Борисов и Пеевски не присъстваха на интронизацията на новия български патриарх

В църквата обаче беше руският посланик Елеонора Митрофанова
30 юни 2024 19:45, Нели Христова
177
Борисов и Пеевски не присъстваха на интронизацията на новия български патриарх
Снимка: БГНЕС

Припадък на един от присъстващите официални гости беляза патриаршеската церемония.

Председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите мл. лейт. инж. Петър Велчев припадна по време на интронизацията на патриарх Даниил, съобщи Нова телевизия.

Велчев е и диабетно болен и беше изнесен на носилка.

Първа помощ му оказа проф. д-р Костадин Ангелов, който е сред представителите на ГЕРБ.

На видно място в храма един до друг бяха тримата първи държавници по сан - председателят на Народното събрание Рая Назарян, президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев.

Тук са министри от служебния кабинет, началника на отбраната и вицепрезидентът Илияна Йотова, както и бившият премиер и бивш монарх Симеон Сакскобургготски, към когото патриархът в словото се обърна с "ваше величество".

На влизане в храма вярващи освиркаха Вселенския патриарх и издигнаха плакат с надпис "Вартоломей недостоен".

Сред присъстващите беше руският посланик Елеонора Митрофанова, но не и лидерите на двете първи парламентарни сили - ГЕРБ и ДПС. Бойко Борисов и Делян Пеевски не дойдоха на интронизацията на новия български патриарх Даниил, но изпратиха свои представители.

Тук бяха много депутати от ГЕРБ, сред които Росен Желязков, Тома Биков, Деница Сачева и Костадин Ангелов, както и зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от Политика
Атанасов заподозря, че Борисов може да е под охрана, защото му оказват натиск за правителство
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
16
 
! Отговори
До наблюдател преди 6 дни
Русия е един от спонсорите на изграждането на храма Александър Невски. Русия е православна държава. Т.е. нормално е техния посланник да е там. Къде обаче са посланниците на т. нар. "партньорски държави"? Или им неудобно, че не можаха да вкарат политиката и в религията. Дори мюсюлманския духовен водач беше там. Е, смятай колко Пеевски отстоява правата на мюсюлманите......
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Само Борисов и Пеевски знаят ка се печелят избори в държавата и в Църквата.
31
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Вселенската патриаршия е църквата-майка, от която сме получили православието, а не руската ПЦ. Руската ПЦ е създадена след БПЦ и България има голяма заслуга за разпространението на православната литература към Русия, и останалия православен свят. Защото първо в България, при царете Борис Михаил и Симеон, се превежда и създава, за първи път на старобългарски, православна книжнина, която влиза в църквите на милиони православни. Имайте уважение към БПЦ и Вселенска църква! Не, към РускатаПЦ, агресор
30
20
 
8
 
! Отговори
Прави са Боко и Шиши преди 6 дни
Руснаците си монтираха патриарх. Евроатлантиците Боко и Шиши протестират. Което е правилно. Руснаците се мешат изключително нагло в нашата държава.
29
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тиквата и Дебелия не са християни. Какво да правят на християнско събитие? Най-много да го осквернят.
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 30 - Опасно е било да присъства, Митрофанова е била там. току виж и той се тръшнал в припадък.
27
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
21 Надявам се, да се роди някой истински българин във властта и да изгони агент Мирофаноа от България. Да я обяви за персона нон грата, задето обижда българите и България. Задето се намесва във вътрешните ни работи.
26
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
за борисов е важен гръцкият владика вартоломей, а не Българският Патриарх, за пеевски ходжите
25
2
 
19
 
! Отговори
мак преди 6 дни
Слабичкият слугува на турска партия, затуй се покри. А банкянския защо отсъства? Папите са го галили по главицата, показва се в църкви, уж е набожен, ама се оказа лицемер, пък и нали стана дружка с дпс, някак не върви да отиде на такова събитие, щом дпс-шефът не отиде.
24
2
 
28
 
! Отговори
Гр преди 6 дни
Добре че ги е нямало да замърсяват въздуха с присъствието си.
23
2
 
14
 
! Отговори
морски преди 6 дни
На Бoко трима папи са го галили по главата.
22
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Даниил се изказва по политически въпроси и защитава руската агресия. Което говори, че не е свещенник, след като политизира църквата, и че служи на Русия , не на България. Изказа се против изгонването на руските шпиони-свещенници и защити неоснователните претенции на Русия към българската т.н."Руска църква". Не признава българската официална позиция относно Украйна. Обиди Вселенския патриарх. Даниил не заслужава да бъде патриарх на България. Факт.
21
22
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 дни
Какво прави там сви-нкята Митрофанова ?
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Румен Радев и Бойко Борисов са последните членове на БКП заемащи висши държавни постове. И затова държавата ни се развива прекрасно.
19
1
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 8 преди 6 дни
Да ти имам логиката. Значи сега политизира църквата и не става за свещеник, а, ако беше в защита на украинската позиция хич не е същото? И не правиш ли разлика между официална позиция, защитавана от официалната власт и ония 80 и нагоре %, които са на обратната позиция? Нормално е духовния водач и народът да са на едни позиции, той не е платен или купен политик.
18
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Елеонора Митрофанова си ходи без охрана, никой българин няма да вдигне ръка срещу нея, а краварския въоръжен до зъби па и не уважил новия патриарх.
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Много ясно, че Бойко не е присъствал, нали Сретен е бил сред поканените. А за дебелака, турците не са му разрешили, те не признамат Плавославието. Важното е, че народа е доволен.
16
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Анатема! За руските слуги в България.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
15 БКП отдавна не съществува. Факт.
14
2
 
18
 
! Отговори
Елементарно преди 6 дни
Ами те Боко паша и Шиши бей са мюсюлмани бе, какво да правят при патриарха?