Слави за пожарите: Ние, българите, сме пълни с противоречия

Дали на някой ще му дойде акълът?, пита той
18 юли 2024 17:22, Нели Христова
122
Слави за пожарите: Ние, българите, сме пълни с противоречия
Снимка: БГНЕС

В Гърция инвестираха милиони от парите от Плана за възстановяване и устойчивост за засаждането на трудно запалими дървета. У нас Кирил Петков инвестира пари, милиони, от Плана за възстановяване и устойчивост в ядливи чаши. Това пише в свой коментар във Facebook лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Ето какво още пише той:

Голяма част от България е в пламъци. Звучи ужасяващо, но е факт. Лесно е да кажем, че това е заради природата, заради горещините, дърветата са лесно запалими, но всички знаем, че не е само това.

Знаете ли, че правителството на Гърция инвестира милиони от парите от Плана за възстановяване и устойчивост за засаждането на трудно запалими дървета. Нарича се превенция, загриженост и умни политици.

А в България, Кирил Петков инвестира пари, милиони, от Плана за възстановяване и устойчивост в ядливи чаши. Нарича се глупост, безхаберие и корупция. Идват да ни помагат хеликоптери от Чехия, защото ние нямаме достатъчно хеликоптери и необходимата техника, за да се справяме с пожарите.

Парламентът днес се събира, за да отпуска пари, за да предприема действия. Днес. Ама днес гори. Не е ли логично да се мисли предварително? Когато има бедствие, когато има трудност, когато има болка, тогава става ясно кой колко струва.

Дали на някой ще му дойде акълът? Едва ли… Но не спирам да се надявам, защото болката е най-добрият учител.

От друга страна, най-различни българи стават доброволци и отиват да помагат. Взимат лопати, кирки, каквото могат и отиват да гасят пожари и да помагат на хора, които не познават. Ей така, защото така трябва и защото са добри хора.

Така е. Ние, българите, сме пълни с противоречия. Има един много интересен обичай в българската история, когато сме се молели за дъжд. Нарича се “Пеперуда за дъжд”.

Май само това ни остава - да се молим да завали! “Пеперуда за дъжд”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
8
 
! Отговори
Гедер преди 1 месец
Не е зле да се направи парламентарна комисия ,която да разследва лидера на Малкото ДПС -Славчо за начина му на забогатяваме и скритите пари в Барбадос. Както разследват фараона Ивелин Михайлов, така да разследват и Дългия .
21
2
 
10
 
! Отговори
Цитат преди 1 месец
"Целият замисъл около Слави Трифонов е деструктивен за българската политическа система. Слави е човек, който не от днес и от вчера е използван за политически цели. Орлин Алексиев, Доган и Пеевски го използват за торпилиране на цялата политическа система, разчистване на терена и попълване с невежи и неосведомени хора. Той работи като съюзник с ГЕРБ и специализираната прокуратура. Т.Д.
20
3
 
9
 
! Отговори
И ти си в преди 1 месец
корупцията! Корумпе такова!
19
2
 
6
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
Слафчо, пак си *** чел майка за "Пеперудата". Айде, цункай ми, ръчичка и ми купи най-хубавата кухарка, която да мога да включвам към кубе и да бича кавказка музика;))) Много по-добра е от твоят балкан ориент експрес;)))
18
2
 
7
 
! Отговори
Папо преди 1 месец
То премиера човек на Боко и Пеевски , той Станислав Чалгаров за Кирил Петков приказва.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как все тия пожари са в горски масиви, а не примерно до утррепанито село на Славчо-чаллгата къде няма?
16
0
 
10
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Не по думите,а по делата се познават хората.Нали ,Слави! Ти също си изпълнен с много "противоречия" и несъответствие между думи и постъпки."Дървени" философи и хора много ,ЧОВЕЦИ малко и те са от тези ,които са "невидими" и не говорят ,просто правят ,не това ,което е "правилно" ,а това ,което идва от сърцето им.Защо не спомена ,че този ,който НС счита за "най- големия измамник" в държавата и сте му отделили "цяла комисия"да го разследва,неговите хора помагат в гасенето на пожари, а ти даваш акъл
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И кво сега, пак ли Кирил Петков му е виновен за пожарите? А Главчо, Калинчо, Тиквата и Сви нята, които държат всички листове в Държавата, целите в бяло. *** на няк!
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега не тия с изгорялите къщи ще им дадат еднократна помощ 1000 лева, а укропитеците взимат повече на месец на калпак.
13
2
 
4
 
! Отговори
Корупцията е виновна преди 1 месец
ясно е, че пожарите са умишлени, от враговете на. БГ! Не се пази държавата !! Горски, милиция, и други - за заплати!! Ако те са в ред, нямаше да има нужда от никаква техника!
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Особено ти си пълен с противоречия сел я ндур :))) Как може първоначално да си кръстиш селската партия на Няма такава държава, само цъ р вул може да го измисли това нещо :)))
11
1
 
13
 
! Отговори
Изохка тоз пак преди 1 месец
Олекна ли ти, клоуне. Оплю кой както можа и сега по-спокойно ли ще спиш? Ами нали и вие сте в политиката, вече 4 г. Бъдете по-сговорчиви, с 7% няма да управлявате еднолично, направете коалиция и зависи и ти такива дървета. Не се дръжте като последните селски, плеенски ***. Ти от дивана колко засади?
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде млъквай бе чаллгар, дори да има техника няма кой да шофира и пилотия тоя колония е тотал щета.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Славуца, ти отново заслепен от злобата си, не си разбрал че Кирил Петков не управлява, а управлява Главчо, марионетката на шефа ти Тиквата.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 4 - Айде стига с тия пеевски опорки, досадни сте!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тия с изгорелите къщи ще им подхвърлят по едни 1000 и нещо си лева и евентуално ще им закарат стари каравани, непригодни ни за жега, ни за студ. Дават днес хората, един искал да си изгори с къщата, щото живот няма, едва го отървали, жена оплаква нейната като починал близък, политиците ни се чудят за какво да се дърлят и години вече никой нищо не прави за България освен на приказки.
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти не си българин, а учиндолски по мак.
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С никакви противоречия не сме пълни .Българите се борим за достоен живот , вие политиците крадете от обществените пари и вече 34 години ни обяснявате , че за нас няма . Нямаше когато бяхме 9.5 милиона , редуцирахте ни до 6.5 милиона и пак ли няма .Слави ти си от олигархията и нямаш нищо общо с народа освен с опростачаването на поне две поколения .България не е твоя , тя е наша и рано или късно ще си я върнем и възродим . Бог с нас !
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички умуват, но пожарите са умишлено дело на Ахмет Доган и младежкото ДПС.
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирчо не е от тука и е за малко. Важното е приятеля му Терзо Ухото, да си завърти фирмата с ядливите чашки. По едно стечение на обстоятелствата същия стана и кмет на Софето, *** това са дребни кахъри. Важното е милионите да се джуркат между наши си хора. А тия, дето горят в пожарите - това не е проблем на капитализма. Това е проблем на социализма, а социализъм - вече няма.