Петков: Дойде Видовден – няма средно положение

Декларацията им щяла да покаже кой е "за" корупцията
16 юли 2024 19:00, Александър Попов
267
Петков: Дойде Видовден – няма средно положение
Снимка: БГНЕС

Проектът на декларацията е изпратена до всеки един народен представител и когато дойде времето за гласуване, всеки може да се определи, дали е корупционер или не. Дойде Видовден – няма средно положение. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната" и един от лидерите в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ППДБ) преди заседание на парламентарната група на ПП-ДБ.

Проектът на декларация за излизане от политическата криза бе представен вчера след среща при президента Румен Радев преди връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Миналият път ни бутнаха правителството, без да знаят какво правят, сега искат да ни бутнат антикорупционния план, пак без да знаят какво правят. Ние се въртим в един омагьосан кръг. Или един път завинаги решаваме най-големия проблем на България – това са корупцията, задкулисието, малките тайни, зависимостите, или всички българи сме като едни заложници на едни хора, които ги е страх да решат проблемите на България", коментира Петков.

Относно заявеното от ГЕРБ-СДС днес намерение да участва в разговорите по предложения проект на декларация, но без да подкрепя правителство с втория или третия мандат, Петков коментира, че реално това са оправдания.

Още по темата
ГЕРБ измислиха – можем да говорим, но реално няма да подкрепим. От "Възраждане" чухме - можем да подкрепим, но слагаме всякакви условия - излизане от НАТО, референдум и предоговаряне на договора с ЕС. От ИТН чухме, че е противоконституционно, каза Кирил Петков.

По-рано днес от "Възраждане" предложиха своя декларация в замяна на подкрепа за тази предложена от ПП-ДБ.

Кирил Петков призова колегите си от различните парламентарни групи да излязат и да подкрепят декларацията, с което, по думите му, ще стане ясно дали наистина са против корупцията. Ако сте против корупцията, не ви трябват оправдания. Излезте, гласувайте декларацията, и вместо да ходите на море, дайте да запретнем ръкави, да изковем тези закони и един път завинаги да се справим с този проблем, призова Петков.

По-рано днес във Фейсбук Кирил Петков коментира с думите: „общи приказки – да, борба с корупцията – не“. Последва размяна на реплики в социалната мрежа. Заместник-председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Деница Сачева определи казаното от Петков като: „традиционно несполучлив опит да превежда брифинга на ГЕРБ от днес“.

Стоян Михалев, народен представител от ПП-ДБ, заяви, че всички групи ще могат да се запознаят с декларацията, след което започват разговори и който иска я подкрепя. Който смята, че тези приоритети са изключително важни за държавата, търси мнозинство, след което, ако има такова мнозинство, гласуваме тези закони, добави той.

На въпрос, че не се очертава такова мнозинство, Михалев апелира да не се избързва, а да се даде шанс народните представители да премислят, да контактуват със своите избиратели и да разберат искат ли тези промени да се случат в България или ще продължаваме да си ходим от избори на избори и да не реформираме държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
10
 
! Отговори
Мале преди 1 месец
Той Кирето не може да проумее, че с такива изказвания бавно и постепенно слиза на нивото на Буци, пъчи се и си мисли, че е цар на царете. Не си ли подаде оставката след двете провалени коалиции (ще станат три), ППДБ са дотука.
210
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Празнодумец а не е дорасъл за политиката и за съжаление всички в НС да така. Някакви плямпала без визия и цел за нищо.
209
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъж на 44 с такова мислене, трудно е да го приемеш насериозно. Видовденьове, ти за корупцията ли си или против......Да го питам той за корупцията ли е или против, като след заканата да арестува Борисов и да му сменя модела, го хвана подръчка и отидоха заедно да управляват или каквото там правиха. Сега пък се плюят......
208
2
 
19
 
! Отговори
Ццццц преди 1 месец
С Кирчо, Асенчо, Ристю и Насето начело, ППДБ са дотука с рейтинга. Наглеят като техните коалиционни партньори - куп скандали, свързани с тях, а те гордо се бият в гърдите за "промяната".
207
2
 
19
 
! Отговори
Справедлив преди 1 месец
Червен картон на всички депутати.Вън от този продажен парламент.
206
2
 
23
 
! Отговори
test test преди 1 месец
Продължава с предизборните трикове. Използва президентството конституцията и цялата държава да си прави предизборна кампания. Кога ще го затворят тоя ***?
205
1
 
18
 
! Отговори
Видовден преди 1 месец
ще дойде, като ви видим в затвора с ортаците ви в НС. Ощетихте внуците ни със 120 милиарда лева за Уестинг, за 2 реактора. Плащаме по-скъп газ с 30-40 процента, пак руски. 5 милиарда помощ за Украйна. 50 милиарда обещани дългосрочно. Затворихте държавна ТЕЦ2. Пратихте на борса ток българите. Инфлацията е безумна. Увеличихте данъци. Стотици милиарди, които ще плащат българите. Забранени и отменени референдуми. Гавра с Конституцията. Ходете си с мир. Налагате финансово робство чрез ЕЦБ и евро.
204
0
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Търпение,другарю парашутист.Ще дойде и видов ден.
203
1
 
16
 
! Отговори
ВИДОВДЕН МИНА.... преди 1 месец
БЕШЕ ОЩЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ ЮНИ.... ПАК СЕ Е НАПУШИЛ ПАЦИЕНТА..... ЛЕЧЕНИЕТО ПРОДЪЛЖАВА....
202
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видовден бе, когато Киро видя Лена гола.
201
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро про100: -Драги съграждани, много е просто. Вместо да ходите на море, дайте да запретнете ръкави и да поработите по сринатият имидж на ПП,ДБ, като гласувате безропотно написаната от нас декларация. За да се ударим в гърдите, колко много сме направили за държавата в тези дни, тъй като три години не направихме нищо, освен лошо. Вие за въздуха и водата ли, сте, или не? Ако да, сте, за ПП,ДБ. Какъв съм умник, ееей!
200
0
 
9
 
! Отговори
Референдум преди 1 месец
за отлагане на прием евро, кога? Нали сте "демократи". Махане на закон за ненаказуемост на колективни органи, кога: министри, депутати, премиери, НС, кметове, нанесли огромни щети на държавата, кога?
199
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Видовият ден дойде! Ободри ме , бях позаспал вече
198
16
 
3
 
! Отговори
Видовият ден дойде! преди 1 месец
Ха така, Кирца! Режи ,късай и изхвърляй всичко гнило!! Бавно, но в посока напред!!
197
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв видов ден, какви 5 лева! Как е възможно по такъв елементарно наивен начин да се разсъждава! Това обяснява защо не могат да изработят нищо работещо досега. Хора без грам политическа подготовка.
196
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това много се размириса, кой ми *** мале у гащите, защо от ПП не са арестувани при очевидни доказателства но си направиха гавра по спешност с противника без нищо да имат? Само една пачка от пудела Тоби е 50 ойро, та НОВА и БТВ ги получавата да ни манипулират но явно и това вече не работи.
195
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе как ГЕРБ ще гласуват антикорупционни закони?И чалгарите също.Големи наивници сте.
194
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видовден а Кире... :))) Зарази се с мутренските нрави по-нашите ширини и ти :))
193
7
 
2
 
! Отговори
Наистина! преди 1 месец
Дойде Видовден, всеки да покаже истинското си лице ! Макар че ни е пределно ясно отдавна кой кого подкрепя и какви каузи подкрепя. Страх ги е от Русия тези нещастници, да променят курса на държавата от безправова към правова! И много добре знаят какво правят.
192
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
:) :) :)