Джевдет Чакъров: Готови сме на преговори с ПП-ДБ за правителство

Той посочи, че са водени от това, че ситуацията в страната е такава
12 юли 2024 09:32, Нели Христова
83
Джевдет Чакъров: Готови сме на преговори с ПП-ДБ за правителство
Снимка: БГНЕС

"Да. Ние бихме проявили разум за диалог с ПП-ДБ. Нека видим каква програма биха представили и какви цели", заяви Джевдет Чакъров на влизане в парламента.

Той посочи, че са водени от това, че ситуацията в страната е такава.

"Иска се стабилизиране на политическата ситуация. Ние съзнаваме нашите отговорности и предизвикателства. Добре би било и другите политически сили да осъзнаем всички".

Повтори, че са готови за диалог и "ако има разумни предложения, които са добри за страната, ние бихме ги подскрепили".

По отношение на ситуацията в ДПС каза, че изобщо не може да става дума за разцепление.

"ДПС винаги е била монолитна", каза той.

Чакъров посочи, че отношенията им с другата половина от депутатите на ДПС, които подкрепят другия председател Делян Пеевски, ще се основава на принципите на “демократично управление, действие на колективните органи”.

Чакъров коментира думите на депутата Йордан Цонев за използване на език на омразата от хората, които подкрепят Ахмед Доган.

"Чухме анонса за етнически компоненти. Искам да заявя категорично, че разбирането и философията на Доган, за който можем да кажем, че е в основата на етническия модел в България. Заявявам най-отговорно и категорично, ДПС е за единение на всички в България”, каза той.

Според него е много опасно и никой не трябва да си позволява да се допира до етническата карта.

"Няма такъв момент, ние сме заедно с колегите. Трябва да бъдем заедно, това е нашето виждане заедност”, подчерта Чакъров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Тотев Империала преди 1 месец
И аз съм с вас, братя турци! Тугедър сам! Ту-ту-ту-тугедър! Много либа сам тугедър с Амедааааа... Еййййй, Амедааа, жратко, кви времена дожижехме... да си мерим фесовете! Но, моят фес е "ню-ню" пред ваштъ великолепна чччалма, Височайши! Благодаря, за подкрепата от "Столипиново", с която станах кмет на Пловдив! Зажинаги Тугедър, Ваш Тотев!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименKy ky, пий си хапчетата, че действието им изтича.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вижте знаем, че сте сайт на ДПС и тяхна собственост ама трябва ли толкова директно да го показвате с някакви измислени генерирани плюсчета и минусчета. Хората не са толкова глупави. Сега сглобка ПП ДПС ще се окаже единствения ни избор бухаххахаха :)))))
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДПС на Доган иска да се жени за ПП, докато ДПС на Пеевски вече се е оженило за Борисов
9
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ППДБ отново в управлението, това е добра новина, дано стане. България с Европа и НАТО. Слава на Украйна
8
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
пак се почва със сглобката тези хора ако не крадат не могат да дишат икон групировкине може да си позволят да се губи време трябва да се направи каквото и да е правителствои да се усвоят европарите язовирите са празни горите се сечат поголовно оставамебез вода и земеделие ама на никои не му пука за бъдещето ние сме за настоящето
7
2
 
13
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
Прав сте. Но пп-тата са много изплашени, че ще изпаднат от баницата. Те преди да са видяли резултата се обявиха за опозиция? Незнайно на кого и какво?
6
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От гледна точка на интересите на страната е необходимо да се състави правителство. Стига с това деление на разни етноси. При всички има добри, честни и работливи хора, както и навсякъде има мутри и крадци. Правителство с ясно разписана програма по дни и часове - бюджет, съдебна реформа, избор на регулатори, антикорупционно законодателство... Само това да свършат за около година ще е нещо, което чакаме вече толкова време. Сега е златния шанс
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гладна кокошка просо сънува.
4
5
 
28
 
! Отговори
Едва ли с тези преди 1 месец
С тия некадърници от пп едва ли ще стане нещо. Те вече съжалиха, че мандата идва при тях, защото предварително бяха хвърлили бялото знаме. Иначе са гласували за заплати и през лятото, за служебни коли и прочее, но наглия народ иска от тях да мислят за редовен кабинет. Кирчо вече е букнал почивки, корали, кристали, те с мандати ще го занимават тепърва.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пп-турски noдлoru
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
охохохохо сегИ опосума ще се появява ли насълзен в прайм тайма да убеждава своите избиратели колко е важно да подкрепят правителство с ДПС. Как това е единствения цивилизационен избор пред страната и как то този начин ще осъдят злия Боко ефенди. Оня нискочелия ще обяснява ли просто, че това е шанса ни ..индиректно с Асеня да кешират още повече каквато е единствената цел на тая сбирщина аматьори
1
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 месец
"Let the music play."