Слави за пожарите: Ние, българите, сме пълни с противоречия

Дали на някой ще му дойде акълът?, пита той
18 юли 2024 17:22, Нели Христова
122
Слави за пожарите: Ние, българите, сме пълни с противоречия
Снимка: БГНЕС

В Гърция инвестираха милиони от парите от Плана за възстановяване и устойчивост за засаждането на трудно запалими дървета. У нас Кирил Петков инвестира пари, милиони, от Плана за възстановяване и устойчивост в ядливи чаши. Това пише в свой коментар във Facebook лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Ето какво още пише той:

Голяма част от България е в пламъци. Звучи ужасяващо, но е факт. Лесно е да кажем, че това е заради природата, заради горещините, дърветата са лесно запалими, но всички знаем, че не е само това.

Знаете ли, че правителството на Гърция инвестира милиони от парите от Плана за възстановяване и устойчивост за засаждането на трудно запалими дървета. Нарича се превенция, загриженост и умни политици.

А в България, Кирил Петков инвестира пари, милиони, от Плана за възстановяване и устойчивост в ядливи чаши. Нарича се глупост, безхаберие и корупция. Идват да ни помагат хеликоптери от Чехия, защото ние нямаме достатъчно хеликоптери и необходимата техника, за да се справяме с пожарите.

Парламентът днес се събира, за да отпуска пари, за да предприема действия. Днес. Ама днес гори. Не е ли логично да се мисли предварително? Когато има бедствие, когато има трудност, когато има болка, тогава става ясно кой колко струва.

Дали на някой ще му дойде акълът? Едва ли… Но не спирам да се надявам, защото болката е най-добрият учител.

От друга страна, най-различни българи стават доброволци и отиват да помагат. Взимат лопати, кирки, каквото могат и отиват да гасят пожари и да помагат на хора, които не познават. Ей така, защото така трябва и защото са добри хора.

Така е. Ние, българите, сме пълни с противоречия. Има един много интересен обичай в българската история, когато сме се молели за дъжд. Нарича се “Пеперуда за дъжд”.

Май само това ни остава - да се молим да завали! “Пеперуда за дъжд”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква ирония, слафчо да се изказва, при положение, че спечели избори и се покри като мишок, хахахаха. Още малко и ще настигне пиянката захарова по наглеене.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слави, в България от много време няма умни политици и то видно. Ако имаше такива ние за 35 г. щяхме да сме един оазис на балканите, а както се вижда само те стават все по-богати, разпродавайки това което е от предишните. Всички си сътвориха паркове за зелена енергия и задължиха НЕК да изкупува енергията им на космически цени. Пропаднала работа са нашите
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
дон Чалгаре не е поразличен от другите, заради него се пръснаха над 500 милиона за избори. Дон Чалгаре, като виден еднокнижник, нека хората около теб да сметнат колко дървета могат да се посадят, че той едва ли може. На есен с песен пак избори, ами по-слаби политици не сме имали не в последните години, а в цялата ни история. Въртоглавите макар и с основно образование се вслушваха в по-умните от тях.
39
4
 
15
 
! Отговори
Слави е мазен лъжец! преди 1 месец
ПП/ДБ са ЗА реформи и всички, които ги плюят са в организираната Корупция, която съсипа България. На изборите ще гласувам за ПП/ДБ. Искаме реформи!!! Да ви е ясно!
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
съсипахте държавата всички вие долни печелбари алчни за власт
37
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ИТН са предатели! Тия ПП пък ги подкрепа сенатора дет го осъдиха за корупция в САЩ на 222 години затвор и тия ще се борят с корупцията муахахах. И едните и другите са крадци и измамници.
36
1
 
9
 
! Отговори
Право на мнение! преди 1 месец
"Мощни кукловоди като Бойко Борисов и санкционираният магнат Делян Пеевски дискредитират демокрацията и се опитват напразно да си гарантират властта". Томас Хакер. А Чалгаря е техния Чирак!
35
0
 
10
 
! Отговори
тоя па мислител преди 1 месец
абе слаФчо , стига с тия обяви - търся внимание
34
0
 
13
 
! Отговори
Жега преди 1 месец
Ако тоя си беше внасял редовно данъците в България и беше изцяло на светло откъм доходите си , а не да ги прехвърля в офшорки в Барбадос с помощта на Пепи Плагиата, щеше да има пари за тежка техника за гасене на пожари.Крадеца Чалгар вика дръжте крадеца
33
3
 
9
 
! Отговори
Чалгастан преди 1 месец
Политиците в България са на много ниско интелектуално и културно ниво, само простащина и омраза, помия и интриги. Единствената достойна коалиция са ПП-ДБ, това е политическия Елит. Другото е мутро-мафия, чалгарщина и фалшив патриотизъм!
32
2
 
8
 
! Отговори
Тест за Корупция преди 1 месец
Щом Чалгари, Мутри и Мафиоти врещят, значи се страхуват!!!! Как хубаво лъснаха всички, които Искат да Има Корупция. Много хубаво се получи с тази декларация! Декларацията на ПП-ДБ беше Тест за Корупционерите, те се издадоха!!!!
31
2
 
8
 
! Отговори
Неадекватно преди 1 месец
По делата им ще ги познаете! Корупционерите от ДПС, ГЕРБ, ИТН и Възраждане не искат Антикорупционни Закони!
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Чалгария управлява Простотията, затова се стигна до такава ситуация в момента. С такава интелигенция като Слави Чалгара, Тошо Свинара, Ицо Комара, Боко Пъдара и Мишо Шамара няма как да се предпазите от бедствия. Тези простаци където ви управляват са самото бедствие. Вече изгоряхте, а още даже не са ви вкарали във война. Ще видите като обявят война на Русия и започнат да падат бомбите и ракетите.
29
1
 
7
 
! Отговори
ИТН са предатели! преди 1 месец
Как ГЕРБ-ДПС-ИТН-Възраждане да обяснят на избирателите си че не искат антикорупционни закони, които не се приемат от 15 години..?!!!
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Споко 500 евро помощ ще ви дадат еднократно.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз това се чудя, дали на някой ще му дойде акъла. Коментирането от дивана в хола вкъщи във Фейсбук ли ще ни реши проблемите? Та то Слави дори не е депутат и няма глас във вземането на решенията. Защо изобщо му се препечатват частните постове е пълна мистерия.
26
0
 
6
 
! Отговори
беге лицемерие преди 1 месец
Всеки ходи и се изказва по медиите за пожарите както и гладния мазен гаден чалгар с платената телевизия 7/8, а кой какво направи какво помогна никой с нищо само се плю....ят помежду си а никой нищо не прави
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как пък едно имение на някоя мутра не изгоря бе все на бедняци?
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най мразя някой от диванчето , пред климатика да дава акъл за как да се гасят пожарите .Слави , нали защото политиците крадат , няма хеликоптери , магистрали , болници и др . или си мислиш че просто ей така си нямаме . Не се спяха 34 години , сега и да има хеликоптери кой ще ги пилотира ? Окрадоха всичко , заградиха морето даже ! Нека Бог ви съди аз не мога .
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Седни на диванчето, или по-скоро се скрий и замълчи чалгар, достатъчно стана за резил вече :)))