйя, а Бойко вече като президент пак ще го играе Спасител! Вечен е Бойко, дрогаре!;))) Докато не умре, разбира се.
188
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак опряхте до маркуча на Бойко :)))))))))))))))) а как го мразехте и го плюхте. Сега бързате да се подмазвате
187
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво да ви кажа?! - че пак Борисов ще е премиер ли- да и се надявам тоя път всички да видят, че и срещу него да бягат не могат да го стигнат, още повече тия жълтопаветните обитаци!!!!!
186
10
 
12
 
! Отговори
Хвърчилото преди 2 месеца
До АнонименПо-голям шарлатанин от Бойко и Прасето Няма
185
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че ПП са шарлатани- това и от Космоса е видно, също както Зеления чорап не става за нищо друго, освен да изпълнява заповеди