Петков: Дойде Видовден – няма средно положение

Декларацията им щяла да покаже кой е "за" корупцията
16 юли 2024 19:00, Александър Попов
267
Петков: Дойде Видовден – няма средно положение
Снимка: БГНЕС

Проектът на декларацията е изпратена до всеки един народен представител и когато дойде времето за гласуване, всеки може да се определи, дали е корупционер или не. Дойде Видовден – няма средно положение. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната" и един от лидерите в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ППДБ) преди заседание на парламентарната група на ПП-ДБ.

Проектът на декларация за излизане от политическата криза бе представен вчера след среща при президента Румен Радев преди връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Миналият път ни бутнаха правителството, без да знаят какво правят, сега искат да ни бутнат антикорупционния план, пак без да знаят какво правят. Ние се въртим в един омагьосан кръг. Или един път завинаги решаваме най-големия проблем на България – това са корупцията, задкулисието, малките тайни, зависимостите, или всички българи сме като едни заложници на едни хора, които ги е страх да решат проблемите на България", коментира Петков.

Относно заявеното от ГЕРБ-СДС днес намерение да участва в разговорите по предложения проект на декларация, но без да подкрепя правителство с втория или третия мандат, Петков коментира, че реално това са оправдания.

Още по темата
ГЕРБ измислиха – можем да говорим, но реално няма да подкрепим. От "Възраждане" чухме - можем да подкрепим, но слагаме всякакви условия - излизане от НАТО, референдум и предоговаряне на договора с ЕС. От ИТН чухме, че е противоконституционно, каза Кирил Петков.

По-рано днес от "Възраждане" предложиха своя декларация в замяна на подкрепа за тази предложена от ПП-ДБ.

Кирил Петков призова колегите си от различните парламентарни групи да излязат и да подкрепят декларацията, с което, по думите му, ще стане ясно дали наистина са против корупцията. Ако сте против корупцията, не ви трябват оправдания. Излезте, гласувайте декларацията, и вместо да ходите на море, дайте да запретнем ръкави, да изковем тези закони и един път завинаги да се справим с този проблем, призова Петков.

По-рано днес във Фейсбук Кирил Петков коментира с думите: „общи приказки – да, борба с корупцията – не“. Последва размяна на реплики в социалната мрежа. Заместник-председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Деница Сачева определи казаното от Петков като: „традиционно несполучлив опит да превежда брифинга на ГЕРБ от днес“.

Стоян Михалев, народен представител от ПП-ДБ, заяви, че всички групи ще могат да се запознаят с декларацията, след което започват разговори и който иска я подкрепя. Който смята, че тези приоритети са изключително важни за държавата, търси мнозинство, след което, ако има такова мнозинство, гласуваме тези закони, добави той.

На въпрос, че не се очертава такова мнозинство, Михалев апелира да не се избързва, а да се даде шанс народните представители да премислят, да контактуват със своите избиратели и да разберат искат ли тези промени да се случат в България или ще продължаваме да си ходим от избори на избори и да не реформираме държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: кирил петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
5
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 месеца
Колегите искат ние в централния да направим съдебната реформа.Хора с опит сме,и в ярести сме били и в панделата сме били,не като някои не стъпвали в съдебна зала.
110
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Идва Страшния съд за шарлатанкови. Кирчовци се молят Байдън да не загуби изборите.
109
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БРАВО! Само кажи, Кире! Само кажи и ИЗЛИЗАМЕ!
108
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Острото Киро,с 39 дупетата,какъв Видовден,можете да докарате с Асан Василев.
107
2
 
11
 
! Отговори
повтарямЗАдебилите преди 2 месеца
Аз ако съм на мястото на ГЕРБ-СДС отивам на разговорите и нося ОНИЯ ЗАПИС на Радостин Василев и го пускам за коментарии....там са развити подробно всичките 7 точки от ДЕКЛАРАЦИЯТА на Шарлатаните!!!
106
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С тази декларация могат да си избършат уусраните задни части. Всички видяхме Киро как бърка под полата на Лена и след 2 дни я назначава на заплата 15000. Това ако не е корупция, трябва да е парапет.
105
0
 
11
 
! Отговори
Асен Чаталджа Бей преди 2 месеца
Ко Рече Киро
104
0
 
11
 
! Отговори
Упсььь... преди 2 месеца
След мУмУрандума следва декларация...ехааа....пълна Харвардска идиотия !
103
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Светците и Богу, не са драги!
102
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българи са били на лекар във Виена и той им е предложил на черно, фейк пробиотика на Киро просто. В който "великият изобретател -биолог" Киро просто, най-безцеремонно е използвал български патенти, чиито автори не са питани, екстрат от кокиче и Бациликус Булгарикус. Мошеник от класа е Киро просто. Жена му е същата тарикатка, безглутенови козунак по 60 лв парчето. Тези са дошли в България, да ползват защитения плаж "Корал", като своя собственост, да печелят на наш гръб и Киро дачука тайно...
101
0
 
18
 
! Отговори
До Киро Тъпото преди 2 месеца
Видов ден ще дойде като върнете парите които крадете
100
1
 
14
 
! Отговори
ЖикТак преди 2 месеца
Кирю е канаец, кокорю к тралалаец, аре у канаа
99
0
 
14
 
! Отговори
повтарямЗАдебилите преди 2 месеца
Аз ако съм на мястото на ГЕРБ-СДС отивам на разговорите и нося ОНИЯ ЗАПИС на Радостин Василев и го пускам за коментарии....там са развити подробновсичките 7 точки от ДЕКЛАРАЦИЯТА на Шарлатаните!!!
98
3
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Кироооооооооо, взимай си декларацията и отиди по нужда с нея. За друго не става :)))))))))))))))))))))))
97
0
 
14
 
! Отговори
Накратко : преди 2 месеца
Про100 Киро
96
1
 
11
 
! Отговори
Алоо преди 2 месеца
Половината карате коли на инвалид, за безплатна винетка!
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хаха
94
1
 
14
 
! Отговори
Пудела преди 2 месеца
Да живее кеша!
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
52 Кога завърши биология тогава? Нея я пропусна. Или финансистът Киро просто сътвори "гениален пробиотик"? Хаааах, ще паднат!
92
1
 
17
 
! Отговори
Ристю бон Скут преди 2 месеца
Хо хо, Луд умора нема. Призовава всички народни представители лично да подкрепят новия мумурандум, а го няма в преговорния екип съставен изцяло от ДБ. Заформя се ПП като опозиция на ДБ. Как ще правят общи листи в тази шизофренична коалиция