Атлантиците се възмутиха на Радев, рушал престижа ни

Позицията им е свързана с назначаването на Ненчев за посланик в Украйна
Обновена: 23 юли 2024 14:35 | 23 юли 2024 14:34, Нели Христова
156
 Атлантиците се възмутиха на Радев, рушал престижа ни
Снимка: БГНЕС

Атлантическият съвет на България с огромна тревога наблюдава продължаващите опити на президента да торпилира външната политика на България. Това се казва в позиция на Атлантическия съвет на България по повод на острата реакция на президента Румен Радев във връзка с вероятното назначаване на Николай Ненчев на поста временно управляващ нашата мисия в Киев.

Ето и публикува пълния текст на позицията:

„Атлантическият съвет на България с огромна тревога наблюдава продължаващите опити на президента на Републиката да торпилира външната политика на България, в изгода на Кремъл и путинска Русия. Подобно действие е и неговото днешно изявление, по повод оповестеното назначение на бившия министър на отбраната Николай Ненчев като Временно управляващ българското посолство в Киев. Недоумение буди аргументацията на президента Радев, която вместо политически доводи, прибягва до личностни нападки към Ненчев за „липса на професионални качества и подготовка“. Подобни твърдения са доказателство единствено за липса на други аргументи. По същество, това действие на правителството е единствения начин да се преодолее спираното от Радев повече от две години назначаване на титулярен извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Украйна. Липсата на посланик, или временно управляващ, в Киев е в ущърб на двустранните отношения между България и Украйна, нещо към което президента Радев всячески се стреми и което доказва с всяко едно свое изявление от страната или чужбина.

Атлантическият съвет на България използва правото си като неправителствена и непартийна организация да попита президента Радев, дали тази негова позиция не е продиктувана от действията на г-н Ненчев като министър на отбраната, в чийто мандат беше преодоляна руската зависимост за ремонт на така любимите на Радев самолети МИГ-29? Дали дейността на министъра Ненчев, оценявана от Атлантическия съвет на България като положителна, не е причината Радев и подобните нему да се стремят всячески да попречат на Ненчев – човек и гражданин с ясно изразен евроатлантически профил, да бъде ръководител, макар и временно управляващ, на посолството ни в Киев?

Атлантическият съвет на България счита, че подобни антибългарски и антиевропейски политики са вредни за българската държава. Подобни политики и "политици" рушат престижа на страната ни. Престиж, граден с десетилетни почтени усилия от поколения български политици, общественици, дипломати и военни, всички те водени единствено от Отечествения дълг.

Ние сме за силна, просперираща и благоденстваща България, извън хватката на зловредни проруски сили и политически играчи! А вие, г-н президент, за каква България сте?", се казва в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Атлантически съвет??!! - с какво се яде и къде да го намеря. На времето един л.ум..пен с име Соломон и фамилия Паси навярно с еврейски корени без да пита никой ни набута в НАТО и то като излъга че няма държава членка на ЕС да не е член на този съюз. Сега този съвет критикува Президента. Да миг 29 е най-добрият самолет, но един пожарникар и един даскал по физкуртура учеха най-добрият пилот кой самолет е по-добър и то защото бяха взели едни комисионни но за това се мълчи...
88
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е сайта с най-много т.р.о.л.о.в.е на глава от населението. В сайтовете където задължително се прави регистрация положението е съвсем различно/. Ехххх платени драскачи... стигат ли копейките за хляб? Повече от това няма да получите.
87
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България никога не е имала по-слаб и очевадно зависим президент. Гадев копае дъното. Срам и гнус.
86
4
 
13
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Тръмп ще ги оправи
85
8
 
0
 
! Отговори
test test преди 1 месец
До 88: както радю стана натоски генерал
84
0
 
11
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Викат , че тръмп щял да проверява кой е помагал на украйна като дойде сега и да наказва
83
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демонократите губят позиции в България и озверяват !
82
1
 
13
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Как за нощ бкп другарете станаха атлсатици - комедия
81
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви атлантици ? Тия не са ли са се поглеждали в огледалото? От овцепас атлантик не става.
80
24
 
2
 
! Отговори
test test преди 1 месец
В зеленият чорап е руски *** от типа Лукашенко. Това и децата вече го знаят. Поканиха го в Англия защото искат да преговарят с ***. Та нашият руски *** пи кафенце със Орбан и Вучич. Преди това никаде не са го канили а в матушка не ходи защото още го играе агънце
79
3
 
28
 
! Отговори
стига бе преди 1 месец
От кога България има излаз на атлантика, че имаме атлантици? И кой финансира поредното НПО вредно за България?
78
0
 
12
 
! Отговори
Соломон Пси преди 1 месец
Възмутен съм до дъното на калеврите си! Пак ми се насълзиха очите, оставете ме да си поплача!
77
4
 
22
 
! Отговори
Не може преди 1 месец
президент да торпилира политиката на една страна. Опитват се да я торпилират някакви измислени клубове и НПО- та.
76
1
 
18
 
! Отговори
Ало центаджии де сте преди 1 месец
Ама срам за Америка. Няма ли достатъчно центове за нашите под логи? Че дайте им бе ,гладни ще умрат,а трябва да имат стимул хахахсаааа
75
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не мисля, че точно вашингтонските пудели позорящи страната ни със слугинажа си могат да говорят за престиж.
74
3
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
МРЪСНИГАДОВЕ !!!!!!...ЕДИНСТВЕНАТА причина да се натискате за "временния посланик" е ДА СПЕСТИТЕ РАЗХОДИТЕ на укрите да идват до тук и да поставят заповедите си !...А с тоя "атлантик" ДИРЕКТНО ще командват от Киев...Плюс това:-Тия така и не искат да осъзнаят,че В ПРАВАТА И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на президента е ТОЙ да назначава и уволнява тарторите на "дипломатите"..А това става ЕДИНСТВЕНО ПО НЕГОВА ПРЕЦЕНКА ,а НЕ по мерака на баба Пена от пазара !
73
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лакеите на САЩ срещу законно избраният президент на България.
72
3
 
28
 
! Отговори
Сегааа преди 1 месец
Ненков не разбира нито от селско стопанство, нито от военна наука, но взе се тика за министър?! От дипмомация пък, съвсем! Калинка в панталони!
71
2
 
15
 
! Отговори
Карикатура преди 1 месец
Представете си, свър-потентен земеделец, с военни уклонности, перука и висша дипломатическа подготовка!!!
70
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сюлейман Паси се съмнявам да е казал "Майната му на православието!", но щеше да е добре да го е казал.