Бойко Борисов: Тези избори трябва да са последни

Трябвало да се разберат с останалите партии за подкрепа
20 юли 2024 11:55, Александър Попов
345
Бойко Борисов: Тези избори трябва да са последни
Снимка: БГНЕС

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на регионалната академия на младежката организация на партията в Пловдив.

Борисов каза, че трябва да бъде направено така, че да има правителство след следващите избори и, ако другите колеги са отговорни, и за тях изборите трябва да са последни.

"Трябва да седнем и да се разберем – ако съм втори, отивам и подкрепям първия, ако съм първи, искам подкрепа от втория и третия. Не може петият, шестият и седмият да диктуват политиката. Това не е демокрация", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той се обърна към политиците от другите партии да не преминават червената линия на езика, "защото това, което казвате сега, е страшно разделение след".

Ние не сме самохвалци, ние не сме самовлюбени. Ние сме ГЕРБ, които вършим работа. Нашият път е в дясно, консерватизъм и християнство. Това, което са традициите на ГЕРБ, каза още Борисов.

По време на форума той се спря подробно на политическата ситуация в страната и отбеляза, че ГЕРБ-СДС са желаели да съставят правителство.

„Партията го желаеше и не случайно победихме с над 11%. В същото време партиите в парламента се опитваха да си демонстрират егото над нас. Ние поехме цялата отговорност, целия риск на управление и поискахме подкрепа от колегите от ПП-ДБ. Искам добре да се отбележи, че месеци преди изборите ГЕРБ отказа подкрепата на ДПС. Ние заявихме, че коалиция с тях няма да правим. Изпълнихме този ангажимент“, каза Борисов.

Той се надява, че ако има следващи избори, а те ще ги има, ПП-ДБ да не проявяват ехидност. „Те всъщност имат по едно правителство със Слави и мен. И когато нас ни няма, те връщат мандата. Защо трябваше да се подсмихват ехидно“, попита лидерът на ГЕРБ и добави в живота всичко се връща. „Разпадането на ДПС направи служебно ПП-ДБ втора политическа сила и видяхте в каква изолация изпаднаха“, заяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Много е хубаво да трошиш чужди пари за собствено удоволствие и нарцизъмДано ви стигне това дето стигна народа български- търтей на високи заплащания!Безсрамие и ужас тресе депутати!
294
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много българи са готови да страдат, вместо да изберат работещо за всички правителство, само защото било на "тиквуня". Използването на този епитет говори за техния примитивизъм. Дори животните имат по-развита защитна за живота им система, от тях.
293
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просто всички изкуствено пришити към политическата система, каквито са ПП,ДБ, трябва да бъдат изрязани. ПП,ДБ бяха инсталирани за да унищожат ГЕРБ и Борисов, не да управляват. Откраднаха платформа от БСП и ГЕРБ, защото своя нямат и с лозунга "Борба с корупцията" и "Да унищожим модела ГЕРБ", излъгаха тези които гласуваха за тях. Видя се, че нито изчегъртаха ГЕРБ, нито се бориха с корупцията, която стана техен символ, нито направиха нещо за държавата и хората, за разлика от ГЕРБ.
292
5
 
5
 
! Отговори
До всички преди 1 месец
До 288 Анонимен опозиционните партии трябва да се разберат преди изборите -- ще бъде ли търсена наказателна отговорност на разбойника борисов за диверсионната дейност срещу България. . . . . ПАРТИЯТА Е ЕДНА И СЕ КАЗВА - ВЪЗРАЖДАНЕ!
291
1
 
4
 
! Отговори
Знаехте ли, че в преди 1 месец
Швейцария за референдум се изискват 50 000 подписа за 100 дни след публикуването на решението за референдум. В Германия или Австрия се прави референдум по теми напр. промяна в Конституцията или за членство напр. в ЕС!
290
1
 
6
 
! Отговори
Наказателна отговорн преди 1 месец
за колективни органи: депутати, евродепутати, мин. съвет, премиери, министри, кметове, общинари, причинили вреди на държавата в особено големи размери. Преди подписване на всеки Меж. договор от нац., сигурност, осведомяване на обществото и публични дебати. Ревизия на всички Концесии и 40% ТАКСА. Наказателна отговорност за политици, еднолично отменящи резултати от Референдуми и забраната им. Намаляване брой гласове за свикване референдум. НСъбрание да няма право да Променя въпрос от Референдуми
289
2
 
8
 
! Отговори
Първо променете преди 1 месец
Изборен Закон, но не като в Гърция да ви подаряват проценти. ПОД 51% общ сбор, изборите са невалидни.Премахване на мъртви души. Премахване на партия при доказване на изборни измами, без право да участват на избори. Уседналост 6 месеца в България. Премахване с двойно гражданство да заемаш държавни постове. Президентът назначава служебни кабинети за организиране на нови избори, без други правомощия. Промяна Закон Референдуми. Българите да ГЛАСУВАТ по МЕЖ. Договори преди да бъдат сключени.
288
1
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Тоя ненормален ли е? Той иска да обезсмисли демокрацията и говори директно срещу Конституцията...
287
1
 
16
 
! Отговори
Престъпници преди 1 месец
Новите престъпници са окупирали властта вече 35 години. Няма измъкване, докато не унищожат всичко. Малко е останало...
286
1
 
25
 
! Отговори
Избирател преди 1 месец
Това е лесно Баце. След тях напускаш политиката и готово. Последни ще са.
285
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
опозиционните партии трябва да се разберат преди изборите -- ще бъде ли търсена наказателна отговорност на разбойника борисов за диверсионната дейност срещу България. Ако не могат -- просто няма да има легитимни избори.
284
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мирише на затвор. само спирането на аец белене е за 20 години. а той си няма хабер, че е направил нещо много извратено.
283
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Банкянския тупань се надяваше след петнадесет години яко усвояване (крадене) да се завърне на бял жребец,а той милият пет години вече е в немилост и се влачи с един измършавял , куцукащ жълтакъв kaтъp ,при това трикрак.
282
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко ще е следващият президент. Това трябва да е ясно на всички. Ще последва промяна на конституцията за преминаване към президентска република, начело на която ще е Той! Два мандата инв пенсия! Следва модела на Ердоган! Стъпка по стъпка!
281
0
 
20
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Повтори ли се волята на народа минус още 150 000 гласа за вашата партия и ще познаете този път избори последни за вашата партия в досегашният и формат .
280
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Последни,ама за теб.
279
1
 
19
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
Бойко, защо предаде партията си на Пеефски?
278
0
 
20
 
! Отговори
Гр преди 1 месец
Тиквата си е тиква
277
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупости лъжи излагация едно и също от драскачите
276
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КАКВО??? ПОЖАРНИКАР ЛОЙКО БУДА ЩЕ ОТМЕНЯ ИЗОРИТЕ ЛИ И ЩЕ НИ СЛАГА ДИКТАТУРА???!!!...