Атлантиците се възмутиха на Радев, рушал престижа ни

Позицията им е свързана с назначаването на Ненчев за посланик в Украйна
Обновена: 23 юли 2024 14:35 | 23 юли 2024 14:34, Нели Христова
156
 Атлантиците се възмутиха на Радев, рушал престижа ни
Снимка: БГНЕС

Атлантическият съвет на България с огромна тревога наблюдава продължаващите опити на президента да торпилира външната политика на България. Това се казва в позиция на Атлантическия съвет на България по повод на острата реакция на президента Румен Радев във връзка с вероятното назначаване на Николай Ненчев на поста временно управляващ нашата мисия в Киев.

Ето и публикува пълния текст на позицията:

„Атлантическият съвет на България с огромна тревога наблюдава продължаващите опити на президента на Републиката да торпилира външната политика на България, в изгода на Кремъл и путинска Русия. Подобно действие е и неговото днешно изявление, по повод оповестеното назначение на бившия министър на отбраната Николай Ненчев като Временно управляващ българското посолство в Киев. Недоумение буди аргументацията на президента Радев, която вместо политически доводи, прибягва до личностни нападки към Ненчев за „липса на професионални качества и подготовка“. Подобни твърдения са доказателство единствено за липса на други аргументи. По същество, това действие на правителството е единствения начин да се преодолее спираното от Радев повече от две години назначаване на титулярен извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Украйна. Липсата на посланик, или временно управляващ, в Киев е в ущърб на двустранните отношения между България и Украйна, нещо към което президента Радев всячески се стреми и което доказва с всяко едно свое изявление от страната или чужбина.

Атлантическият съвет на България използва правото си като неправителствена и непартийна организация да попита президента Радев, дали тази негова позиция не е продиктувана от действията на г-н Ненчев като министър на отбраната, в чийто мандат беше преодоляна руската зависимост за ремонт на така любимите на Радев самолети МИГ-29? Дали дейността на министъра Ненчев, оценявана от Атлантическия съвет на България като положителна, не е причината Радев и подобните нему да се стремят всячески да попречат на Ненчев – човек и гражданин с ясно изразен евроатлантически профил, да бъде ръководител, макар и временно управляващ, на посолството ни в Киев?

Атлантическият съвет на България счита, че подобни антибългарски и антиевропейски политики са вредни за българската държава. Подобни политики и "политици" рушат престижа на страната ни. Престиж, граден с десетилетни почтени усилия от поколения български политици, общественици, дипломати и военни, всички те водени единствено от Отечествения дълг.

Ние сме за силна, просперираща и благоденстваща България, извън хватката на зловредни проруски сили и политически играчи! А вие, г-н президент, за каква България сте?", се казва в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
To na eguн npecтuж...
108
4
 
39
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
А аз съм възмутен,че атлантиците са възмутени. Да събират куфарите и да ги няма! Кой изобщо му пука за мнението на някакви пияници!
107
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има една купчина български военни, които за 5 ст. не стават, но имат големи претенции за заплати. Все искат хем ранно пенсиониране, хем опънат 20 заплати наведнъж, хем после да имат право да работят пак такива неща или като охранители и шефове на охрани и по сигурността на летища, банки и т.н. После младите момчета остават без работа заради такива. На ония свят ли ще ги носят тия пари? Или и за внуците да има?
106
0
 
22
 
! Отговори
Ники Мокета преди 1 месец
И а огромна вина за състоянието на армията.нпПо негово време беше проведена безумната пенсионна реформа. Маса хора решиха да не чакат , а да се пенсионират докато могат.Резултатс с не комплекта го влачим и досега. А за да е глупостта двойна - въведоха и положението хем си пенсиониран, хем си на служба. С което съвсем разделиха и демотивираха състава. Изключително слаб министър.
105
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Воюващите в украйна намаляха с -50 души , вместо да нищоправят и да плюят само по радев целият клуб да отива в украйнаЗеленски има нужда от тях на фронта точно сега" - то и Путин има нужда от войници, въобще на никой във война не са му излишни. Т.е. и двата лагера да ходят. Едните при Зеленсли, другите при Путин. Щеше да е хубаво в България да има българофили, а не американофили и русофили.
104
1
 
19
 
! Отговори
Чичо преди 1 месец
На атлантиците да им бера лайката
103
2
 
27
 
! Отговори
Татул преди 1 месец
Брейй, много нагли тези атлантици. Значи с Краваристан може, ама с Россия не може.
102
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално да му се възмутят. И аз му се възмущавам, но за съжаление от това нищо не произлиза.
101
2
 
31
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Воюващите в украйна намаляха с -50 души , вместо да нищоправят и да плюят само по радев целият клуб да отива в украйнаЗеленски има нужда от тях на фронта точно сега
100
3
 
31
 
! Отговори
haha преди 1 месец
Щом цвилят, значи е правилно действие!
99
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мен ме интересува българският съвет какво казва ! Чужди лакеи и близачи не са желани !
98
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Атлантически cмoтaняцu. Радев е избран от народа и има право да торпилира както намери за добре външната политика на страната за разлика от смешния ви съвет. Напълно е в компетенцията на президента да изкаже мнението си и да оспорва това назначение. Паси явно все още пасе с останалите безхарактерни овчици в стадото
97
1
 
15
 
! Отговори
ЛОРД ТРАБИЧ преди 1 месец
АМА ТОВА АТЛАНИЧЕСКОТО НОМЕНКЛАТУРНОТО ПАСИ С ТРАБАНТА ЛИ Е???!!!...
96
0
 
13
 
! Отговори
ЛОРД ТРАБИЧ преди 1 месец
АМА ТОВА АТЛАНИЧЕСКОТО НОМЕНКЛАТУРНОТО ПАСИ С ТРАБАНТА ЛИ Е???!!!...
95
1
 
18
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 месец
България отдавна няма престиж! И атланторасите имат значителна заслуга за това!!
94
0
 
6
 
! Отговори
ЛОРД ТРАБИЧ преди 1 месец
АМА ТОВА АТЛАНИЧЕСКОТО НОМЕНКЛАТУРНОТО ПАСИ С ТРАБАНТА ЛИ Е???!!!...
93
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А КЪДЕ Е ШИШИ И ТОЕ Е Г,Н,У,С,Е,Н ЕВРОАТЛАНТИК
92
0
 
17
 
! Отговори
ИВАН преди 1 месец
ПАСИ-ТО ДА ОТИВА НА ФРОНТА! МИШОК МРЪ-СЕН!
91
0
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
На атлантиците искам да им видя трудовите книжки!
90
3
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
тияизмекяри да си гледат "атлантизма" !!!...Политиката и имиджа на България Е ДЕЛО НА БЪЛГАРИТЕ,НЕ на "атлантиците" !