Джевдет Чакъров: Готови сме на преговори с ПП-ДБ за правителство

Той посочи, че са водени от това, че ситуацията в страната е такава
12 юли 2024 09:32, Нели Христова
83
Джевдет Чакъров: Готови сме на преговори с ПП-ДБ за правителство
Снимка: БГНЕС

"Да. Ние бихме проявили разум за диалог с ПП-ДБ. Нека видим каква програма биха представили и какви цели", заяви Джевдет Чакъров на влизане в парламента.

Той посочи, че са водени от това, че ситуацията в страната е такава.

"Иска се стабилизиране на политическата ситуация. Ние съзнаваме нашите отговорности и предизвикателства. Добре би било и другите политически сили да осъзнаем всички".

Повтори, че са готови за диалог и "ако има разумни предложения, които са добри за страната, ние бихме ги подскрепили".

По отношение на ситуацията в ДПС каза, че изобщо не може да става дума за разцепление.

"ДПС винаги е била монолитна", каза той.

Чакъров посочи, че отношенията им с другата половина от депутатите на ДПС, които подкрепят другия председател Делян Пеевски, ще се основава на принципите на “демократично управление, действие на колективните органи”.

Чакъров коментира думите на депутата Йордан Цонев за използване на език на омразата от хората, които подкрепят Ахмед Доган.

"Чухме анонса за етнически компоненти. Искам да заявя категорично, че разбирането и философията на Доган, за който можем да кажем, че е в основата на етническия модел в България. Заявявам най-отговорно и категорично, ДПС е за единение на всички в България”, каза той.

Според него е много опасно и никой не трябва да си позволява да се допира до етническата карта.

"Няма такъв момент, ние сме заедно с колегите. Трябва да бъдем заедно, това е нашето виждане заедност”, подчерта Чакъров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А избирателите на ПП-ДБ дали искат?
52
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво превителство, какви 5 лева! Ако Пъ-пъ вземат мандата ще го превърнат в предизборна пропаганда. Не могат да съставят правителство. Няма маса, която да го гласува! Пъ-пъ са бездарни ***. Впили се в тялото на ДБ, като самите нямат никакви структури и използват електората от мечтатели по времето на СДС!
51
5
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 1 месец
Браво !
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 49. Сравняваш съвсем обикновената къща на Бойко със султанският дворец на Ахмед в Росенец. Нищо общо помежду им. А двореца в ело Дръдар е като умален Дисниленд построен от Майкъл Джаксън.
49
6
 
4
 
! Отговори
до 46 преди 1 месец
Да, но ППДБ също трябва да положат усилия, а не да настройват огромен % избиратели срещу себе си като станаха по католици от папата в подкрепата за Украйна и особено като отидоха да премахват Паметника! Защо им бе нужно в този момент!? Само загубиха стотици хиляди гласове, а през това време ,,евроатлантикът" Борисов не отива да бута паметник, а си гледа рейтинга и им гледа сеира!
48
2
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 месец
Хи-хи-хи, и какво правителство ще направите при този раздробен парламент, в който половината партии са разцепени? То че няма да стане, няма, ама иначе ще бъде ужасен Франкенщайн.
47
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не мога да разбера бедния Турчин как гласува за ДПС? Само като погледне вила Росенец не му става ли ясно за какъв лидер става върпрос? Същото важи и за ГЕРБ! Бойко в каква къща живее? Ако това са Българи или Турци не мислите ли че могат да Ви помогнат? Не не искат! Те искат те да са добре и вие зле за да прибират всичко за тях!
46
4
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 1 месец
Имате резон! Баба и тя милата вчера се замисли, когато и казаха, че пенсията и вече е над 780 лева! Значи, казва, преди са ни крали - 296 лева преди около 2 години!
45
1
 
5
 
! Отговори
Ще лапам и с гъза преди 1 месец
Само някой да дава на него.!.
44
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко се е обърнало срещу ПП-ДБ! Искат да ги унищожат! Това е цялата от протестите срещу ГЕРБ до сега! Направиха патерици и партии за разсейване, като ИТН и Възраждане! ИТН даже три пъти саботира правителство, ГЕРБ два пъти! Време е да се събудите, защото мафията се опитва да се съживи, а когато е в агония е много опасна. Време е народа да подкрепи единствените , които се борят за него!
43
6
 
3
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Това още нищо не е! Голямата изненада за Вас, не за мен, ще е когато и част от Герб обявят най после, че искат да се коалират с ПП на нормални начала за коалиция, а не изнудвачески сглобки! Лидерът Борисов ще е в шок и ще направи контра коалиция с ИТН, хората на Пеевски и Възраждане ! 68+24 към момента + Костадин - 130! И някакво величие за красота - готово!
42
3
 
10
 
! Отговори
Бай Танас преди 1 месец
Той Ристю е човек на Доган. Като нищо може да се вземат
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДПС вече няма да го има , съответно и Пеевски няма да е фактор никъде , само гледайте
40
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Партиите до появата на ПП-ДБ,усвояваха всички пари за тях и даваха малко хляб н вас и създаваха зависимости и заплахи за да живеете в страх, за да не мудните ме има алтернатива!Алтернатива има, но както виждате всички партии: ГЕРБ, ДПС, Възраждане,ИТН,ВМРО се опитват да ги унищожат!Толкова ли сте сляпи?Уж сте интелигентни и се биете,че сте едни от най-умните в света! Помогнете на ПП-ДБ и нека направят реформите и може и ще имаме справедливост! Те даже си признават грешките! Другите правят ли го?
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Търгаш. Кукла на конци.
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това с програмните правителства е пълен майтап . Може би е дошло времето за Велико народно събрание и нова кръгла маса .
37
1
 
8
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Добро утро и от Кака ви галка ;)
36
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те дават подкрепа на ПП-ДБ , обаче ако Пеевски даде подкрепа ще стане мармалад .Според мен , нови избори и масово гласуване за Герб за 120 места
35
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако ППДБ са националноотговорни и прозорливи, ще предложат програма на евентуално правителство, но задължително да се подпише от партиите. Тогава ще стане ясно, кой действително е за развитие и реформиране на държавата и кой разиграва театри.
34
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски е преродения Давид с наднормено тегло