ПП-ДБ иска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов

“Не се справя с проблемите в МВР”, каза Божанков
11 юли 2024 14:27, Инна Ангелова
129
ПП-ДБ иска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов
Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ поиска от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да си подаде оставката. Причината - случаят с момчето, пребито от охранител, който се оказа полицейски служител, след изслушването по темата в пленарна зала.

"Искаме оставката на Калин Стоянов", заяви Явор Божанков от ПП-ДБ в кулоарите на парламента.

От ПП-ДБ ще отправят мотивирано искане до президента Радев, за да може Стоянов да бъде освободен, а поводът: "Помним бруталния случай на плаж "Градина”, когато две момчета бяха пребити от охранител, който впоследствие се оказа полицейски служител.

След изслушването на вътрешния министър искането ни за оставка се затвърди. Стоянов не може да се справи с проблемите в МВР, той не успя да отговори защо извършителите не са задържани на място и какви мерки ще предприеме", коментира Божанков.

Божанков коментира и още една важна тема, а именно вторият мандат. Отговори, че все още няма решение как да се действа, допълва БНР.

“Нашите колективни органи ще обсъдят много внимателно и отговорно ситуацията и ще излязат с решение”, лаконичен беше Божанков и допълни, че ситуацията е много динамична.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: НСМВРоставкаПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Почакайте малко за да видите какво се задава. Пеевски се сгромолясва, а след него протежетата му навсякъде на всички нива в България. Калин е едно от тях. Ех, Пеевски, защо развали сглобката?
62
7
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
Уф, пак ли? В министерството има около 60 000 служители. Министърът не може да носи отговорност за всяка подобна дреболия. При такава бройка хора винаги ще има издънки. Нали като дойде друг на негово място на втория ден ще има нещо подобно. Е, през ден ли ще ги сменяме? Глу.паци.
61
5
 
9
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Руския проект пп дб утече У кaнaла!!!
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ясно е..И защо не , без тях става ли управление - КАБИНЕТ , не нали ... Щем , не щем ще живеем заедно в тая държава ... Защо не помислите , за това , гледайте по-далече от носовете си !До кога ще бъдем без редовно правителство ???
59
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези от ПП пак ги хапе коня. Какво общо пък има министър с това какво правят служителите на МВР извън работно време. Не съм чул да искат оставка на министър на отбраната при инциденти с военни, когато и те не са ня работа. По същата логика и Петков трябва да си хвърли оставката, когато шофьорът му yби човек в катастрофа, когато самият той беше в колата и при недвусмислено нарушение на правилата за движение. Да започнем с това, а? Аман от Продънената Промяна
58
5
 
6
 
! Отговори
Ясно е преди 1 месец
Кирчо ристъо кокорчо са готови за подкрепа на -дпсНе случайно пият - турско мазно кафе в скута на шиши
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Величие трябва да управлява. Премиер Виктория Василева, Министър на вътрешните.работи генерал от УБО Николай Морков.Министър на икономиката Ивелин Каластирски.Министър на външните работи Киро Брейка.А тоя бръснатия министър на спорта..Аве кадри има....
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Двама от създателите на ОПГ пп-дб гушнаха букета, остава и третия от Варна да ги последва
55
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Двама човека спират прогреса на целия български народ - кирчу и кукоррчу ! Това е ужасно скъпо за българските данъкоплатци! Време е двамата мутро-мафиота да се оттеглят от политическата сцена!
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Търсят под вола теле. А точно те го назначиха.
53
7
 
5
 
! Отговори
Срам и позор! преди 1 месец
Корумпираните Борисов и Пеевски искали да управляват България?! Това е срам, позор, падение! Това е показател за липсата на Правосъдие в България!
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Младите избиратели са склонни да подкрепят по-прогресивни и реформистки партии като ПП-ДБ. Тези партии обещават борба с корупцията, реформи в съдебната система и прозрачно управление. ПП-ДБ привлича младежите с акцент върху иновациите и интеграцията на България в Европейския съюз, което отразява по-либералните и проевропейски настроения на младото поколение​​.
51
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Двама човека спират прогреса на целия български народ - Бойко Борисов и Делян Пеевски! Това е ужасно скъпо за българските данъкоплатци! Време е двамата мутро-мафиота да се оттеглят от политическата сцена!
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вината е на ГЕРБ за поне две съзнателно саботирани и провалени правителства, само и само ПП да не са на власт и да не назначат свои хора на мястото на корумпираните кадри на Бойко. Сега не крият, че искат изцяло те да командват парада, но пак търсят ППДБ за подкрепа. Това е безумно и ненормално поведение!
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като цялата пропагандна машина на ГЕРБ и ДПС се уби да залива с помия ПП-ДБ, сега Бойко Борисов плаче за подкрепа от ПП-ДБ! Бойко Борисов сам се прецака в желанието си да унищожи ПП-ДБ, защото го арестуваха, сега Борисов се надявал на подкрепа именно от ПП-ДБ, за да го легитимират пак пред Западните партньори, защото ще изглежда омърсен да стои сам до един олигарх-корупционер сонкциониран по Магнитски за пране на пари и злоупотреба с власт!!!
48
4
 
3
 
! Отговори
Много скоро преди 1 месец
ще разберем чия креатура е МВР министъра. Ако Назарян (като нов МП) го смени, значи е на Пеевски. Тогава купуването на гласове от Шиши ще се окаже по-трудна задача.
47
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро и Доган направиха ала-бала с Радев и сега са с Пеевски. Но останаха някои свестни хора на Радев в партията и за да ги изкарат от парламента и от управлението на страната, разтуриха правителството. Не се ли усещате? Затова е сценката с Гюров. Затова имаше пудели с Живко Коцев, че не можаха да го махнат иначе и т.н.
46
5
 
6
 
! Отговори
ПП = високи доходи! преди 1 месец
След като цялата пропагандна машина на ГЕРБ и ДПС се уби да залива с помия ПП-ДБ, сега изведнъж всички искали подкрепа и да управляват с ПП-ДБ!!! Защо ли? Защото са най-образованите и компетентни, културни и политически адекватни!
45
6
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Аз се гордея, че България има такива умни, образовани и компетентни българи като политиците от ПП-ДБ. Да, направиха някои грешки, но всики греши. Ще се научат. Борисов постоянно грешеше - проба - грешка.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един от най-важните закони, за да си вземем парите от Европа по ПВУ, е този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. ГЕРБ са искали да бъде написан така, че да не засяга управлението на Борисов преди 2021 г., но така не само не минава пред Европейската комисия, а най-важното - не работи за българските граждани.ПП/ДБ са внесли работещ законопроект, който да е справедлив и да няма изключения за такива като Борисов. Борисов не е искал този закон да покрива сигналите за корупция по време на неговото управление! Защо ли??? Никой не е над закона, но Борисов мечтае да Е!!!