Турският посланик: Не е удачно да коментирам българска партия

ДПС в Кърджали застана зад Доган
11 юли 2024 12:15, Петър Бойчев
28
Турският посланик: Не е удачно да коментирам българска партия
Снимка БГНЕС

Като представител на чужда държава няма да е много удачно да правя коментари за случващото се в българска политическа партия. Разбира се, нашето желание е да се сформира редовно и стабилно правителство.

Сътрудничеството с България за нас е много важно. Това каза пред журналисти в Кърджали посланикът на Турция у нас Мехмет Саит Уянък, помолен за коментар относно случващото се в ДПС, предаде БТА.

За визитата си в родопската община посланикът обясни, че посещението му няма общо с Движението. Визитата му е планирана още преди месец. Тя е опознавателна, след встъпването му в длъжност. В родопския град посланик Уянък се срещна първо с областния управител Ресми Мрад, след което визитата му продължи със среща с кмета на Кърджали Ерол Мюмюн.

Областният председател на ДПС Ресми Мрад, който е и областен управител на Кърджали, също бе попитан кого ще подкрепи областната структура.

„Нашият учредител и почетен председател д-р Ахмед Доган винаги е показвал верния път в трудни моменти. Той излезе с официална позиция в тази сложна ситуация. Вярвам, че неговата позиция анализира и констатира ситуацията. А като Областна организацията на ДПС заставаме зад посланието на почетния председател“, каза Ресми Мурад. Той допълни, че днес следобед предстои партийна среща, на която областната структура ще излезе с официална позиция.

На въпрос дали всички са единни в това решение, Ресми Мурад коментира, че днес предстои среща с колегите и в тази връзка ще има и позиция от Областния съвет на ДПС.

Попитан дали областната структура би поискала оставката на Делян Пеевски като кърджалийски депутат, Ресми Мурад  отговори, че предстои съвет. А на въпрос има ли място Делян Пеевски в ДПС, Ресми Мурад коментира, че на този въпрос отговора ще даде Централният съвет на Движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПЕЕВСКИ Е УМЕН ...ДОРИ ДОГАН ГО НАРЕЧЕ "ФЕНОМЕН"....ХА,ХА,ХААА...НО ЩОМ ЩЕ ЗАШИТАВА УКРАЙНА И ЕС , РУСНАЦИТЕ АКТИВИРАХА "АГЕНТ ДОГАН" И МУ ПОДЛЯХА ВОДА ----ДРУГОТО СА ПРАЗНИ "КРЪЧМАРСКИ ПРИКАЗКИ".
25
0
 
0
 
! Отговори
Пловдив преди 2 месеца
Г-н посланик щом можете да се снимате с разни престъпници в деня на избори в България трябва да можете и да коментирате все пак се намесвате в вътрешната политика на България . Не може така когато каквото си искате да правите в страната ни нали хайде имайте малко чест и достойнство и коментирайте .
24
0
 
2
 
! Отговори
Тоя мръсник преди 2 месеца
Какво се разхожда из Кърджали! Главчев е за обезглавяване. Като външен министър, защо допуска тази шетня на посланика на Турция и оня катър от посолството.
23
2
 
2
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
За 35 години в България имаше толкова много парти , които бяха във властта или в опозиция, но рано или късно си отиваха от парламента , но тази турска етническа партия, в опозиция или във властта от 35 години не е мърдала от парламента . Мисля че тази партия трябва да бъде забранена веднъж завинаги, защото ние българите ще си направим голяма беля . В Турция също има етническа партия на кюрдите, но тя е абсолютно забранена а лидерите са и в затвора !!!
22
0
 
0
 
! Отговори
Theodoris Kantakuzin преди 2 месеца
ДЕ-СЕ ОПИТА ДА БЪЛГАРИЗИРА ДПС, И ДА Я ОТМЪКНЕ ОТ КОРЕНИТЕ И = ТУРСКАТА СЪПРОТИВА ОТ 84-90...ДОГАН БЕШЕ ГОТВЕН ЗА ШПИОНИН В ТУРЦИЯ, НО БЕШЕ КРАЙНО НЕКАДЪРЕН И НЕУК..И ДС МУ НАПРАВИ ''РАБОТНА ЛЕГЕНДА'' = ЧЕ Е ЗАТВОРНИК ОТ СТАРОЗАГОРСКИЯ ЗАТВОР....И ДПС СЕ СЪЗДАДЕ НА 26 ЯНУАРИ 1990 ГОДИНА....ДОГАН АКО БЕШЕ в САЩ, шеше да бъде разстрелян затова, че предаде ''ОНЯ СПИСЪК'' с 250 БГ действащи агента в Турция = на Турскоо Посолство на 03 май 1992 година....а ВИЕ БИЛГАРОЦИТЕ = НИЩО НЕ МУ НАПРАВИХТЕ ????
21
0
 
2
 
! Отговори
Малката Гъдулка преди 2 месеца
Още преди месец пол. Марков каза че ДПС скоро няма да е това което е. Всичко се е знаело в тесен кръг и сега го вплитат в сценарий за да изглежда правдоподобно
20
3
 
1
 
! Отговори
54835 преди 2 месеца
В Бългаия турци няма.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Явно се очертава , българско ДПС , и турско ДПС !Данчо Ментата с кои ще бъде , и той ли иска да е шеВ "
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КОЙ сега ще разпределя баницата ?
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДПС - Северна България с/у ДПС - Южна България !Империята на Доган ---приключва !
16
0
 
9
 
! Отговори
айде бе преди 2 месеца
Лицемер
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До българин Ами ГЕРБ българска партия ли е? Защо се излагате да се фиксирате само върху една партия? Тези фиксации са си чисти фашистко явление.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отсвирват главчовците под строй.
13
5
 
3
 
! Отговори
YAGO ASPAS преди 2 месеца
САМО ГЪРЦИЯ МОЖЕ ДА ВИ СПАСИ ОТ НОВОТО ТУРСКО-РОМСКО РОБСТВО, КОЕТО ИДВА В БИЛГАРИА....ТОЗИ ПЪТ - ЗАВИНАГИ .
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко са жалки турчеещите се***
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази партия изобщо не е българска! Българска партия за права и свободи не е създадена от българи, за огромен срам. Друг е въпросът какви права могат да имат и турците в безправовата държава БГ.
10
5
 
3
 
! Отговори
интереса клати феса преди 2 месеца
Турция ще предложи на Русия неутралитет в конфликта за Украйна. В замяна ще поиска Русия да си затвори очите за връщането на Батуми и други територии от Грузия и Армения. А също и да се обедини с Азербайджан и така да се образува една Велика Турция.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прав е човека, какво го интересува него!
8
1
 
11
 
! Отговори
Наподее? преди 2 месеца
Не е удачно да коментира турският посланик,а в денят на гласуване за правителство на ГЕРБ каква работа имаше в парламента лично с посещение при Пеевски и документирано със снимка от срещата? Това си е натиск от турска страна,а нашите служби ДАНС манс си бъркат в носа и се правят ,че не виждат и чуват! Каква наглост!
7
14
 
5
 
! Отговори
Доган преди 2 месеца
Много ясно, че всички ще слушат доктор Ахмед Доган. Той не е просто първият председател на ДПС, а самият създател на организацията, прераснала после в партия. Той е нещо като турският Левски. Лежи в затвора заради съпротивата си на Възродителния процес и смяната на турските имена с български. Ако не беше той, турците в бегето щяха насила да бъдат покръстени.