Атлантиците се възмутиха на Радев, рушал престижа ни

Позицията им е свързана с назначаването на Ненчев за посланик в Украйна
Обновена: 23 юли 2024 14:35 | 23 юли 2024 14:34, Нели Христова
156
 Атлантиците се възмутиха на Радев, рушал престижа ни
Снимка: БГНЕС

Атлантическият съвет на България с огромна тревога наблюдава продължаващите опити на президента да торпилира външната политика на България. Това се казва в позиция на Атлантическия съвет на България по повод на острата реакция на президента Румен Радев във връзка с вероятното назначаване на Николай Ненчев на поста временно управляващ нашата мисия в Киев.

Ето и публикува пълния текст на позицията:

„Атлантическият съвет на България с огромна тревога наблюдава продължаващите опити на президента на Републиката да торпилира външната политика на България, в изгода на Кремъл и путинска Русия. Подобно действие е и неговото днешно изявление, по повод оповестеното назначение на бившия министър на отбраната Николай Ненчев като Временно управляващ българското посолство в Киев. Недоумение буди аргументацията на президента Радев, която вместо политически доводи, прибягва до личностни нападки към Ненчев за „липса на професионални качества и подготовка“. Подобни твърдения са доказателство единствено за липса на други аргументи. По същество, това действие на правителството е единствения начин да се преодолее спираното от Радев повече от две години назначаване на титулярен извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Украйна. Липсата на посланик, или временно управляващ, в Киев е в ущърб на двустранните отношения между България и Украйна, нещо към което президента Радев всячески се стреми и което доказва с всяко едно свое изявление от страната или чужбина.

Атлантическият съвет на България използва правото си като неправителствена и непартийна организация да попита президента Радев, дали тази негова позиция не е продиктувана от действията на г-н Ненчев като министър на отбраната, в чийто мандат беше преодоляна руската зависимост за ремонт на така любимите на Радев самолети МИГ-29? Дали дейността на министъра Ненчев, оценявана от Атлантическия съвет на България като положителна, не е причината Радев и подобните нему да се стремят всячески да попречат на Ненчев – човек и гражданин с ясно изразен евроатлантически профил, да бъде ръководител, макар и временно управляващ, на посолството ни в Киев?

Атлантическият съвет на България счита, че подобни антибългарски и антиевропейски политики са вредни за българската държава. Подобни политики и "политици" рушат престижа на страната ни. Престиж, граден с десетилетни почтени усилия от поколения български политици, общественици, дипломати и военни, всички те водени единствено от Отечествения дълг.

Ние сме за силна, просперираща и благоденстваща България, извън хватката на зловредни проруски сили и политически играчи! А вие, г-н президент, за каква България сте?", се казва в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Какъв е този Атлантически съвет? Шепа анонимници се изказват срещу Президента.Нека се запознаят с рейтинга му и тогава да се обаждат.
128
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Президентът Радев доста меко се е изразил за Ненчев. Ненчев е обикновен некадърник облечен с власт и служи на интересите на САЩ, а не на България. Това добре се видя докато беше министър. Издига се в смутните времена след1989, когато доста некадърници докопаха кокала.
127
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Престиж, ( хиЧ не го виждам тоя 'престиж'..?? ) граден с десетилетни почтени( ??) усилия от поколения български ( ??) политици, общественици, дипломати и военни, всички те водени единствено от Отечествения дълг ( ??) Това сатира ли е..??!??! Накрая тънко се посочва, на 'политически' че само про-америк. 'хватка' и полит. фигури са разрешени....
126
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 1 месец
А кой дава 'правото' на Атлантическия клуб - 'като неправителствена и непартийна организация', да се меси в решенията на държавния глава..?? Отговарът е ясен - истинските управници на страната - правителстото в сянка, ръководено от посослтвотО.., едно специф. посолство, не някое друго..!
125
3
 
13
 
! Отговори
ГАБИ преди 1 месец
ПАСИ К,У РВ А ЕВРЕЙСКА
124
7
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Той работи изключително за чужди интереси и даже не го крие-
123
12
 
3
 
! Отговори
МАГНИТСКИ ЗА ГАДЕВ преди 1 месец
ДА МУ СЕ БЛОКИРАТ СМЕТКИТЕ ВЪВ ВСИЧКИ БАНКИ НА ЕВРОПА САЩ, НАТО И БЪЛГАРИЯ.........
122
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи президента е на прав път!
121
3
 
16
 
! Отговори
Атлантик преди 1 месец
Престижа го рушьт целият атлантически клубВместо да са в окопите да защитават украйна те се разхождат по моловете - докато истински атлантици удьржат атаките в харков
120
5
 
17
 
! Отговори
емо преди 1 месец
адекватните реакции на един от малкото разумни и пробългарски политици, какъвто е президента, предизвикват страшен вой в евро-атлантическата банда под наименование атлантически съвет на българия, който води анти.българска и анти-европейска политика, т.е. крадеца вика дръжте крадеца. що се отнася до русофоба ненчев, по-добре е да го изпратят направо на фронта там да русофобства.
119
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 118 - Пука му и, както виждаш, си отчете грешката. Харвардите толкова народ излъгаха, що Радев да не се излъже? И все още има такива, дето се лъжат и гласуват за тия умници.
118
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и народа беше възмутен когато назначи Кирчо и Кокорчо противоконституционно,но на др.Радеф пука ли му-взима си голямата пенсия и заплата и се прави на много загрижен но уви.
117
4
 
23
 
! Отговори
ОцелялОтСДС-Чумата преди 1 месец
Ако беше се намерил някой прокурор, който да "кастрира" Сополан Паситто при Бай Ставри, когато трябваше, евро-гей- антлантиците нямаше сега да са така ербап, а щяха да бъдат кротки и мирни .
116
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво значи "атлантици"? Наггъъзени към краварите ли? България си е България. Президентът е един от малкото с трезва оценка в държавата, но има много гравитиращи лешояди около него.
115
26
 
9
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Няма нужда да го питате за каква България е, цял свят го вижда, че е недоубит комунист и руски агент! Да се маха и да не позори България!
114
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия пък, рушал им Радев престижа! Как се руши нещо, дето го нямаш? Няма начин да не следят народната "любов" и как се отчита "високият" им "престиж".
113
9
 
4
 
! Отговори
Некачествен мат" преди 1 месец
От зелена тиква с остава,семки за посев нещем!
112
1
 
25
 
! Отговори
ХОХОХ преди 1 месец
ДОВЧЕРА ВЕЕХА НА ВАРШАВСКИЯ ДОГОВР РАЗРУШИХА АРМИЯТА .А СЕГА ЕВРОАТЛАНТИЦИ.НЕ Е РЕКЛА ТУРЦИЯ С ПОЛИЦИЯ ЩЕ ВЛЕЗЕ ДО ФИЛИБЕТО И ГЪК НЯМА ДА КАЖАТ.
111
3
 
35
 
! Отговори
Некачествен мат" преди 1 месец
Хайде, атлантика (еврейн) Паси и компания му да кажат и нещо за Газа!? Израел, Палестина?А????
110
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нема кво да се възмущавате за Румен Гадев държава Украйна не съществува и затова няманужда от посланик в Киев.