Трифонов: Надеждите са третият мандат да е при нас, ще предложим експертен кабинет

ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат, категоричен е той
19 юни 2024 18:22, Анисия Иванова
422
Трифонов: Надеждите са третият мандат да е при нас, ще предложим експертен кабинет
Снимка: БГНЕС, архив


ИТН няма да подкрепи правителство нито с първия, нито с втория мандат, написа във Facebook профила си лидерът на партията Слави Трифонов.

По думите му надеждите на ИТН са третият мандат президентът да връчи на тях, за да предложат експертен кабинет.

Ето целият текст на Трифонов:

На изборите на 9-ти юни, суверенът се изказа много ясно. Партиите бяха подредени, а огромната част от хората не излязоха да гласуват. ИТН е шеста партия в 50-тия парламент и за това, съвсем логично, аз изчаках достатъчно дълго време, за да може първата, втората и третата партия да направят необходимото, за да има редовно правителство. Това обаче не се случва. Аз чувам някакви нелепи изказвания от страна на някои партии, които казват: “…на всяка цена трябва да има правителство, но ние няма да го подкрепим, а тези които го подкрепят са смокиново листо и са купени…”.

Тези и други подобни абсурди заливат медиите и интернет. Всякакви социолози, политолози, журналисти и дори едни шарлатани убедено обясняват, как аз съм сключил сделка с ГЕРБ и ДПС, това се разбира от самосебе си, и те са абсолютно сигурни, че бъдещото правителство ще е нещо такова. Съжалявам за клишето, но наистина щеше да ми е смешно, ако не беше толкова тъжно.

И така, след като се посъветвах с моите колеги от ИТН, решавам следното - ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат. Има достатъчно много партии и свободно мислещи депутати, които да предприемат такъв ход. Аз се надявам и очаквам третият мандат да дойде в ИТН и тогава ние ще предложим експертно правителство, което да свърши определени и важни за страната неща за определено време. И ако мандатът дойде при нас, предлагам всички политически сили да подкрепят такова правителство, ако не искат на есен да ходим на избори. Мисля, че съм безпрекословно ясен.

Слави Трифонов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още от Политика
Петков: Двама човека спират прогреса на цял народ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
2
 
7
 
! Отговори
Главчев ЗаВиНаГи преди 2 седмици
това е всичко приятели!
193
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На есента пак нови избори в България и пак малко българи сте ходят да гласуват и сте гледаме насраните физиономии на Тошко Йорданов Слави Трифонов и компанията като разберат ще пак малко хора са отишли да гласуват хората се отвратиха от всички политици включително и от Итн и затова не ходят да гласуват на изборите за съжаление Итн ги е хванала старческата деменция и затова не могат да го проумеят в мозъка си
192
1
 
7
 
! Отговори
Пацо Шнорхела преди 2 седмици
Готов ли е вече?Че по-голям експерт от него няма.
191
2
 
3
 
! Отговори
Нещото от преди 2 седмици
Приказки от Криптата - се Появи Отново с Коментар!
190
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези които искат да има действаща държава и да сме в Шенген, поддръжниците на ГЕРБ, могат за часове да блокират цялата държава и да дойдат с колите и техниката пред парламента. Защо ги предизвиквате? Докога ще ви търпят, гледат простогиите, котерийните ви борби и ще ви плащат? Докога малки партии от тарикати и случайници, ще блокират държавата, питам?
189
1
 
4
 
! Отговори
Пликове преди 2 седмици
С червена боя по парламента!!!!
188
1
 
4
 
! Отговори
До долу мафията преди 2 седмици
Защо да хабим яйцата, като има камъни?
187
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези от Итн са много зле на новите избори в България на есента пак малко българи сте ходят да гласуват хората се отвратиха от всички политици от Итн затова не ходят да гласуват на изборите за съжаление всички български политици Итн и затова не ходят да гласуват на изборите и всички български включително и Итн остават шокирани що толкова малко хора са отишли да гласуват на изборите но кои каквото си надроби това сърба.
186
2
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ ДПС ИТН преди 2 седмици
Експертно правителство на мутрите еничарите и чалгарите с експерти в наркотрафика корупцията източването на бюджета и еврофондовете и националното предателство!
185
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Правилата и процедурите не работят! Защо никой не предлага промени?
184
0
 
10
 
! Отговори
ако си паднала,,,,,, преди 2 седмици
ако чалгаря управлява България чалгата ше се лее безплатно , и по един диск с творчеството на славиту за всеки , ОБЕЩАНО ! щракай с пръсти народе веселете се - едно ферари с цвят червен се е запътило към вас,,,,,, , ама не е за вас :)
183
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
много тънкообиден чалгар, ако чете тук, трябва да се откаже от каквито и да е идеи за "експертно" правителство
182
1
 
7
 
! Отговори
ДОЛУ МАФИЯТА!!!!! преди 2 седмици
ВЪН МАФИЯТА ОТ ПАРЛАМЕНТА!!!!
181
1
 
4
 
! Отговори
TheGreatest преди 2 седмици
Абе никви правителства нема да ми правите бе бъдещи затворници и покойници!!!!
180
1
 
16
 
! Отговори
Късака преди 2 седмици
Значи като беше първи на изборите не направи нищо , защото не можел без мнозинство , трябвало да влиза в схеми и коалиции, а той не бил такъв човек с 20% да влиза в коалиции... Сега са последни или предпоследни с 5-6% и щял да предлага кабинет! Та въпроса ми е тоя луд ли е или нас ни мисли за много прости! ЧАЛГАТА ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО И ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!
179
2
 
6
 
! Отговори
л0ш пр0р0к преди 2 седмици
аз Ви Казах - Главчев Ке Векува - с Промените в Конституцията е все едно върнаха Член Първи, така че за Кво им е на ГЕРБ - Правителство, като те Вече си Имат Правителство - всеки ден Бо Тик Вун - с усмивка се чуди как ППДБ може да са Толко Прости, че да го направят като Българският Ким Чен Ун!
178
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
177 Какво да си върнешкапут? Знаеш ли, в кой век живеем? Наясно ли си със кризите, конфликтите в света? В такова време никоя държава не може да бъде остров на благоденствието. Жалко, че на въдицата на мургаватадебеласвиня Марков, са се хванали уж, нормални хора. Ако си му дал пари, пий една студена вода и забрави. Ивелин Михайлов няма образованието за бъде държавник най-напред, морал също, защото е измамник.
177
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Балабанов е най-подходящ за премиер на експертен кабинет! Малко повече от Тошко!
176
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
177 Какво да си върнеш, ***? Знаеш ли, в кой век живеем? Наясно ли си със кризите, конфликтите в света? В такова време никоя държава не може да бъде остров на благоденствието. Жалко, че на въдицата на мургаватадебеласвиня Марков, са се хванали уж, нормални хора. Ако си му дал пари, пий една студена вода и забрави.
175
6
 
2
 
! Отговори
Учител преди 2 седмици
ИВЕЛИН МИХАЙЛОВ ПРЕМИЕР!