Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер, кабинет - само с първия мандат!

Другият изход е септември на избори, заяви той
Обновена: 13 юни 2024 12:48 | 13 юни 2024 12:17, Александър Попов
655

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За нас всяка победа е важна! Първият е първи, вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред. За нас от особено значение е връщането на подкрепата в основни градове като Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе - градове, където печелим. В София печелим 9 района. С тези думи Томислав Дончев от ГЕРБ откри първата официална пресконференция на партията на Бойко Борисов след изборите на 9 юни.

Дончев отбеляза огромното значение на персоналния вот - Рая Назарян и Лена Бориславова, например. Назарян има 1000 преференции повече. Георги Георгиев има два пъти повече преференции в Перник от Кирил Петков, отбеляза Дончев.

Лидерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за премиер, но правителство ще има само с министър-председател от ГЕРБ.

Първият мандат е единственият, в който може да се направи правителство. Другият изход е септември на избори. Втори, трети, четвърти мандат няма как да са успешни, колегите от другите партии трябва да го знаят. Премиер, външен министър, отбрана ще бъдат на ГЕРБ като победител на изборите, заяви Борисов.

Борисов ще излъчи преговорен екип от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева, в понеделник ще бъдат поканени лидерите на останалите политически сили в Народното събрание.

Според него победата на партията във вота е категорична. Не е време за самохвалство и егоцентризъм, нито за противоборство между институциите, а за държавнически решения. По общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите - не е време за тях. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени", посочи той.

"Над 11% сме над втория, а си задаваме въпроса дали ще има правителство. Имаме обаче един депутат по-малко. Интересни са ми е колегите от малките партии, които бързат да кажат, че трябва кабинет, но няма да участват в такъв. Те могат да говорят от името на народа, но не и ние. ГЕРБ обаче не го и прави", подчерта Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
0
 
11
 
! Отговори
До 400 преди 4 месеца
Лъжеш като стар ром.Кои цени са се вдигнали с 200%?
381
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще печели ,я.В държавната администрация где ,когото видиш, гербаджия.Не си ли партиец от Герб ,не се надявай да те назначат.Сега гласуват за Герб по закон.
380
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много пъти писах преди изборите,че ако гласувате за Борисов,ще получите Пеевски.Е,не съм пророк,и други хора го казваха,но тези,които гласуват за тях,не си служат с мобилни мрежи,а много от тях не могат и да четат.И ето го резултата.
379
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 371 Заплатите са се вдигнали с 50%,пенсиите със 100%,а цените се вдигнаха с 200% . Е това е Промяната !
378
9
 
4
 
! Отговори
До 383 преди 4 месеца
До Анонимен Да не би да казваш, че е можел да разчита на ПП-ДБ!? Това е супер лъжа! ПП-ДБ искаха цялата власт еднолично за тях, а в предишния парламент бяха втори, държаха се като капризни деца, които искаха целия портокал само и единствено за себе си! На ПП-ДБ не можеше да се разчита, на ръководителите им!
377
2
 
9
 
! Отговори
извод преди 4 месеца
Борисов може да е премиер, но само ако му е "широко около врата". При тази конфигурация от депутати естествено той ще нареди друг да обира негативите.
376
3
 
7
 
! Отговори
Пак където бяхме преди 4 месеца
Бойко предлага: Правителство с премиер от ГЕРБ (но не Бойко) министър на външните работи и отбраната от ГЕРБ (т.е. слугинажът на евроатлантизма минава през ГЕРБ) а останалите министерства се раздават. Партиите да кандидатстват за участие. ДПС са сигурни, ИТН (както изглежда) също. Връщаме се там, откъдето тръгнахме. Пак към модела ГЕРБ, но този път с пряко участие на ДПС в правителството.
375
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 370 се отнася за 373.Триенето на коментари води до разместване и изкривяване на реакциите.
374
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По принцип Пеевски държи Бойко на къс повод, но днес го е пуснал на дълъг повод, да даде пресконференция.
373
5
 
1
 
! Отговори
До 377 преди 4 месеца
Заблуден си човече!Заплатите се вдигаха регулярно и преди това, зависи дали собственикът е читав или не! Вдигнаха се пенсиите на военни и бивши партийни функционери, пенсиите на водещи конструктори, проектанти и т.н. останаха пак ниски! Да не говорим, че покупателната им способност спадна повече от това с което се вдигнаха!
372
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Днес Пеевски е пуснал Бойко малко да се поразходи, да глътне чист въздух.
371
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За много умен ли се помисли, когато предизвика избори и претопи ПП-ДБ наполовина? Сега ще му се върне като бумеранг. Ще го подкрепят само ДПС и някакви други, на които не може да се разчита и правителството ще виси на милостинята им. Да не говоря за протестите под прозорците му, които ще започнат почти веднага.
370
0
 
16
 
! Отговори
до 380 преди 4 месеца
Когато печели Бойко, печели Пеевски.
369
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бойко Борисов като говори ползва устата на Делян Пеевски. Като мисли, ползва мозъчето на Делян Пеевски. Не ми се мисли какво е като ходи до тоалетната.
368
11
 
4
 
! Отговори
Модерен ляв преди 4 месеца
Всички играят! Накрая все печели Бойко!
367
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Странно, Бойко Борисов много ми прилича на Делян Пеевски, но Делян Пеевски не ми прилича на Бойко Борисов. Каква е тая работа?
366
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кралят умря! Да живее кралят!
365
4
 
14
 
! Отговори
До 371 преди 4 месеца
През последните 3 години заплатите се вдигнаха с 50%,а пенсиите със 100%,благодарение на ПП.12 години мразещия пенсионерите ги държеше на дъното,защото му изяждали бюджета.Знам,че любовта е сляпа,ама твоето е патология.
364
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега, тоя на снимката Бойко Борисов ли е, Делян Пеевски ли е, не мога да ги различа, като близнаци са.
363
2
 
0
 
! Отговори
Успял преди 4 месеца
Тактиката ми е да съм винаги с победителите! С боричкане все ще сте зле!