Йорданов: Третият мандат при нас или отиваме на избори

ИТН е готов да води преговори за експертен кабинет
21 юни 2024 21:49, Александър Попов
152

Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в понеделник, като на 24 юни ще се срещне последователно с ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ. Ще има ли правителство с първия мандат, защо ИТН подкрепиха Рая Назарян и защо партията на Слави Трифонов очаква третия мандат?

"Ако не ни го даде, а отиде в друга политическа партия, твърдо отиваме на избори и това в някаква степен ще е решение на президента, и негова отговорност. Ако стигне до нас третият мандат, ние сме готови с това, което трябва да направим, там имаме достатъчно време да проведем спокойно необходимите разговори с всички партии", заяви пред Bulgaria ON AIR депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

Според Йорданов има експерти както в ИТН, така и в другите партии, с които може да се състави експертно правителство.

"Няма да кажем "това правителство ще бъде доминирано от ИТН" и с това да убием самата идея за експертност. И в ДБ има много добри експерти, и в БСП има. Тук ще опре до това дали депутатите и партиите са в парламента страната да има управление и стабилност, защото едно експертно правителство, подкрепено от по-голям кръг партии, ще има необходимата стабилност. И няма да е някаква сглобка между манастирски дворове с патронажа на покойния Алексей Петров", коментира Йорданов.

Липсата на правителство нанася и щети върху хората заради липсата на работещи институции, смята той.

"От наша страна ултиматуми не е имало. Или водиш разговори с евентуални твои партньори, преценявате заедно кой човек ще свърши най-добра работа в даден сектор, или другото - наричаме го експертен кабинет, а слагаме който си искаме. Има във всяка една партия експерти. Лошото, когато няма правителство е, че държавата блокира. Това ѝ нанася и финансови щети. Не може хранителните стоки в България да са с 50% по-скъпи от тези в Италия или Франция", посочи Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: Тошко Йорданов
Още от Политика
Белобрадова: Радев е един съвременен Ленин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
10
 
! Отговори
До 50 преди 1 седмица
Дали ще дадем 100 милиона за нови избори или двамата Шишковци ще ги откраднат ,е все тая
49
1
 
11
 
! Отговори
до 45 преди 1 седмица
Възраждане стотици пъти казаха, че ще подкрепят единствено техен мандат. Изключи ги от сметката!
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички са много ербап, но никой няма файда от нови избори. Вместо да седнат, да се разберат, те започнаха предизборна кампания от първия ден на НС. При нови избори няма от къде да излязат още хора да гладуват. Само едно е сигурно - ще са по-малко отколкото на 9 юни. Експериментите с държавата няма да постигнат нищо, освен още 100 милиона за нови избори. Единствените, които ще спечелят ще са Сиела норма. Всички други ще загубят - кой кеш, кой меш. Ще видите на есен.
47
0
 
9
 
! Отговори
До 47 преди 1 седмица
освен това е *** и простаак.
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Смехуурко със самочувствие!
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нямате Никакъв шанс Тошко! Когато Ви го дадохме," Шефа" ти Славин.Вместо да се Обедини с ПП като Най голяма партия,и направите правителство.То Вие Тръгнахте да се карате с всички и Нищо Не направихте! Сега едва влязохте и какво? Искате да " управлявате" ли? -:))))) аглост му викам аз на това! Президента изобщо,няма да ви Отрази!! И ще е Заслужено от ваша страна!!
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБ-СДС и ДПС дали ще подкрепят мандат на ИТН, след като са "рекетирани"? Ако го подкрепят, ще бъдат атакувани, че са се договорили за пунта мара мандат на ИТН и че те са мандатоносители на практика. Ако ГЕРБ-СДС и ДПС не подкрепят мандата на ИТН, ако президентът им го връчи, всички други политически сили трябва да гласуват "за". Как "Възраждане" и "Величие" ще гласуват заедно "за"?Така че без подкрепа от ГЕРБ-СДС и ДПС мандатът на ИТН няма как да мине, тоест правителството ще зависи от Делян Пеевски и Бойко Борисов, а ИТН пак ще са смокиново листо.
43
1
 
10
 
! Отговори
До молба за помощ преди 1 седмица
Ами ще променят .Ще се слуша само чалга,денонощно.
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И не само цените са по високи от тези страни, но качеството е ужасно, няма нищо общо със същите стоки като качество от другите европейски страни. Докога питам аз, българина ще бъде омаловажаван и подценяван?
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тошкооооо , ти нещо така гаргара ли си правиш , кво ще направите с мандата , колаборация с двете прасета ли , обаче с ваш мандат ? Друга опция няма , може и нашмъркан Киро да си присъедините за колорит . На кого ги пущаш тия партенки бе ?
40
1
 
5
 
! Отговори
МОЛБА ЗА ПОМОЩ преди 1 седмица
В кв.Слатина до бл.30 направиха луна парк откъдето се носи дива музика,а часът е 22.30.Започнали са от 16 ч.Та ти с твоето правителство ще промените ли законите и наредбите,щото след 22 ч.да има тишина. Всеки,който я нарушава да бъде яко глобен.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората могат да чагъртат, не да управляват държава.
38
3
 
6
 
! Отговори
Ценител преди 1 седмица
Айде служебно правителство с кака Рая начело хаха.
37
0
 
17
 
! Отговори
Ха,ха преди 1 седмица
Вчера пристанаха публично на ГЕРБ и ДПС,днес даже не смее да им спомене имената.Клоун.
36
7
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
Избори без МАШИНИ!!!
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
68 + 47 = 115. От къде знаеш, бе Тошко, че няма да се появят + 6 или плюс 10 златни пръста? Къде бързаш като пърле пред майка?
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
1-Гроб-68... 2-ДПС-47... 3-Просто Киро-39... 4-Копейкин-38... 5-БКП-19... 6-Славуца-16... 7-Дебелия Марков-13 :)))
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нарочно бият тъпана за трети мандат. Радев няма да им го даде третия мандат и те знаят това. Играят някаква игра. Това са маймунджилъци. Отвличат вниманието на хората.
32
2
 
21
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
И какво като отиваме на избори? Плашиш народа в една демократична държава с избори ли? Клуон...
31
1
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 1 седмица
Уещник!Кога стана калайджия, кога му почерня г***за... :D