Пеевски: Пред НАТО трябва да отиде Главчев, Радев ще разпространява руска пропаганда

Това е категоричната позиция на ДПС
21 юни 2024 12:00, Нели Христова
236
Пеевски: Пред НАТО трябва да отиде Главчев, Радев ще разпространява руска пропаганда
Снимка: БГНЕС

Категорична позиция за това, че България трябва да бъде представена на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон от министър-председателя Димитър Главчев, изрази в свой отговор на въпрос от премиера лидерът на ДПС Делян Пеевски.

Още по темата
Според него, в този решителен за сигурността на света и Европа момент, страната ни трябва да бъде представлявана от български представител, с ясен евроатланически профил, който да изрази категорично и еднозначно неотменимостта на ангажимента ни към всички решения на Алианса, свързани с легитимното правото на Украйна да се отбранява от непровокираната военна агресия на Русия.

Делян Пеевски настоява в позицията си, Министерски съвет да вземе решение министър-председателят Главчев да ръководи българската делегация на предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон.

Не трябва да се допуска още веднъж Радев да използва този най-висок форум на НАТО за разпространение на руска пропаганда и всяване на страхове в българското общество, на каквито скандални случаи бяхме свидетели, напомни Пеевски.

Той още веднъж подчерта, че ДПС и лично той са гарантите за неотклонната ценностна принадлежност на България към евроатлантизма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от Избори 2024
ГЕРБ ще търси подкрепа другаде, ако ИТН има големи апетити
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
20
 
! Отговори
Пловдив преди 1 седмица
Магнитното прасенце заквича
36
18
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Най-важното сега за нас българите е да не позволяваме да се попречи на Украйна да влезе в НАТО. По-добре война с Русия, отколкото Украйна да не влезе НАТО. Най-важното за нас сега е Украйна да влезе в НАТО, затова трябва да победиме Русия. Ако започнем война с Русия лесно ще ги бием руснаците и Северна Корея и Иран и Китай, не забравяйте, че НАТО е страшна военна мощ и може да бие руснаците и северно корейците и иранците, и китайците за 1 седмица ако започнеме война с тях.
35
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Родопска чехла, всички знаем че Терористичная Рус е виновна за бедите които сполетяха Украйна, като нападнаха една суверенна страна, при това с чисто грабителски цели! А руската пропаганда можеш да си я завреш там откъдето не е трябвало да излизаш!
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма какво да умуват в МС и НС, ами да спазват конституцията на България, в която ясно пише, че главнокомандващ на българската армия е президентът. И като такъв президентът има право и задължение да представлява България на този форум. Обаче Шши е над конституцията и над всички закони у нас, защото 70 % от българите си седят на някои части и не ходят да гласуват.
33
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По руската телевизия показаха карта с летища в Полша, Унгария, Румъния и България от където могат да излитат F-16 за Украйна и които са потенциални цели за унищожаване. В България това са летищата Безмер, Граф Игнатиево и Крумово, но руснаците не знаят, че ако ни ударят, ние сме членове на НАТО и тогава автоматично се задейства петата и започва 3св с Русия и Русия ще бъде унищожена.
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дали ще е Радев. Главчев, Борисов или Пеевски на срещата на НАТО за Путин е без значение.
31
4
 
19
 
! Отговори
хаха преди 1 седмица
На този *** всяко втора дума вече му е "евроатлантическо"! Тия дни гледам една реклама - България избра НАТО?!? Моляяяя, кой е питал българският народ и кога за този избор. Беше ни натресен от Монката Паси. Лакеите краварски сами се разкрива, не трябва да ги търсим. Та и Пеевски след номинацията "Магнитски" се научи да говори (преди бягаше и се криеше) и речника му се изчерпва с 5-6 думи като основното е ервоатлантическо.
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Ройтерс": "Старите кучета" в украинската армия имат нужда от подкрепата на млади бойци. Спотайвайки се в мрака, прегърнал своя автомат, 50-годишният украински войник с позивна "Бел" казва, че би искал повече от неговите млади сънародници да участват в битката с руската инвазия. В България има 100 хиляди млади хора които нито учат, нито работят, могат да бъдат изпратени в Украйна да защитават демокрацията и да сапортнат старите украински бойци в борбата им срещу руската инвазия.
29
3
 
22
 
! Отговори
Родопска чехла преди 1 седмица
Този шишок пък на какво се отваря срещу президента. Всички заен, че НАТО е основният виновник и причина за бедите, които сполетяха на Украйна и украинския народ. НАТО провокира братоубийствената война и донесе опустошение на Украйна. Командването на украинските въоръжени сили има шанс да сложи край на варварската политика на пендосите и да започне техния кръстоносен поход срещу НАТО. Днес НАТО е основният враг за мирното и проспериращо бъдеще на Украйна, Балканите и Европа.
28
13
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Според мене най-добре е да си стоим в НАТО и в ЕС НАТО да ни пази от руската агресия в ЕС да взимаме гоелми заплати и да можеме да пътуваме в чужбина, така е най-добре.
27
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Eй копейки, внимавайте какво дрънкате за г-н Пеевски, че това не са ви либералните Петков и Борисов да ви търпят простотиите! Можете да настъпите мотиката много лошо!
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми що пък НАТО да не задейства петата ако Русия ни нападне? Ми че то те винаги могат да задействят петата и да започнат 3св ако Русия ни нападне.
25
0
 
10
 
! Отговори
Първите преди 1 седмица
Двама де докараха страната до тука, са първи в "независимите" медии също и то на пиедистал поставени. Тва е
24
0
 
0
 
! Отговори
Аноним преди 1 седмица
До 19 много си наивен.
23
2
 
18
 
! Отговори
zzzzz преди 1 седмица
без значение от личностите заели длъжностите , нека да отбележим ,че единия е главнокомандващ на българска армия , както и избран от народа мажоритарно , а другия е служебно назначен на някаква временна позиция от Шиши и Боко. Та ми е интересно кой трябва да отиде на военна среща ?
22
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шиши върви ти бе 1 евроантлантик на света! Глей кво прави страха преди неколко години не се и вясваше в Парламента но от като го хванаха за топките не спря да се меси навсякаде и да сипе мозък !На мама детенцето то .
21
2
 
24
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
Това дебелото защо се изказва неподготвено?
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 14, и що пък да не го изкарат? Американците даже имат такъв закон за реабилитация на хора сътрудничили на американската държава. По принцип знам че се прилага за американски граждани, но най-вероятно важи и за чужденци
19
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Споко, наборната служба няма да се връща, няма да умираме, други ще умират за нас. Ние сме в НАТО и имаме пета статия, значи ако една страна бъде нападната, другите трябва да и окажат помощ ако пожелаят. Ако Путин ни нападне, САЩ ще пожелаят да ни помогнат и ще започнат 3св и 360 милиона американци ще пожелаят според петата статия да умрат в ядрена война и да ни защитят от путинската агресия на диктатора Путин който без абсолютно никакъв повод и без абсолютно никаква причина си напада суверенни страни които просто мирно и тихо си стоят и нищо не правят.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Невероятно!