Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер, кабинет - само с първия мандат!

Другият изход е септември на избори, заяви той
Обновена: 13 юни 2024 12:48 | 13 юни 2024 12:17, Александър Попов
655

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За нас всяка победа е важна! Първият е първи, вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред. За нас от особено значение е връщането на подкрепата в основни градове като Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе - градове, където печелим. В София печелим 9 района. С тези думи Томислав Дончев от ГЕРБ откри първата официална пресконференция на партията на Бойко Борисов след изборите на 9 юни.

Дончев отбеляза огромното значение на персоналния вот - Рая Назарян и Лена Бориславова, например. Назарян има 1000 преференции повече. Георги Георгиев има два пъти повече преференции в Перник от Кирил Петков, отбеляза Дончев.

Лидерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за премиер, но правителство ще има само с министър-председател от ГЕРБ.

Първият мандат е единственият, в който може да се направи правителство. Другият изход е септември на избори. Втори, трети, четвърти мандат няма как да са успешни, колегите от другите партии трябва да го знаят. Премиер, външен министър, отбрана ще бъдат на ГЕРБ като победител на изборите, заяви Борисов.

Борисов ще излъчи преговорен екип от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева, в понеделник ще бъдат поканени лидерите на останалите политически сили в Народното събрание.

Според него победата на партията във вота е категорична. Не е време за самохвалство и егоцентризъм, нито за противоборство между институциите, а за държавнически решения. По общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите - не е време за тях. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени", посочи той.

"Над 11% сме над втория, а си задаваме въпроса дали ще има правителство. Имаме обаче един депутат по-малко. Интересни са ми е колегите от малките партии, които бързат да кажат, че трябва кабинет, но няма да участват в такъв. Те могат да говорят от името на народа, но не и ние. ГЕРБ обаче не го и прави", подчерта Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
2
 
! Отговори
ъп на гайда преди 4 месеца
До Анонименв терминологията за тази упост дето сте споменали пише,че се отрича съществуването на Господ,а полковника чете евангилието пред всички в социалните мрежи,очевидно сте простокир пореден
101
10
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
при 34 процента изб активност герб не е в позиция да поставя условия затоваотиваме на избори на есен връщаите веднага мандатите и не се мотаите да сегуби време
100
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ГЕРБ, ДПС и няколко отлюспени депутата от други партии, премиер Мария Габриел, с 4-годишен мандат! Само това е формула за стабилност, тъй като ИТН са проект на Радев, ще съборят правителството когато на тях им скимне
99
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Боко се размечта за експертен кабинет с негови експерти и под негово командване с 4 годишен мандат.Ха,ха,ха!Мечтите са безплатни.
98
9
 
7
 
! Отговори
дедо ви преди 4 месеца
лапетата ако обичат да не щракат щуротии ! да бехте отишли да гласувате , ппдб , тошку , нинова , костя , левите и ония новите ви чакаха с отворени обятия .що не отидохте да гласувате за някой от тия *оправячи* та да спечелят те и живота ви да стане приказка ???
97
18
 
1
 
! Отговори
Пасхиалис Терзис преди 4 месеца
Време е г-н Пеевски да бъде премиер
96
4
 
20
 
! Отговори
anonimen преди 4 месеца
СРАМОТА , ЛЕЖАЛ Е В ЗАТВОРА В ЧЕХИЯ ЗА КРАЖБИ НА КОЛИ , А ИСКА ДА СТАВА ПРЕМИЕР И ДА УПРАВЛЯВА ДЬРЖАВАТА !!!!!!
95
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Боко Величие ще те разбие , партия ГЕРБ е ОПГ , те Величие са секта Сектата на Сциантологията..
94
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Съгласен съм, че първият е първи и вторият е втори. Преди не се бях замислял
93
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БОЙКО!БОЙКО!БОЙКО ПРЕМИЕР!
92
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
хайде да го видим, нали зовеше, гласувайте да сме първи, да е голяма разликата, нали е голяма разликата, да прави правителство с осъдения за корупция пеевски и да не ни занимава, не го искаме, аз лично гласувах точно защото влюбените в него медии го даваха денонощно, гласувах против сглобката
91
4
 
21
 
! Отговори
anonimen преди 4 месеца
ЗАЩО МУ ТРЕПЕРИ ГЛАСА НА ТОЗИ МЕРЗАВЕЦ
90
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тикавата изгуби ли властта, отива я затвора затова се бори до последно, но все ще дойде края
89
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аре боко да видим как ще направиш сглобка с турците и чалгарите
88
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Започна изказването си с лъжа и продължи в същия дух.Разликата между него и ДПС била 11%! А всъщност е 7% и той много добре го знае.Но по стар навик лъже и манипулира.На следващите избори може и да го минат,но какво му пука.Нали го направихме милиардер.
87
3
 
16
 
! Отговори
Камината преди 4 месеца
Мястото ти е в затвора ***! Ония не плащаха данък 10 год., а парите отиваха в чекмеджето на тоя. Един *** има повече интелект! Интегрираните са неграмотни, турчулята също, а натода си мълчи о ди трайка. Турски поток, КТБ, Боташ. Нужке къде е пътната карта?
86
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Зозо По добре Главчев отколкото тази осъдена в Чехия мутра, така и не отиде там като премиер :)))
85
2
 
17
 
! Отговори
Северозападняк преди 4 месеца
До лявото рамо на милиардера,винаги седи една свободна в мислите си фльорца..Деса от Дулово той я "пенсинира ",ергенът"обаче веднага инсталира на мястото й арменката Рая,която ще го води към ада.Приятно пътуване,дано белетът да е еднопосочен.
84
10
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
Хахаааа, какво се плюнчите тука? Ако няма правителство Главчев премиер до второ пришествие :))))))))))))))))))))))))
83
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С объркани изречения,скачащ от тема в тема,какво бил постигнал,как другите се провалили,как неговите приятели от Германия и ЕС само него чакали,как имало война и без него сме щели да закъсаме,и накрая,ако ГЕРБ не доминира в уж експертен кабинет,нямало да подкрепи никой друг.Яаа,у лево!