Проф. Антоанета Христова: Политическите партии са нелегитимни и в процес на падане

В момента времето е в ползва на президента Радев, смята тя
17 юни 2024 11:00, Инна Ангелова
121
Проф. Антоанета Христова: Политическите партии са нелегитимни и в процес на падане
Снимка: БГНЕС

Политическите партии в момента са в процес на падане и срив. Политическите партии в голяма степен са и нелегитимни, катетгоричен е политическият психолог проф. Антоанета Христова. По думите ѝ Борисов няма да има успешен ход за каквато и да е конфигурация в парламента.


Дори да се направи експертно правителство, то ще изглежда слабо, скрило се зад експерти. Кабинет ГЕРБ плюс ДПС ще бъде "абсолютно възстановяване на това, срещу което по-голямата част от избирателите отрицават", посочи проф. Христова пред БНР. По думите ѝ, "всичко, което ще се случва оттук нататък е непопулярно", а реформи ще ги направят "още по-нехаресвани и нелегитимни".

ИТН все още се колебае и обмисля капана, в който се намира, отбеляза политическият психолог.

Експертът допълни, че в момента БСП ще поиска спокойствие, тъй като няма лидер и е възможно да подкрепи дадена политическа формула.

Патриотичните партии ще вземат повече на евентуален вот наесен. Ще има размествания, които вече започнаха, прогнозира проф. Антоанета Христова. ПП-ДБ не могат да си върнат избиратели, защото хората, които си тръгнаха, си тръгнаха, защото са разочаровани от ПП-ДБ, не защото са с ГЕРБ, изрази мнение тя.

"Останаха тези, които могат да понесат всичко. Ако се разделят, може би повече няма да влязат в парламента. ДБ вече се пакетираха с ПП и без тях вече нямат бъдеще."

По думите на Христова всеки ден е в полза на президента Радев, докато не се получи превъртане и партиите не се сетят, че трябва да “седнат и да изиграят вземането на решение за бъдещето на държавата без неговото генерално участие. В момента политическите лидери имат усещането, че ще могат поне за кратко да управляват системата. В това време и Радев може да оттече. За Радев ще гласуват много хора, той може пак да бъде първи, но не е и харесван достатъчно от десницата. Тогава дали ще направи голямата вълна, а той иска голяма вълна."

Същевременно тя отчита, че развитието при държавния глава му дава възможност да изиграе ролята на инициатор на кръгла маса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от Политика
Радев свика първото заседание на НС за сряда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До gogo Все повече хора се надигат и не гласуват за сегашните поробители.
31
0
 
6
 
! Отговори
Аз си мисля, че преди 2 седмици
на следващите избори в края на тази или началото на следващата година избирателната активност ще е около 20%. Тогава каква легитимност? На практика, гласуват бенефициентите, лобитата, роднините на бенефициентите, някой друг заблуден гражданин и всички общински и държавни служители от малките населени места, които ако не гласуват за правилния избор ще получат преждевременно пенсиониране без право на пенсия.
30
0
 
11
 
! Отговори
ДПС=султан преди 2 седмици
ДПС на власт ще е връщане на османското и ромското до 1878 и трябва да се забрани.
29
5
 
3
 
! Отговори
gogo преди 2 седмици
Тоя измислен психопрофесор пак взе да се изявява
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До НАРОДА Без влизане на Русия няма как да стане. ГЕРП ше викнат ЦРУ и Турция и няма как. ----------- Да, бе! Пеевски ще извика ЦРУ да го арестува по Магнитски. Голяма смешка.
27
1
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 2 седмици
С такива постове доказваш, че не са.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най много до 10 години дпс ще стане най голямата партия в България защото - То само членството ши ва опрай . Съответно няма нужда ни от партии ни от избори .
25
0
 
6
 
! Отговори
Запади ДС из мет та преди 2 седмици
Цялата държава тъне в разруха и морален разпад!
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нещата отиват към тричане.Бойко ако е умен сега няма да направи правителство.След няколко месеца всичко ще бъде пометено.
23
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
а добро утро ами вие всезнаиковците от сутрин до вечер сте абонирани по медиитеедни и същи въпроси едни и същи отговори и на изборите се видя че никои не вигледа и слуша а 66 процента мислят с главите си не гласуват ами тези 34 процентате какви са легитимни ли са та пипат конституцията с невежеството си хаиде сегана нови избори наесен докато се освободим от герб и дпс
22
2
 
2
 
! Отговори
В Африка се борят преди 2 седмици
С спина кого нямат пари за кондоми ние в България имаме пари за кондоми но нямаме пари за пи 4 ки.
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До НАРОДА Без влизане на Русия няма как да стане. ГЕРП ше викнат ЦРУ и Турция и няма как.
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Феновете на Величие са по-пр.сти и от феновете на Боко и чалгаря.Това е резултата от чалгаризацията на нацията.А бъдещето било в младото поколение.Егати поколението,егати бъдещето.
19
1
 
6
 
! Отговори
FuckOFF преди 2 седмици
Нява младите хора да воюваме нито за Украйна нито за България!Политиците чингетата комунистите нотариусите и мафията ще ги пращаме на фронта!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Емигрант Точно БКП трябва да се направи а останалите растрели. И се одържави всички фирми и банки. Външния дълг набъбна 50 милярда и държавта ще фалира.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не само са нелегитимни, но в страната се създават и предпоставки за протести и бунтове.Просто на хората им писнаха тези партии, които вече 35 години се подиграват с тях.При първия призив на протестите ще излязат много хора.Запомнете тези думи.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Приемат законите от 1944 и се почва чиска.
15
2
 
5
 
! Отговори
Емигрант преди 2 седмици
Професорката е напълно права, но как мишките да разбират български, те само църкат и бягат да се скрият по дупките ? ЛУСТРАЦИЯ няма, следователно няма и живот за обикновеният българин, БКП се разклони и клонира, а ограбването на българинът е закономерно и заслужено ! "Наведена глава, сабя не я сече" нали така "герои" на днешното време ?
14
4
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
Абе, в това БНР само комунисти ли канят да се изказват? И какви са тия нови професии? Политически психолог??? Социални антрополози и всички до един професори и всеки със собствена теза. Партиите не били легитимни. Ами като не гласуват хората какво? Без Парламент ли да се седи? И само служебни правителства да управляват
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тая се усети навреме,че повече не може да залага на куц кон,макар и временен победител и изгуби търпение.Зер 3 години суша трудно се преглъщат.