Бойко Борисов: Тези избори трябва да са последни

Трябвало да се разберат с останалите партии за подкрепа
20 юли 2024 11:55, Александър Попов
345
Бойко Борисов: Тези избори трябва да са последни
Снимка: БГНЕС

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на регионалната академия на младежката организация на партията в Пловдив.

Борисов каза, че трябва да бъде направено така, че да има правителство след следващите избори и, ако другите колеги са отговорни, и за тях изборите трябва да са последни.

"Трябва да седнем и да се разберем – ако съм втори, отивам и подкрепям първия, ако съм първи, искам подкрепа от втория и третия. Не може петият, шестият и седмият да диктуват политиката. Това не е демокрация", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той се обърна към политиците от другите партии да не преминават червената линия на езика, "защото това, което казвате сега, е страшно разделение след".

Ние не сме самохвалци, ние не сме самовлюбени. Ние сме ГЕРБ, които вършим работа. Нашият път е в дясно, консерватизъм и християнство. Това, което са традициите на ГЕРБ, каза още Борисов.

По време на форума той се спря подробно на политическата ситуация в страната и отбеляза, че ГЕРБ-СДС са желаели да съставят правителство.

„Партията го желаеше и не случайно победихме с над 11%. В същото време партиите в парламента се опитваха да си демонстрират егото над нас. Ние поехме цялата отговорност, целия риск на управление и поискахме подкрепа от колегите от ПП-ДБ. Искам добре да се отбележи, че месеци преди изборите ГЕРБ отказа подкрепата на ДПС. Ние заявихме, че коалиция с тях няма да правим. Изпълнихме този ангажимент“, каза Борисов.

Той се надява, че ако има следващи избори, а те ще ги има, ПП-ДБ да не проявяват ехидност. „Те всъщност имат по едно правителство със Слави и мен. И когато нас ни няма, те връщат мандата. Защо трябваше да се подсмихват ехидно“, попита лидерът на ГЕРБ и добави в живота всичко се връща. „Разпадането на ДПС направи служебно ПП-ДБ втора политическа сила и видяхте в каква изолация изпаднаха“, заяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
0
 
1
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
Байдън се оттегли от американските избори. Сложете го в българските. И верно ще бъдат последни.
314
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
последни за ГЕРБ
313
1
 
3
 
! Отговори
Брей преди 1 месец
Много нагло добиче
312
3
 
1
 
! Отговори
Раян преди 1 месец
Дано, тези избори да са последни и после да дойде Монархия, водена от Кобурги.
311
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
314 Ставри е популярно българско име. Има го из цялата страна, включително и сред многобройните избиратели на Борисов ГЕРБ. ГЕРБ първа политическа сила и най-стабилната партия в България.
310
1
 
7
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 месец
Бокич, чакаме те!
309
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо се прави султанска партия?Направете място за някой друг да бъде лидер.
308
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мпоого ще ти падне резултата,ПП и ДСБ ще изчезнат
307
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕТЕ КОГАТО СПРЕТЕ ДА ПОКРЕПЯТЕ УКРОБАНДЕРИТЕ, ТОГАВА И ПОЖАРИТЕ ЩЕ СПРАТ
306
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко, ти кога си се къпал за последно? Страшно смърдиш на пот. Нямаш ли в дома си баня? До колкото съм чувал живееш в Банкя! По магазините има да се продава банкярска вода. Що не отидеш да се изкъпеш там и да ти я пиеме с потта? Много ще е вкусна!
305
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко, от медиите знам че имаш пари. Защо не се обръснеш? Няма ли около теб някоя бръснарица?
304
4
 
2
 
! Отговори
Троян преди 1 месец
Аз предлагам *** да бъде избран за цар доживотно. Тоя нарече Българският народ скапан материял. Той е на хубавият. Шрот Банкянски.
303
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато не премахнем ОПГ Герб от политическата сцена-избори до дупка,а после прочистване на административната герберска ***,която пречи на България да тръгне напред Краденото е не достатъчна за пазаруване след две избора още.
302
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
305 Предишният премиер на Италия бе 85 годишен. Виж Байдън и 4 години по-младият от него, Тръмп.
301
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Здравейте сменици от партиите различни от ГЕРБ! Не разбрахте ли, че не умеете да управлявате, дори и власт наготово, да ви се даде. Дори и в коалиция.Три пъти се прваляте, делите се и се разпадате в безидейност, алчност, похотливост, плагиатство и неоснователна жажда за власт, и пари. Докога ще правим избори, нежели станете първи, или се научите как се управлява? Губим милиарди.Явно,това е химера, неосъществима мечта. Оставете да работят тези, които могат. От това ще спечелим всички, дори и вие.
300
1
 
10
 
! Отговори
Вече направи преди 1 месец
годините. Време е за пенсия.
299
2
 
8
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
До #284. Трябва здраво да си се нагушил прокрай ОПГ Герб,та така яростно защищаваш банкянския крадец. Сигурно и ти си като него. Докато не премахнем ОПГ Герб от политическата сцена-избори до дупка,а после прочистване на административната герберска ***,която пречи на България да тръгне напред,а крадеца от Банкя в затвора доживот,за да не може да се наслаждава на крадените народни пари.
298
2
 
16
 
! Отговори
anonimen преди 1 месец
Не вярвайте на този бандит
297
2
 
19
 
! Отговори
таман преди 1 месец
Ами нека са последни за баце. Да оди да си копа бахчата в Банкя. Нали е навършил пенционна въръст.
296
1
 
19
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
"За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години,защото ни свършиха парите за купуване на гласове и ще трабва да давам от моите от чекмеджетата".