Димитър Главчев: Няма много желаещи за посланици в Украйна

Той коментира назначението на Николай Ненчев
23 юли 2024 11:12, Александър Попов
135
Димитър Главчев: Няма много желаещи за посланици в Украйна
Снимка: БГНЕС

Николай Ненчев е назначен за временно управляващ посолството ни в Киев. Временно управляващите посланици нямат нужда от препотвърждаване и издаване на указ от президента, коментира Димитър Главчев.

Президентът Румен Радев остро реагира на новината, че бившият министър на отбраната става временен посланик в Украйна.

"Очаквам Министерският съвет да ми предложи кандидат за поста посланик в Украйна с доказани качества и професионална експертиза, заяви президентът.

Още по темата
Главчев изрази изненада от реакцията на Радев.

"Така ли е казал президентът? Не ми се вярва да е така, тъй като Николай Ненчев е назначен за временно управляващ посолството в Киев. Тази практика се използва на много места в посолства, в които не може да бъде назначен извънреден и пълномощен посланик“, каза Главчев и припомни, че в Украйна от 2 годни се води война.

Той бе категоричен, че процедурата е абсолютно спазена.

„Няма чак толкова много желаещи да отидат там за посланици. Вече ги разбирам защо“, коментира Главчев и посочи, че продължават да обсъждат кандидатури, за да бъде назначен посланик и с указ на Радев.

На въпрос има ли напрежение между него и държавния глава, Главчев бе категоричен, че такова няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
1
 
! Отговори
Салютин преди 1 месец
Този мушморок,се оказа фин селски хитрец,който изпълнява всичко на банкянският.Аланкоолу,ти си назначен от пожарникаря,а Р.Радев е избран можоритарно от над два милиона и половина българи.Това обиколи света,за този дето духа.Не желая този да ме представлява пред широкия свят.
131
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев пак се изложи, но излага и България.
130
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев м се издигна в очите. Противопостави се на пРезидента. Такива видни евроатлантици като простоКиро и академика - патешественик не смееха да се противопоставят с реални действия на Радев. Пардом, какви евроатлантици са про100Киро и Денков, ами те бяха служебни министри на Радев.
129
2
 
3
 
! Отговори
СССР гази фаши бълхи преди 1 месец
Главчев, мисли как да си подаваш оставката, а Украйна не я мисли!
128
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РУСОРОБ - ти освен съветска пропаганда през този живот чел ли си? Великите сили са предотвратили тоталното ни заробване от Русия както и Бисмарк е защитил на конгреса България много повече от Русия, на която не й пукало за България. Само си задай въпроса защо такива руски агeнти-историци никога не ти предлагат документите в оригинал, ами все ги преразказват та тъпyнгеpи като тебе да им се вържат на приказките....
127
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна е нелегитимна държава. А ти защо изпращаш от парите ни там тогава?
126
0
 
2
 
! Отговори
Мухахахахаха преди 1 месец
Мижав интерес...
125
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия също не трябва да забравя че дължи духовния си подем и християнството на българите. Българо-руски съюз е скрепен с първия руски княз Игор и българската княгиня Олга-Елена (внучка на цар Борис). Св. равнопостолна княгиня Олга има главна заслуга за разпространяване на християнството в Русия, като нейния внук Владимир е известен с покръстването на Киевска Русия. Техния брак дава династия, която управлява Русия в продължение на 700 години.
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
>>> Тъй наречени, понеже повечето им ръководители били наричани атaмани, а християнството не било доминираща религия. После мaнгаcаpските хaнове си заминали, но множеството тaтари останали и се смесили с кoзаpите. Накрая покръстили повечето от мaнгаcаpите, но кoзарите и до днес си пазят религията и успешно кандидатстват за изpаeлски паспорт. Какъв патриотизъм само! Това е накратко историята на руските псевдoславяни...
123
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците са мeлeзи. Те са хaзаро-тaтари, или КoзароМaнгасари. Езикът им даже е бил друг допреди християнството. Добре, че сме били ние, българите, да проговорят на свят език. А московскoто т. нар, "княжество: се измъква от окoвите на хaганата, когато започва да събира данъците. Хазаpското, т.е. евpейството у тях се обадило и те подлъгали мaнгacарите, че по-ефикасно ще събират данъците. Така направили мaнгизи и станали и доминати над околните т.нар. "княжества". >>>
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Русия е владяла много повече територии отколкото днес! Не знам дали си отварял някоя по-стара карта. Или не ти е ясен фактът, че Русия продава Аляска на САЩ, примерно.
121
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е нужно да се измисля това, което не е било. Никаква велика история Русия не е имала. Създателите на митовете за историята на Русия са Петър Първи и Екатерина Втора. Цивилизацията в блатата и горите на Московията се е появила през XIII, с идването на християнските проповедници от цивилизования Киев. Но още във времето на Петър Първи московските боляри са се съпротивлявали на новото, като представяли като аргумент своето невежество - не искаме киевски проповедници, те там в Киев всички са книж
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От пролетта на 2022 г. нямаме посланик, а Радев и (служебните/редовните) правителства имаха възможност да назначат посланик в Украйна, но се услушваха. Защото едни посланик по време на войната ( вече 2.5 години) щеше да помогне на много бесарабски българи , а и на смесени бракове или да дойдат в България или с някаква материална помощ дошла от България. Но желения чоорап не се интересува от българите зад граница. Да си спомним , че путиниста Радев не искаше за посланик/външ. служебен мин и Митов
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Та дърт храндутник мацен гъзорък кърлеж живял на гърба на народа да праща нация която реве че изчезва . Тоз хрантутник ли ще създава деца на държавата та го праща ЕС и неговите метастази като мафия герб ??????????? Мааааа ви евроатлантически душмани на Българияяя . !!!
118
0
 
2
 
! Отговори
Недоразвитят преди 1 месец
Колко трябва да бъдат кандидатите като брой? Малей, много си непълноценен. За този пост трябва един и той трябва да отговаря на условията на дипломацията!
117
0
 
2
 
! Отговори
Атлантик преди 1 месец
Борисов , шиши , денков , кирчо ще отидат на драго сьрце -те обичат повече украйна от бьлгария -пратете тях
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков може да поеме поста външен министър и посланик в Украйна! Това ще вдигне авторитета на България сред украинците и ще доведе до главоломен скок на украински туристки по нашето Черноморие.
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е този некадърник ни бил външен министър? Приберете си вересиите!
114
3
 
0
 
! Отговори
омраза преди 1 месец
Радев мрази с цялото си копринковско сърце Ненчев, защото съдът безусловно доказа, че Ненчев е бил прав да прати двигателите на миговете за ремнот в Полша, натовска държава, а не в Русия - а Радев го посипа с огън и жупел, че е ощетил руската фирма. Говореше против Ненчев където седне и стане, но съдът му натри носа. И от тогава, защото не посмя да излъже в съда /като свидетел/ и му се наложи да признае правотата на Ненчев, е неудържим в злобата си. Радев, какво да го правиш, такъв си е...
113
0
 
4
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Баце брисов би отишал на драго сьрце -украйна е в сьрцето муИзпратете го