Радев не е съгласен с позициите на МС, отказа да води делегацията на срещата в НАТО

Той няма да участва в срещата
27 юни 2024 17:00, Нели Христова
425
Радев не е съгласен с позициите на МС, отказа да води делегацията на срещата в НАТО
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Министерският съвет одобри рамковите позиции на Република България за срещата на върха на НАТО, която ще се състои на 9-11 юли във Вашингтон. Със същото решение се предлага на президента Румен Радев да ръководи българската делегация, да изложи приетите рамкови позиции и на тяхна основа "да одобрява и/или утвърждава" представените на срещата документи. В състава на делегацията е включен и министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев.

Още по темата
Държавният глава и върховен главнокомандващ винаги е настоявал и работил за модернизацията на Въоръжените сили, за повишаване на националния отбранителен капацитет, за засилване на приноса на България в укрепването на възпиращия и отбранителен потенциал на източния фланг на НАТО.

От първия ден на войната в Украйна държавният глава остро осъжда руската агресия. На националните и международни форуми президентът Радев винаги е поддържал всички елементи на колективния подход за гарантиране на сигурността, за повишаване на отбранителните способности, прилагането на регионалните планове на Алианса и увеличаване на средствата за отбрана.

В същото време държавният глава не приема някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна.

Във връзка с това президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон", става ясно от позиция, разпространена от прессекретариата на президента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от Общество
Постижима ли е еврозоната без стабилно правителство?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Е то остава и да беше приел да ходи при натовските скааапаняци Радев. Трябва да е тотално изпаднал ако беше приел.
25
22
 
16
 
! Отговори
бай Колио преди 6 дни
е естествено че ще откаже - ако беше обаче за срещата на Русия, Северна Корея и Еритрия щеше да е първо пиле там
24
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Супер, тоя е само излагация за България
23
14
 
13
 
! Отговори
Радев Президент преди 6 дни
Ох след две години като стане премиер Радев милиони микроби ще реват!!!!
22
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 19 - Смешното тепърва предстои, ама в савички. Радев поне има позиция, която зашщитава последователно, а Главчо ще рецитира чужди нареждания. Дано поне не се запъва.
21
4
 
2
 
! Отговори
До Хах преди 6 дни
Няма врява ве, споко. Сичко е закономерно и паняьтна.
20
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Радев няма да участва в този маскарад и да г легитимира.
19
18
 
12
 
! Отговори
гай юлий пингвиний преди 6 дни
Свободно, шапкар!
18
12
 
28
 
! Отговори
Хах преди 6 дни
Интересни са ми Гай атлантиците, уж Радев щял да изразява проруска позиция, дори няколко няколко антибългарски продажника заявиха, че по никакъв начин не трябвало да се допуска Радев да ходи на срещата, а сега когато президента отказа да води марионетките на Главчо, голяма врява , защо отказал Радев. Да я води групата Главчев и да си декларира натовската антируска позиция, барабар с общия хор от НАТО сбора!
17
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ааа, и по-добре! Да ходи служебния премиер-външен министър. И без това щеше да е смешно да отидат президент, премиер и външен министър.
16
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тоест сега някое посолство ще изпрати български мъже да умират в Укарайна .Сега въпроса е имаме ли мъже за даване? Мили жени , подкрепете си мъжете и застанете смело до тях , не ги пращайте на чужда война , вземете децата , съберете целите си родове и излезте пред парламента мощно и задружно .Няма ли мъже , няма да има нищо . Сега вече зависи и от вас .Благодаря ви !
15
42
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Добре, тогава импийчмънт и отивай в Русия.
14
40
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Капана щракна и русофила се хвана, работи открито против България, докара Кирчо и Кокорчо кооито правят същото а народа спи!
13
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Президентът на България Румен Радев отказа да оглави делегацията на страната на срещата на върха на НАТО във Вашингтон на 9-11 юли, изразявайки несъгласие с позицията за Украйна, приета от служебното правителство на страната. Това съобщиха от пресслужбата на държавния глава..
12
10
 
39
 
! Отговори
Карандаш преди 6 дни
Радев става все по-сериозен. След 30 години цяла Украйна щяла да принадлежи на BlackRock и транснационалните корпорации и населението й нямало да бъде украинско. Но руснаците объркаха плановете на глобалистите. Мислите ли че с чалгарският суверенитет ще бъде нещо друго, Ако пак не се намесят руснаци. Отивайте на среща в НАТО да ви гледат как на ту земци - аборигени. Пендос исползва балъци като Украйна, а те му ходят да се кланят, отврат бе.
11
16
 
47
 
! Отговори
аха преди 6 дни
Някаква голяма простотия се тъкми за тази среща на НАТО. Щом никой от нашите главундери не иска да ходи. Може би ще ни пращат вече на изток.
10
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Лойко и Габриел нали са външни и ще летат те заедно с Беевски. Не може да командват Гадев.
9
14
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Гербаджиите искат да натопят Президента! Как е възможно Унгария да бъде освободена от ангажименти към Украйна, а останалите, НЕ?
8
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
все повече се приближаваме до колуминационният момент... :) ке има гърменье! :D :D
7
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ние сме във война от самото начало не разбрахте ли