Надежда Йорданова: Не нарушаваме Конституцията

Законът не определял срок за връчване на втория мандат
16 юли 2024 09:23, Петър Бойчев
175
Надежда Йорданова: Не нарушаваме Конституцията
Снимка БГНЕС

България е в безпрецедентна политическа криза, задават се седми избори. Кризите предизвикват нестандартни решения. Ние не нарушаваме конституцията - тя не определя срок за връчване на втория мандат, както е при третия.

Това заяви Надежда Йорданова от ПП-ДБ пред Нова тв, след като формацията поиска от президента Румен Радев отсрочка от 3 месеца преди връчването на втория мандат, за да приеме Народното събрание някои закони, разписани от тях в декларация.

Тя обясни, че предлагат план за формиране на мнозинство, който да покаже дали такава платформа може да функционира. ПП-ДБ предлага декларация със 7 конкретни мерки. Ще търсим подкрепа за тях от 160 депутати.

Наличието на правителство държи жив парламента, който трябва да приема закони. Ние сме убедени, че основната причина за дълбоката криза в България е липсата на върховенство на закона, допълни бившият правосъден министър.

С подобни заклеймявания и престрелки през социалните мрежи се докарахме дотук. Настояваме дебатът да се върне в Народното събрание, каза Йорданова по повод коментарите на останалите партии от вчерашния ден. Политиците трябва да се върнем във възможността да говорим помежду си, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изключително нагли! Омазахте конституцията, сътворихте чудеса от глупост и простотия, и искате още!!!! И то след като народа ви каза -ВЪН! Три години бяхте на власт и в НС и нищо свястно не направихте, защо хленчите за още 3 месеца!? Какво си мислите, че може да постигнете, освен лъжи, обиди и интриги! Аре у лево!
125
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ (победителите!) като имате най-много гласове на всеки едни избори- кво правите?.. НИЩО!
124
2
 
21
 
! Отговори
До Истината лъсна преди 1 месец
Кога ще схванеш, че корупция с декларации не се преборва. Нито с това, да си набуташ свои хора навсякъде в държавната власт.
123
5
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
До 117 Ужас. Кажи нещо за дълбоката държава ДС-герпдепесе, ама не ти разрешават.
122
2
 
12
 
! Отговори
ХХ преди 1 месец
Тая пп атка новоизлюпена как разбра че не нарушават те никога не са били в не нарушение
121
1
 
15
 
! Отговори
Един от промяната преди 1 месец
За тия шарлатанити никога вече няма да гласувам тлва е сигурно
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И като станат другарчета пепетата с Възраждане, върху кого ще си упражнява речника депутатът Манол? Ще трябва да му я залепят с тиксо съпартийците, да не развали хармонията.
119
11
 
5
 
! Отговори
Лицемерие преди 1 месец
Вие от ГЕРБ сте така. Все другите виновни, нищо че начело на партията ви е един доказан бандит.
118
2
 
12
 
! Отговори
Един от промяната преди 1 месец
Вярвам , че - пп ще се вьрнеотновоНо само в повторенията по телевизиятаИзмамиха всички с празни обещания
117
10
 
3
 
! Отговори
Истината лъсна! преди 1 месец
Щом Чалгари, Мутри и Копейки ***, значи се страхуват!!!! Как хубаво лъснаха всички, които Искат да Има Корупция. Много хубаво се получи с тази декларация! Декларацията на ПП-ДБ е Тест за Корупционерите, те се издадоха!!!!
116
2
 
10
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 месец
Мис Пиги
115
2
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Добре , че - пп се самосвалиха от алчност , та паднаха цените на стоките в магазина , бензина по бензиностанциите , парнотоИначе бяхме сьвсем загинали
114
9
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
А къде е "първата" полит. сила ГЕРБ.... Ахахахахах.... Банкята се е скрил на хладно в мишата си асфалтова дупка. И разглежда сантиметрите откраднат асфалт. Брои всеки откраднат месец и отмята поредната давност за поредното си престъпление...
113
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами Кирчо ще ги обработва в стил "дайте да направим това, по което имаме съгласие, и на първо време да не закачаме темите, по които имаме различия"л
112
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледам дежурните ГЕРБ-ери пак се възпалили. Много загрижени за Конституцията, само противоконституционното ДПС не могат да видят от толкова много загриженост.
111
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИТН ако са хитри, ще прецакат новата сглобка - ППДБ - Възраждане. Тъй като от Възраждане ще има много недоволни когато се хванат на въдичката на Кирчовци и ако ИТН си изиграят добре картите, има голяма вероятност тези избиратели да преминат към тях на изборите наесен.
110
2
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Тия с -30 гласа на избори с 20% активност какво ще управляват хората ще излязат по улиците веднага като ги ощавят пак с цените на храни сметки бензин
109
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те хубаво ППДБ ще искат подкрепа от другите партии, но и другите партии ще искат да си прокарат техните идеи в замяна да дадат подкрепата си за декларацията на ППДБ. Например Възраждане и ИТН могат да поискат подкрепа от ППДБ за провеждането на Референдум за запазването на българския лев. Та в следващите дни ни очаква само една говорилня от политиците ни без да има никакви конкретни резултати!
108
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямат право да искат от президента забавяне на мандата.
107
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината за върлите им симпатизанти. Който чете нека разбира. Щом прокуратурата не образува НИТО едно дело срещу скандалите им, значи техните любимци са проект на Пеевски. Не случайно пият мазно турско кафе заедно. Прокуратурата отдавна е под крилото на ДПС, а вие дъвчете и пишете за Реформи и промени. Всичко е цирк, накрая се гушнаха с омразните гербери или не беше така. Оставка реално те си подадоха и правеха циркове в прайм тайма на БНТ. Жалко, дъно, маргинали