Слави Василев: Още не се е намерил политик да прати Борисов в нокдаун

ПП-ДБ се оказаха шарлатани, техният разпад би бил закономерен
11 юни 2024 10:43, Елка Василева
248
Слави Василев: Още не се е намерил политик да прати Борисов в нокдаун
Снимка: архив, БГНЕС

Изборите направиха очевидно, че европейците отказват да приемат наложения либерален модел, в който Европа винаги е отворена – за мигранти, за екология…, а гражданите остават на заден план. Затова и много избиратели гласуваха по-консервативно, гласуваха да защитят Европа и интереса на гражданите ѝ. Много държат в общността да не се губи националната идентичност. За повече суверенитет. Това изтъкна пред БНР политологът Слави Василев.

Още по темата
"Например зелената сделка се асоциира с икономическо самоубийство на фона на подхода на други велики сили като Китай и САЩ", каза Василев.

Той подчерта, че тенденциите в Европа са показателни, защото вървят ръка за ръка с тези в България.

"70 процента негласуващи у нас означава абсолютно неприемане, да не кажа отвращение, на политическото статукво и политическия контекст, в който се намира страната ни. Разбирам тези, които нямат желание да гласуват. У нас няма интрига. То е ясно, че Борисов и Пеевски ще управляват. За мен политиката е битка на личности. На България ѝ липсват лидери. Бил съм критичен към Борисов, но години наред той е лицето на политическото водачество", каза политологът.

По думите на Василев след вдигнатия юмрук на Румен Радев това лице на Борисов се е размило, но все още не се е намерил политик, който да удари кроше и да прати в нокдаун лидера на ГЕРБ. В момента няма лидери на парламентарния хоризонт.

Според политолога единственият, който може да измести Борисов с нокдаун, е Радев. Неговото време чука на вратата, но той още има ангажименти, той е човек на честта и на дълга.

Със служебния кабинет, в който се появиха за пръв път Кирил Петков и Асен Василев, Радев наистина стъпи накриво, но добре, че не си счупи глезена. ПП-ДБ се оказаха шарлатани, техният разпад би бил закономерен, допълни Слави Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
15
 
11
 
! Отговори
С образование напред преди 2 месеца
Шарлатанин си ти и *** на Борисов!За пръв път в България се появихи интелигентни и умни политици в ПП-ДБ, но за съжаление много малко хора са на нивото-образовани и успели и много малко хора се припознават в тях. Когао мнозинството са с татуировки на велики българи по ръце и крака, но въпреки това биещи се по мачове, правещи си пас по цял ден на работа и чакайки петък, за да се напият, парламентът напълно отразява хората в България. Това е тъжната истина...
183
11
 
17
 
! Отговори
Инж+ преди 2 месеца
ББ е в НОКАУТ!!! 2/3 от гласовете на ГРОБ са или купени, или фалшифицирани!!! Така че не разбирам на какво се радват????
182
18
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
И защо да го праща в нокдаун бе, съветски шушляк, като Борисов е най-големият политик в новата ни история.
181
6
 
7
 
! Отговори
Kоstas Linke преди 2 месеца
Какво прави юдейна Етиен Левви - агент на ШинБетх, и доносник на ДС, на Моссад не е..........във партията на Хамасеца подПулкавник Маркофф ?? Мм ?...ТОЯ ПРОЕКТ ''ВЕЛИЧИЕ''--ДА НЕ Е ОТРОЧЕ НА ИЗРАЕЛСКОТО ПОСОЛСТВО В БИЛГАРИАС ?...и ДИРЕКТНО на МОССАД .
180
1
 
5
 
! Отговори
А,намери се преди 2 месеца
Шиши!
179
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВСЕКИ ПОЖАРНИКАР С МАРКУЧ ЗИМА НЕ ПРАВИ...
178
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин подкрепя войната и я води срещу суверена държава и партиите, които подкрепят войната, са именно неговите протежета.
177
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С ЕДНА ДУМА ПОЛИТИЦИ КОИТО ПОДКРЕПЯТ ВОИНАТА НЯМАТ МЯСТО В БЪЛГАРИЯ ТОВА СА ПАРТИИТЕ ПОДКРЕПЯНИ ОТ КОЗЯК
176
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви революции бълнуваш бе, хората ги мързи до урните да отидат, а той си мисли за революции. Как няма да ви слага в малкото си джобче и Борисов, като сте толкова неадекватни! "Недозем" казвали по северния край...
175
8
 
