Йорданов: Третият мандат при нас или отиваме на избори

ИТН е готов да води преговори за експертен кабинет
21 юни 2024 21:49, Александър Попов
152

Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в понеделник, като на 24 юни ще се срещне последователно с ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ. Ще има ли правителство с първия мандат, защо ИТН подкрепиха Рая Назарян и защо партията на Слави Трифонов очаква третия мандат?

"Ако не ни го даде, а отиде в друга политическа партия, твърдо отиваме на избори и това в някаква степен ще е решение на президента, и негова отговорност. Ако стигне до нас третият мандат, ние сме готови с това, което трябва да направим, там имаме достатъчно време да проведем спокойно необходимите разговори с всички партии", заяви пред Bulgaria ON AIR депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

Според Йорданов има експерти както в ИТН, така и в другите партии, с които може да се състави експертно правителство.

"Няма да кажем "това правителство ще бъде доминирано от ИТН" и с това да убием самата идея за експертност. И в ДБ има много добри експерти, и в БСП има. Тук ще опре до това дали депутатите и партиите са в парламента страната да има управление и стабилност, защото едно експертно правителство, подкрепено от по-голям кръг партии, ще има необходимата стабилност. И няма да е някаква сглобка между манастирски дворове с патронажа на покойния Алексей Петров", коментира Йорданов.

Липсата на правителство нанася и щети върху хората заради липсата на работещи институции, смята той.

"От наша страна ултиматуми не е имало. Или водиш разговори с евентуални твои партньори, преценявате заедно кой човек ще свърши най-добра работа в даден сектор, или другото - наричаме го експертен кабинет, а слагаме който си искаме. Има във всяка една партия експерти. Лошото, когато няма правителство е, че държавата блокира. Това ѝ нанася и финансови щети. Не може хранителните стоки в България да са с 50% по-скъпи от тези в Италия или Франция", посочи Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: Тошко Йорданов
Още от Политика
Белобрадова: Радев е един съвременен Ленин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоз кво прави при вас ? Нещо се променя телевизора :) Тиквата предложи арменката защото Армения иска да излезе от ОДКС (ли беше съюза на бившите съветски републики) и да влезе в нато . Тиквата не взема такива решения без посолството . Това е американско послание към Армения и Пашинян . Тиквата в американски агент . А правителство е ясно че скоро няма да има . По добре да се мисли за нова конституция и президенстка република .
27
1
 
8
 
! Отговори
На маймуната преди 1 седмица
Не му излизат сметките.ИТН-17депутста,БСП-19,ДБ-17.Общо 53.До 121 с КОЙ ще ги допълниш?
26
2
 
7
 
! Отговори
До 21 преди 1 седмица
Купуването на гласове трябва да се докаже. Щом има доказателства може да се класират изборите. Помислете защо никой не иска касиране на парламентарните избори!? Защо не ги касират? Всички излизат и казват изборите са честни. Нищо, че над 180 машини се счупиха. Нищо, че вадеха празни бланки или нищо не изкарваха, или половинки бюлетини. Защо щом се купуват гласове няма един да излезе и да го каже? Или всички купуват или има нещо гнило?
25
2
 
12
 
! Отговори
Има Такива Негодници преди 1 седмица
Няма как да стане. Шанс 0. На другите избори ви няма.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЗНАЧИ ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ
23
1
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 1 седмица
Този бонус мандати го въведоха когато Гърция фалира и беше в много тежко положение. Така д този бонус стабилизираха управлението на държавата. Някъде към 2016г. гърците отмениха този бонус мандати и въведоха друг бонус - да гласуват и 17 годишните. Така увеличиха изборната активност. Ние вървим по пътя след гърците. Но те се оправиха. Въпреки, че след отпадането на бонус мандати, в Гърция отново дойдоха орел, рак и щука както тук. Реформите задълбочиха политическата нестабилност и настъпи хаос.
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Що не го предложихте тоя "експертен" кабинет в миналото НС като ви втъчиха мандата бе? А дадохме 120 млн за избори?
21
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
И като победи МЕЧ и вашия бивш съпартиец,който ви знае всички тайни,отиваме на съд ,барабар с буци и шиши.
20
1
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 1 седмица
Това с бонус 50депутата ,го има само в Гърция.Но ти да си чувал там партията,спечелила изборите да купува гласове?
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този хаос и тази нестабилност в управлението на България не е без любезното не гласуване на 70% от народа. Всеки народ си заслужава съдбата. Не излизат да гласуват, след това претенции.
18
1
 
13
 
! Отговори
А сега де преди 1 седмица
Някой помни ли какво значи демокрация и как се прилага?
17
1
 
18
 
! Отговори
Minuva42 преди 1 седмица
Не сме забравили какво направихте като имахте мандат
16
1
 
18
 
! Отговори
Голошиев преди 1 седмица
Вие не сте в позицията да поставяте ултиматуми! Не сте били и преди 2 години, когато по неведоми пътища станахте първа политическа сила, защото нямате нито легитимност, нито пълно мнозинство, че да решавате самостоятелно и авторитарно! Видя се какво представлявате!
15
1
 
14
 
! Отговори
Ако Радев преди 1 седмица
Даде третия мандат на тия кокошкари,значи и той е от тях
14
0
 
12
 
! Отговори
Шнорхела преди 1 седмица
СлавчУ ще прави половин година кастинг за министри.
13
1
 
13
 
! Отговори
Видяла мишката преди 1 седмица
Че подковават коня - и тя вдигнала крак.
12
0
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 1 седмица
До 11. А нещо да ти говори какво значи воля на избирателите? Да не би да си пропуснал резултатите от последните избори?
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
браво, а до къде стигнахте с чегъртането.
10
1
 
21
 
! Отговори
Аман от Вас преди 1 седмица
Отивате на избори и Вие може и да сте под 4%. И ко прайм? Сигурно протести. Хайде спрете да си играете с търпението на хората, защото ще се наложи да хващате пътя към летището.
9
1
 
8
 
! Отговори
Край преди 1 седмица
Баце не ги иска тия щото всички знаят че са Догански проект. Така Баце ще е пресиран. Той иска коалиция ДПС и ППДБ и Герб посредата да го играе балансьор на мразещите се Прокопиев и Пеевски..