Слави за пожарите: Ние, българите, сме пълни с противоречия

Дали на някой ще му дойде акълът?, пита той
18 юли 2024 17:22, Нели Христова
122
Слави за пожарите: Ние, българите, сме пълни с противоречия
Снимка: БГНЕС

В Гърция инвестираха милиони от парите от Плана за възстановяване и устойчивост за засаждането на трудно запалими дървета. У нас Кирил Петков инвестира пари, милиони, от Плана за възстановяване и устойчивост в ядливи чаши. Това пише в свой коментар във Facebook лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Ето какво още пише той:

Голяма част от България е в пламъци. Звучи ужасяващо, но е факт. Лесно е да кажем, че това е заради природата, заради горещините, дърветата са лесно запалими, но всички знаем, че не е само това.

Знаете ли, че правителството на Гърция инвестира милиони от парите от Плана за възстановяване и устойчивост за засаждането на трудно запалими дървета. Нарича се превенция, загриженост и умни политици.

А в България, Кирил Петков инвестира пари, милиони, от Плана за възстановяване и устойчивост в ядливи чаши. Нарича се глупост, безхаберие и корупция. Идват да ни помагат хеликоптери от Чехия, защото ние нямаме достатъчно хеликоптери и необходимата техника, за да се справяме с пожарите.

Парламентът днес се събира, за да отпуска пари, за да предприема действия. Днес. Ама днес гори. Не е ли логично да се мисли предварително? Когато има бедствие, когато има трудност, когато има болка, тогава става ясно кой колко струва.

Дали на някой ще му дойде акълът? Едва ли… Но не спирам да се надявам, защото болката е най-добрият учител.

От друга страна, най-различни българи стават доброволци и отиват да помагат. Взимат лопати, кирки, каквото могат и отиват да гасят пожари и да помагат на хора, които не познават. Ей така, защото така трябва и защото са добри хора.

Така е. Ние, българите, сме пълни с противоречия. Има един много интересен обичай в българската история, когато сме се молели за дъжд. Нарича се “Пеперуда за дъжд”.

Май само това ни остава - да се молим да завали! “Пеперуда за дъжд”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
4
 
! Отговори
васил божков преди 1 месец
Еййй, слафкеййй, шти скъсам г.ъ.з.а.7-8 и ще си паднала.Лягай и брой си сама. Връщай парите, че иначе ще има много льобоф.За крадец не ставаш сине, те си будала !
81
0
 
13
 
! Отговори
АКЪЛА преди 1 месец
Е КАТО МЕНЗИСА-НЕ ТИ ЛИ ДОЙДЕ НА ВРЕМЕ НЕ ГО ЧАКАЙ
80
3
 
15
 
! Отговори
ЕЛИ преди 1 месец
ЧАЛГАРИНА Е ВОДАЧ НА ПРОТВОРЕЧИВИТЕ,ИСКАШЕ ДА СВАЛЯ НА 1ЛЕВ ДОТАЦИИТЕ НА ПАРТИИТЕ --ОТКАЗА СЕ ,ИСКАШЕ МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ --ОТКАЗА ГИ ,ДОЙДЕ МУ РЕД ДА НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО --ОТКАЗА СЕ---ПЪЛЕН ***
79
0
 
4
 
! Отговори
Да беше казал също преди 1 месец
Че братята *** палят огньове по дворовете си непрекъснато! В едно от селата е установено че един запалил гума в двора си и изгорил още 4 къщи! Защо някой и кой ще пали гума на двора? Въпрос без подсказка.
78
3
 
15
 
! Отговори
Герум преди 1 месец
Чалгаря каза че Киро е виновен за пожарите и в Гърция.
77
1
 
3
 
! Отговори
Фактор преди 1 месец
Слави, правили сме магия за дъжд като деца. Помня, че взимаш пръчка, чертаеш кръг на земята (нямаше толкова бетон и асфалт). В средата сипваш щипка сол. Накрая плю-еш отгоре и готово. Помня и една песен Ой Кальо-Кальо, Кальо парцальо, отвори порти, порти железни. Забравил съм защо беше.
76
10
 
7
 
! Отговори
истина ви казвам! преди 1 месец
Истина, истина ви казвам. Причината за тези пожари е, че полицията не бие здраво. Както е било цели 100 години. Ако биеше, нямаше да има тези инциденти. Всяко лято пироманите използват жегите и палят пожар след пожар. И няма кой да ги респектира и кой да ги спре. Колко от тях са осъдени и изпратени в затвора? НУЛА!
75
2
 
8
 
! Отговори
Гавра от ДПС преди 1 месец
Нито дума за тези от Гражданска защита и бедсвия и аварии,дето днес седяха на жълтите павета и се хвалеха с верижната машина,а на хората къщите изгоряха.ЖЕСТОКА ГАВРА С НАРОДА или суверена както тоя никаквец казва.....
74
2
 
3
 
! Отговори
Лека жена преди 1 месец
Трябваше да пратят нестинари да ги погасят.
73
10
 
18
 
! Отговори
Само ще му кажа на преди 1 месец
Чалгаря,че ядливите чаши не са глупост,а грижа за природата и стотици спестени милиони за замърсяване с пластмаса.Да сте видяли по улиците хвърлени "ядливи" фунийки за сладолед,а е пълно с хвърлени пластмасови чаши.Но той това не може да го разбере.
72
2
 
25
 
! Отговори
Славуца,пак преди 1 месец
Киро ти е виновен.И пак нито дума за ДПС,които имаха цяло министерство на "Бедствията и авариите".Емел Етем "усвои" стотици милиони ,а даже и един маркуч не купи.Но ти си "млад" ,не помниш?
71
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейкин по цял ден балтави за американското посолство,а Славчо на ставане и на лягане дудне за Киро!
70
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Купеният чалгар е безскруполен!Идва обаче време,когато ще отговаря за думите си.И няма да пеее,ще увисне!!!!!
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
''А в България, Кирил Петков инвестира пари, милиони, от Плана за възстановяване и устойчивост в ядливи чаши. Нарича се глупост, безхаберие и корупция.''ЕТО ТОВА СА МУ КАЗАЛИ ДА ПИШЕ И ГОВОРИ.ЗАТОВА Е ТОЗИ ПОСТ.ПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИТЕ......
68
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя вместо да дари пари на хората да си възстановят къщите,само глупости ръси!
67
10
 
7
 
! Отговори
Пепи преди 1 месец
Всъщност това че помага, а не е взел кирките и лопатите и не е завлякъл политиците в огъня е проблема на българина. Купихме си ф16 за милиарди, но нямаме самолети за гасене, хеликоптери за планинско и детска болница. Тези, които го търпим сме глъпциите.
66
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Славчо ако се наsере пак Киро ще му е виновен.
65
1
 
13
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Направо да започнем да отливаме бетонни дървета. Не горят, не се секат, не стават за дървен материал и дървени въглища, а от там и за износ и става пей сърце!
64
1
 
23
 
! Отговори
Един Българин пита преди 1 месец
Днес, докога ще показвате този "умник" и онези покрай него? Та са обида за мислещите българи!
63
3
 
30
 
! Отговори
Петя преди 1 месец
Бащицата пак започна да философства Я се разкарай манипулатор долен.Пълен с противоречия е българина ,защото вярва на мошениците като вас,защото разрешава да му мътите главата Ако не го правеше ,всичките щяхте само да си мечтаете за Народното събрание