Надежда Йорданова: Не нарушаваме Конституцията

Законът не определял срок за връчване на втория мандат
16 юли 2024 09:23, Петър Бойчев
175
Надежда Йорданова: Не нарушаваме Конституцията
Снимка БГНЕС

България е в безпрецедентна политическа криза, задават се седми избори. Кризите предизвикват нестандартни решения. Ние не нарушаваме конституцията - тя не определя срок за връчване на втория мандат, както е при третия.

Това заяви Надежда Йорданова от ПП-ДБ пред Нова тв, след като формацията поиска от президента Румен Радев отсрочка от 3 месеца преди връчването на втория мандат, за да приеме Народното събрание някои закони, разписани от тях в декларация.

Тя обясни, че предлагат план за формиране на мнозинство, който да покаже дали такава платформа може да функционира. ПП-ДБ предлага декларация със 7 конкретни мерки. Ще търсим подкрепа за тях от 160 депутати.

Наличието на правителство държи жив парламента, който трябва да приема закони. Ние сме убедени, че основната причина за дълбоката криза в България е липсата на върховенство на закона, допълни бившият правосъден министър.

С подобни заклеймявания и престрелки през социалните мрежи се докарахме дотук. Настояваме дебатът да се върне в Народното събрание, каза Йорданова по повод коментарите на останалите партии от вчерашния ден. Политиците трябва да се върнем във възможността да говорим помежду си, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
4
 
! Отговори
и какво преди 1 месец
ако държавата е в криза,народът не е и никога няма да бъде,българина се къпе в мляко,несметно богат
105
3
 
12
 
! Отговори
Йордан преди 1 месец
На ППДБ все някой друг им е виновен. Както е казал народа, "кой ми ср@ в гащите".
104
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом Надежда е убедена, че не се нарушава Конституцията, значи е истина.
103
4
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
ППДБ-тата са като един пияндурник от едно време, дето казваше: Братчед, навърши ми 20 ст. да пия една бира.... пък бирата беше 22ст. :))))))))))))))))))))))))))) Та и ППДБ-тата щели да управляват с 39 гласа :)))))))))))))))))))))))))))))
102
2
 
12
 
! Отговори
Наде преди 1 месец
Щом като Бойкикев се спаси , значи няма надежда
101
1
 
14
 
! Отговори
Пудела и кеша преди 1 месец
Ристето поне делна големия кеш с останалите - като вкара бьлгария да плаща -50 милярда пьрвоначално за опитният проект на лестин хаус за реакторСмятай това не е чекмедже а стая пьлна догоре с кешБьлгарският бальк ще плаща яко много яко
100
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази месечина се прави на тарикат адвокат и чакай от тези да направят нещо смислено.
99
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Надежда всяка тука оставете!
98
16
 
4
 
! Отговори
Партагойзе преди 1 месец
Който милее за България, ще разбере, че тези 3 месеца са нужни, за да се гласуват важни за България Закони, които Борисов отлага 15 години!
97
4
 
16
 
! Отговори
da преди 1 месец
в криза сме заради вас. Коле сапунджията ако не беше подал оставка (без никой да му я иска) сега щяхте да си броите кеша в торбите
96
4
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
На клоуните ППДБ не им стигат едни 100 гласа, че да управляват както им е кеф :)))))))))))))))))))))))) Да идат да лазят пред Доган, Копейката, Корни и Тошо.....
95
17
 
4
 
! Отговори
Права е Надежда!° преди 1 месец
Конституцията на България не определя срок за връчване на втория мандат, както е при третия!!! Четете Конституцията, а не бълвайте безмислена помия!!!
94
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Борисов продължава да ухажва ПП и да иска да управкява с тях ще смятам, че вече е изку*фял и най-добре да отива в пенсия.
93
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе има ли дело в прокуратурата за скандалните записи за изпиранията и назначенията. Има ли дело за пудела. За сделката за Шнген :) Някой самозезира ли се. Мутрата може да е всякаква, но имаше някакви дела нещо се случваше. Тука нищо, тия богопомазани ли са. Всичко ли могат да си правят безнаказано. Щом и азартя е евродупетат, закривай
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия трикове са предназначени за гушкане с Възраждане. Примамката е да си разпределят държавата без да влизат официално в коалиция. Въпросът е кой друг освен тези две групи ще се хване на това хоро.
91
3
 
14
 
! Отговори
И това преди 1 месец
...нещо било юрист? Верно е , не я нарушават ако искат отлагане на мандата, но виж Радев ако се се съгласи, със сигурност е прегазена Конституцията!
90
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами че да бяхте го ограничили този срок. Толкова се бъхтихте за ограничаване на правомощията на президента, а това сте го оставили нарочно, за повече зрителски интерес ли? Омръзнахте!
89
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който иска всичко остава с празни ръце. Това е неразумното поведение на ПП. Подадоха оставка на правителството на Денков и сега реват.
88
3
 
15
 
! Отговори
Пудела и кеша преди 1 месец
С тая дьвка за вьрховенство на закона промени - влезе христо лодкаря в парламента заедно с кирчо - и когато влязоха , забравиха и вьрховенство на закона и промени и всичкоНо пьк контрабандата успешно им се отдаде
87
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те младите може да искат тия неща, но като влязат във властта надминават в пъти старите по алчност и корупционни сделки