5
 
! Отговори
Kоstas Linke преди 2 месеца
ЩОМ ТАЛИБАНА С АРАБСКИЯ ШАЛ--ПодПулкавния Маркофф , КОЙТО БЕШЕ ГОСТ НА КРУМ САВОВ И НА ОЩЕ 6-7 ПРЕДАВАНИЯ СЪС АРАБСКИЯ ШАЛ,ВЪРЗАН НА ГЛАВАТА МУ, И САМО ОЧИТЕ МУ СЕ ВИЖДАХА = 100 ПРОЦЕНТОВ ХАМАСЕЦ , И БРАНЕШЕ ХАМАС В ЕФИР :)))) ..СТАНА ДЕПУТАТИН....ВУГАРИИА НАИСТИНА ЩЕ БЪДЕ ПРЕГАЗЕНА МНОГО СКОРО ....А ИНАЧЕ БОКО БУЦИ Е НОМЕР 1 , И НИКОЙ ВУГГАРР НЕ МОЖЕ ДА ГО МРЪДНЕ , САМО БРАТ МУ -- ДЕЛЯНОС МАГНИТСКИ МОЖЕ....НО БРАТЯ МАГНИТСКИ ЩЕ СЕ КОАЛИРАТ СЕГА !!
174
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези избори бяха последно предупреждение за крадливата, нагла и самозабравила се върхушка. Последен шанс най-после да се случат реформите в България и да заживеем като нормални европейци. Повече възможности за оядените политици няма да има, нека си спомнят за революциите във Франция и Русия, но това при нас не бива да става.
173
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да идва стрелеца на ФИЦО !
172
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Борисов вече е в нокдаун, печели избори, а не може да управлява, дори ДПС не го искат поне официално, въпреки твърдия си електорат от зависещи от него, които наивниците от ПП-ДБ запазиха на постовете, за да им прогласуват орязването на пълномощията на президента, най-важната промяна в конституцията беше тази - да превърнели президента в английската кралица и сега вървят надолу дори при това положение борисов губи гласове, предполагам че щяха да бъдат повече ако в Турция не гласуваха за ГЕРБ
171
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КОГА РАДЕВ ВДИГНА ЮМРУК? 1.Същият ден бяхме приети в чакалнята на ЕВРОЗОНАТА. 2.Прокуратурата намери документи при съветниците на РАДЕВ, от които става ясно, че преди да излезе съдебно решение се съгласува с президентството.3.БОБОКОВИ ВНИСЯТ ОПАСНИ ОТПАДЪЦИ В БЪЛГАРИЯ ОТ ИТАЛИЯ. 4.ИЗЛЕЗЕ ЗАПИСА СЪС СЪВЕТ КЪМ МИТКО ДА ОПРАВИ НЕЩАТА, ЗА ДВОЙНАТА ЗАПЛАТА НА ДЕСА.ТОЗИ ДОБЛЕСТЕН МЪЖ НА ЧЕСТА СГАЗИ КОНСТИТУЦИЯТА ЗА ДА ИНСТАЛИРА ЕДИНИ ШАРЛАТАНИ ДА СЪСИПВАТ ДЪРЖАВАТА ЗА ДА ГЛЕДАМЕ ОТДАЛЕЧЕ ШЕНГЕН Е ЕВРО
170
1
 
12
 
! Отговори
M.I.C. преди 2 месеца
Няма ли вече да изчезне някъде. Да си кара луксозните коли благодарение на баща му, защото като гледам нищо сам не е постигнал досега. Само едни жестомимики научени в западните университети и ясна дикция, пак заучена и престорена все едно я е практикувал пред огледало. Да е жив и здрав и нищо лоо не му пожелавам с това мнение.
169
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато скоро заиграе сопата, освен корумпираните политици трябва заслуженото да получат и тези купени пишман социолози-политолози, на които мафията плаща да промиват мозъците на хората
168
3
 
15
 
! Отговори
Осман Адемов преди 2 месеца
Намери се бе Слави, казва се Костя Копейкин хахахаха. Само че вместо да го прати нокдаун, налапа кочана на Боко, извъртя му една вувузела и взе мангизите. Който се чуди нека се разрови около миналото на варненският ром!
167
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СамоПеевски може да го свали.Не го е поискал.На избори могат да станат първи.Но не им е цел.
166
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нямаме съд който да съди според законите.
165
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И защо трябва да се нокаутира Борисов? Защото явно е доста по-опитен от всичката плява, налитаща да "управлява" държавата и парите на данъкоплатците! За да са щастливи т ъ п о г л а в ц и т е!