Законите по ПВУ бъркат в интересите на олигархията и партиите

Проблемът с бюджета е много сериозен
8 окт 2024 10:35, Гергана Попова
16
Законите по ПВУ бъркат в интересите на олигархията и партиите
Снимка: БГНЕС

Законите по ПВУ бъркат в интересите на олигархията и партиите, които я защитават. Това каза за БНР финансистът Евгений Кънев.

Още по темата

"Проблемът с бюджета е много сериозен. Имаме съчетание на три фактора, първият е популисткият, от друга страна имаме неизпълнение на ПВУ, имаме също така затруднена икономическа ситуация в страната – над 20 месеца спадат темповете на индустриално производство. Не само догодина ще имаме проблем, но и тази година има проблем да не изпълним бюджета със заложения дефицит - така ще се дисквалифицираме за еврозоната, заяви той. За да се постигне 3% дефицит, трябва да се ореже капиталовата програма", каза още Кънев.

"Има буфери. Те са заложени със самия бюджет. Въпросът е, че това е за сметка на общините най-вече. Лобистки групи настояват за нисък ДДС, а това сериозно удря бюджета", коментира Кънев.

По думите му, най-добрите решения са равнозначни на реформи, с каквито служебно правителство няма да се заеме.

"Дори да има редовно правителство, заради политическата криза то е с много крехка подкрепа и понеже всички знаят, че ще има нови избори, никой не смее да прави реформи, а без реформи държавата закъсва все повече. Ще кърпим дупки и ще връзваме бюджета година за година, само и само държавата да върви по някакъв начин", коментира Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: изборибюджетреформи
Още от Образование
Агресия в час: Четирима набиха свой съученик
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Да направим всевъзможни машинаци и манипулаци само и само за да приемем евро ми е някак неестествено. Хубаво, ще го приемем, а после като лъснат всички неразбории какво ще правим, ще мачкаме хората и ще им казваме колко са "мързеливи" ли?
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
законите по ПВУ отговарят точно на интересите на олигархията
13
1
 
3
 
! Отговори
Тошко и Шиши преди 2 часа
Маймyняцume Тошко и Шиши лишиха България от 6 милиарда евро (!!!) по ПВУ за да могат да си врещят от трибуната. 6 милиарда. Който гласува за маймуноподобното дребосъче Тошко е ПЪЛЕН ***.
12
2
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 часа
Може да спрем и да плащаме на учители, лекари, детски градини и да вдигнем данъците тройно... но пенсиите задължително да бъдат спрени изцяло.
11
3
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 часа
До Евала/9 "А дефицита го определя правителството и го залага в бюджета." - така е. Аз съм "ЗА" да спрат пенсиите и да няма дефицит, за да приемем еврото!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Само не олигархията и партиите. Те са ни най ценното. Всичко за вожда
9
3
 
3
 
! Отговори
Евала преди 3 часа
Президента и мафията с всички чували кеш, правят всичко възможно да няма Евро. И така с >3% дефицит сме дисквалифицирани. А дефицита го определя правителството и го залага в бюджета.
8
2
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 3 часа
Просто трябва да се ликвидират Борисов и Пеевски след като няма държава.
7
2
 
1
 
! Отговори
По-полека другарю! преди 3 часа
До Христо Христов По изказа ти не личи да си нещо повече от тези, които обвиняваш!
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
какъв бюджет с тази некадърница
5
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 часа
До Долна манипулация!/3 "Чудя се на десните хора от София, Пловдив и всички градове и села" - доказано е, че 85% у нас са неграмотни и некадърни про'с'таци. След 3 седмици ПАК ще го видиш потвърдено. ПП. И ТИ си един от тях усещам... и това, че не го вдяваш е логично.
4
4
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 часа
Още Асен Василев беше заявил, че в бюджета МУ няма място за капиталови инвестиции. Факт. ПП. Спрете ги да вденат про'с'таците какво занчи евроатлантическа Промяна.
3
4
 
8
 
! Отговори
Долна манипулация! преди 3 часа
Няма друга държава, която да е обвързала получаването на пари по плана за възстановяване след пандемията с приемането на закони! За това българите трябва да "благодарим" на лидерите на лявата коалиция ПП-ДБ! Чудя се на десните хора от София, Пловдив и всички градове и села още ли вярват на хората, издигнали за кмет Терзиев, внук и син на хора, олицетворяващи ДС номенклатурата!?
2
0
 
1
 
! Отговори
Царски син преди 3 часа
Абе дайте ми властта (за да се облагодетелствам лично) и ще ви оправя за 717 дни!
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Продължиха промяната ..девет месеца имаха да приемат законите по ПВУ и накрая едно нищо.Позор.