Вили Лилков: Политическите сили да проявят разум

Ясни са заявленията на президента за политически проект, смята той
19 юни 2024 22:37, Анисия Иванова
44
Вили Лилков: Политическите сили да проявят разум

Този филм го гледаме доста години. Желанието ми беше да се сложи край на тази драма и да имаме правителство с 4-годишен мандат, но това, което видяхме днес, не дава основания за надежда, че ще имаме правителство. Жалкото е, че се разговаря само с ултиматуми. Жалко ще бъде, че отново ще се разпадне парламентът. Разбирате ли какъв ще бъде режимът на този парламент, при положение, че той вижда много къс хоризонт пред себе си?", коментира съпредседателят на "Синя България" проф. Вили Лилков в "Денят ON AIR".

Гостът подчерта, че само ДПС няма да са достатъчни за Бойко Борисов, за да има едно стабилно правителство.

"Борисов знае, че ако направят правителство само с ДПС, той ще понесе много сериозни негативи. От друга страна се страхува от улицата. Знае, че правителството няма да бъде достатъчно устойчиво и здраво. Ако ПП-ДБ владеят улицата, в определена кризисна ситуация София може да излезе срещу него ", допълни Лилков за Bulgaria ON AIR.

Повтарящата се ситуация може да задълбочи политическата криза и да накара избирателите да потърсят съвсем други решения.

"Сега е моментът политическите сили да проявят разум. Да не се говори с ултиматуми. Трябва да се започнат разговори. В тази ситуация той трябва да отчете, че не е в силна позиция. На Бойко Борисов му се връща това, което правеше в предните парламенти. Трябва да подходят малко по-спокойно", изтъкна той.

По думите на Лилков зависи от политическите сили каква ситуация ще създадат, която да позволи на президента да влезе в политическата игра.

"Ясни са заявленията на президента, че иска да влезе в политическата игра с негов политически проект. На него му трябва конкретна политическа ситуация, в която да влезе с определена драматургия. Тук е голямата отговорност на основните политически играчи в парламента да не допуснат това да се случи, а тяхното поведение тласка нещата точно в тази посока. Възможно е избирателят да накаже политическите партии", посочи гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от Политика
БСП: Не ни трябва война с Радев, ние го издигнахме за президент
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
8
 
! Отговори
Мда преди 1 седмица
Още един -дс агент от някогашното сдс
19
2
 
9
 
! Отговори
Вили преди 1 седмица
Вили много добре познава "политическите сили". защо се излага да говори тези глупости... И колко пъти ще се кандидатира, не разбраха ли, че не ги искаме... Синя София били... Верно ли? Другите червена, зелена и други Софии ли са. Големите демократи... Каквито ни демокртите такава и демокрацията...
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Именно при ГЕРБ държавата дръпна видимо назад по всички показатели: Изостанахме зад Румъния по всички показатели - БВП на глава, средна заплата, инвестиции (а бяхме пред тях до 2011); Хърватия ни задмина - евро, Шенген; да не дава Господ да имаш здравословен проблем или работа със съд. Гини показателя - разлика м/у бедни уи богати надмина 40 И кой е още сляп и не го вижда?
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Българин IИ кво каза? Ама туй, ама онуй и пак в туй. Що не си лягаш?
16
2
 
6
 
! Отговори
Мъдър преди 1 седмица
Като е много мъдър защо говори глупости, какви политически сили да проявели разум, това ме са политически сили а ОПГ, и това ли не знае мъдреца? ОПГ да проявело разум :) да видим може и да проявят :) досега не са показвали
15
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
До 11. Първо, крадци определено има и в Италия, и в Белгия и къде ли не. И второ, може ли да определиш кои са крадците? И накрая, да ти кажа, че отстраняването на крадците не е достатъчно, некадърниците са не по-малко опасни. Както се казва, пази се от честен некадърник и амбициозен глу.пак.
14
2
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 1 седмица
Аз съм един от тези,които искат почтени управляващи,които мислят за държавата и народа,а не само за собствения им интерес.Защото им плащам с моите данъци.
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е нали плюхте социализма, ама тогава парламентът не се "разпадаше"
12
2
 
8
 
! Отговори
Изнервен преди 1 седмица
Това клише го слушам от 34 години и какво?
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не сме единствените в подобна ситуация.И Белгия и Италия и други са били в нашето положение и пак са оцелели.Докато не изгоним крадците от властта ще ходим на избори,каквото и да ни струват.
10
3
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 1 седмица
До 8. А ти кой си и какъв си всъщност, та реши кой е мъдър и кой не?
9
7
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
До 6. Айде стига с тази изтъркана плоча за 12-те години (които всъщност са по-малко от 10) и недоказаното крадене. А сега по-добре ли е бе, шушляк? При ГЕРБ, с всичките им кусури, си беше сравнително добре - строеше се из цялата страна и имаше пари за всичко.
8
4
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 1 седмица
Ако беше много мъдър,нямаше да крепи топките на еднокнижника.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Изборите бяха горе-долу вчера, този заедно с 3 влака други партии и анимационни герои, едвам взе субсидия при унизително ниска активност. Защо си мисли, че трябва да дава акъл?
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В какъв смисъл да проявят разум,бе Лилков?Да клекнат на мутрите,които ни ограбваха 12 години ли?Я се скрили па се търси!
5
4
 
10
 
! Отговори
Мъдър преди 1 седмица
Колко да е мъдър. Много години общински съветник, София се вижда на какво прилича...
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шe npoявят, ako имaт...
3
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дърт комунист и пенция влачи и заплата влачи :)))
2
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много мъдър политик
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Паважните лekeтa cлegвaщия nът ga rлacyвaт зa Bили, a нe зa nocoлcтвaтa!