Трифонов: Надеждите са третият мандат да е при нас, ще предложим експертен кабинет

ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат, категоричен е той
19 юни 2024 18:22, Анисия Иванова
422
Трифонов: Надеждите са третият мандат да е при нас, ще предложим експертен кабинет
Снимка: БГНЕС, архив


ИТН няма да подкрепи правителство нито с първия, нито с втория мандат, написа във Facebook профила си лидерът на партията Слави Трифонов.

По думите му надеждите на ИТН са третият мандат президентът да връчи на тях, за да предложат експертен кабинет.

Ето целият текст на Трифонов:

На изборите на 9-ти юни, суверенът се изказа много ясно. Партиите бяха подредени, а огромната част от хората не излязоха да гласуват. ИТН е шеста партия в 50-тия парламент и за това, съвсем логично, аз изчаках достатъчно дълго време, за да може първата, втората и третата партия да направят необходимото, за да има редовно правителство. Това обаче не се случва. Аз чувам някакви нелепи изказвания от страна на някои партии, които казват: “…на всяка цена трябва да има правителство, но ние няма да го подкрепим, а тези които го подкрепят са смокиново листо и са купени…”.

Тези и други подобни абсурди заливат медиите и интернет. Всякакви социолози, политолози, журналисти и дори едни шарлатани убедено обясняват, как аз съм сключил сделка с ГЕРБ и ДПС, това се разбира от самосебе си, и те са абсолютно сигурни, че бъдещото правителство ще е нещо такова. Съжалявам за клишето, но наистина щеше да ми е смешно, ако не беше толкова тъжно.

И така, след като се посъветвах с моите колеги от ИТН, решавам следното - ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат. Има достатъчно много партии и свободно мислещи депутати, които да предприемат такъв ход. Аз се надявам и очаквам третият мандат да дойде в ИТН и тогава ние ще предложим експертно правителство, което да свърши определени и важни за страната неща за определено време. И ако мандатът дойде при нас, предлагам всички политически сили да подкрепят такова правителство, ако не искат на есен да ходим на избори. Мисля, че съм безпрекословно ясен.

Слави Трифонов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още от Политика
Петков: Двама човека спират прогреса на цял народ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Я марш! Пази Боже, сляпо да прогледа са ИТН. Видяхме им кадрите и шнорхелите миналия път. Заради егоизма на фейк партийките ИТН, ПП, ДБ и Величие, страда цялата държава.
13
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най- ме дразнят избирателите на тоя де*бил и на чалгарската му паcмина! Всички други до янкъде мога да ги разбера, ама да гласуваш за това недоразумение, наистина трябва да си яко спрял
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
дон Чалгаре, като предишният експертен кабинет с продавач на шнорхели и плагиат на чело.
11
5
 
7
 
! Отговори
Излезе по-умен ! преди 1 седмица
Вижда че народа изключително ненавижда първия и отлично знае че ако иска да е във политиката трябва да бяга от ТЕЗИ като дявол от тамян ! Това е отровата за Б-я далеч от нея !
10
7
 
25
 
! Отговори
Поли преди 1 седмица
Негодници! С 16 депутата искат да управляват,а когато спечелиха изборите избягаха .Мин. председателя ви оня с шнорхелите ли ще да е? А бе ей суверена как ви подреди ?Ти нали само за суверена говориш,че сте му слуги Лъжци,мошеници.Марш шшшшшш!
9
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Слави одъртя, но не поумня. Остана си един надут софийски дри сльо.
8
6
 
15
 
! Отговори
мак преди 1 седмица
Надежда всяка оставете. Суверенът не гласува, политиците се ръфат кой е по-по-най, кой с кого иска да играе и с кого не, и пак над територията надвисват нови избори. т.пня та дрънка. А дългия да остави политика и да си гледа пошлите си предавания.
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хехе дългия им развали рахатлъка на дупетатите. Таман се заклаха ъъъ пардон заклеха и на хоризонта се задават нови избори.
6
3
 
15
 
! Отговори
Гaля oт nocoлcтвoтo преди 1 седмица
Cлaвчo, лaзиш ми no нepвитe...
5
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Махайте се всичките на момента, последен шанс ще се даде на президента , ако и той не става закривай тая държава !!!
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоз 1ви вика няма да правя правителство, после бутна единственото правителство без боко и шиши ся със с 3 човека чакалСлави до слеващата година ще ти ядем житото маняк.. пак ако дилма рудолф го връчи на вас..
3
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кви експерти имаш пък ти бе чалгар ддолен гнусен,като Пацо шнорхела или като оня дето си беше изплагиатсвал дипломата.ССкапан чалгар противен.
2
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Славуца е дърт ерген мирише на чизми :)))
1
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще предложи Ники Мук, Пешо Плагиата и Пацо Шнорхела, а Тошку за министър на халтурата!