Трифонов: Надеждите са третият мандат да е при нас, ще предложим експертен кабинет

ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат, категоричен е той
19 юни 2024 18:22, Анисия Иванова
422
Трифонов: Надеждите са третият мандат да е при нас, ще предложим експертен кабинет
Снимка: БГНЕС, архив


ИТН няма да подкрепи правителство нито с първия, нито с втория мандат, написа във Facebook профила си лидерът на партията Слави Трифонов.

По думите му надеждите на ИТН са третият мандат президентът да връчи на тях, за да предложат експертен кабинет.

Ето целият текст на Трифонов:

На изборите на 9-ти юни, суверенът се изказа много ясно. Партиите бяха подредени, а огромната част от хората не излязоха да гласуват. ИТН е шеста партия в 50-тия парламент и за това, съвсем логично, аз изчаках достатъчно дълго време, за да може първата, втората и третата партия да направят необходимото, за да има редовно правителство. Това обаче не се случва. Аз чувам някакви нелепи изказвания от страна на някои партии, които казват: “…на всяка цена трябва да има правителство, но ние няма да го подкрепим, а тези които го подкрепят са смокиново листо и са купени…”.

Тези и други подобни абсурди заливат медиите и интернет. Всякакви социолози, политолози, журналисти и дори едни шарлатани убедено обясняват, как аз съм сключил сделка с ГЕРБ и ДПС, това се разбира от самосебе си, и те са абсолютно сигурни, че бъдещото правителство ще е нещо такова. Съжалявам за клишето, но наистина щеше да ми е смешно, ако не беше толкова тъжно.

И така, след като се посъветвах с моите колеги от ИТН, решавам следното - ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат. Има достатъчно много партии и свободно мислещи депутати, които да предприемат такъв ход. Аз се надявам и очаквам третият мандат да дойде в ИТН и тогава ние ще предложим експертно правителство, което да свърши определени и важни за страната неща за определено време. И ако мандатът дойде при нас, предлагам всички политически сили да подкрепят такова правителство, ако не искат на есен да ходим на избори. Мисля, че съм безпрекословно ясен.

Слави Трифонов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още от Политика
Петков: Двама човека спират прогреса на цял народ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
14
 
! Отговори
У бре преди 2 седмици
Какъв 3-ти мандат,бе? Вардете си 6-те процента, че септември да не стане чудото и Вие,БСП и ПП да се окажете излишни за избирателите!
53
0
 
17
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 2 седмици
Смешниииик.......
52
21
 
2
 
! Отговори
Браво преди 2 седмици
Слави излезе мьжкар не като - слугите на доган -пп/дбРадвам се , че гласувах за него на тези избориНе ме предаде като - пп/дб
51
7
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
Хахахааа, подкрепя, не подкрепя...Боко си има Главчев. В парламента ще си гласуват с ДПС регулаторите и всичко, а ППДБ-тата и Копейките ще врякат безпомощно отстрани. Може и да направят протест против Служебното правителство ако искат :))))) Клоуни.
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оказа се, че без парламент, държавата се развива по-добре!
49
4
 
8
 
! Отговори
Niki преди 2 седмици
Точно и ясно: отиваме на избори на есен с песен!Предложението ми е да не се гласува за нито една партия от влезлите в парламента, от 5 пъти нищо.безполезни са
48
3
 
6
 
! Отговори
Мента Глог и Валерян преди 2 седмици
Цици има по целия плажПици само при нас
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Лиза му подметките на Банкянския, още когато не те изгониха от бТВ, сега пак си готов да му правиш фелацио :)))
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ИЗВИНИ СЕ БЕ!
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Къде са протестърите?
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма да стане. Аз съм против.
43
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има един основен фактор който допринася най много за политическата криза в България и това е броят на младите хора. Демографската криза е чудовищна. Старите вече са 2 пъти повече от младите. Дори и всички да отидат да гласуват и да имаме 100% избирателна активност партиите пак ще се наредят по същия начин както са сега. Причината за това е че старите хора определят вота! Старите по рядко гласуват за нови и неизвестни партии. Младите не могат да обърнат процентите в полза на нови партии.
42
1
 
15
 
! Отговори
Ноби преди 2 седмици
точно на теб ще даде 3тия мандат. радвай се, че изобщо влезе. следващите избори може о да сте отвън
41
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тиквата създаде невъобразима атмосфера на корупция, във вече прогнилата от комунистическо управление държава, през която се просмука Дебелян
40
20
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 седмици
БРАВО НА СЛАВИ НЕПРЕДАДЕ ЕЛЕКТОРАТА СИ ПАК ЗА НЕГО ЩЕ ГЛАСУВАМ ПОРАДИ ЛИПСА НА ДРУГИ ВАРИАНТИ!!! СЕГА КАБИНЕТА Е В РЪЦЕТЕ НА ПАРТИЯ ВЕЛИЧИЕ КОЯТО ДЪРЖИ ВСИЧКИ КОЗОВЕ! НАЙ-ВЕРОЯТНО ВЕЛИЧИЕ КЕ СИ ПОДЕЛИ БАНИЦАТА С БОРИСОВ!
39
1
 
11
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 2 седмици
С ВАШТЕ МАНДАТИ БАЦО ШЕ РИТА МАЧЛЕ !
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Експерти, като Балабан и Тошко?
37
3
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 2 седмици
Славчо ще предложи като Главчо кабинет реден от Боко и Шиши, който те ще подкрепят. Така хем ще си измие ръцете пред избирателите, че те го предложили, а ония решили да подкрепят, хем няма да е очеизвадна новата интимна сглобка за ограничените му избиратели.
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зле е селянина, но има претенции... :)))
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чудесно, итн прави кабинет и всеки удобен за Борисов или Пеевски момент кабинетът пада и с него отпада итн!