Димитър Главчев: Няма много желаещи за посланици в Украйна

Той коментира назначението на Николай Ненчев
23 юли 2024 11:12, Александър Попов
135
Димитър Главчев: Няма много желаещи за посланици в Украйна
Снимка: БГНЕС

Николай Ненчев е назначен за временно управляващ посолството ни в Киев. Временно управляващите посланици нямат нужда от препотвърждаване и издаване на указ от президента, коментира Димитър Главчев.

Президентът Румен Радев остро реагира на новината, че бившият министър на отбраната става временен посланик в Украйна.

"Очаквам Министерският съвет да ми предложи кандидат за поста посланик в Украйна с доказани качества и професионална експертиза, заяви президентът.

Още по темата
Главчев изрази изненада от реакцията на Радев.

"Така ли е казал президентът? Не ми се вярва да е така, тъй като Николай Ненчев е назначен за временно управляващ посолството в Киев. Тази практика се използва на много места в посолства, в които не може да бъде назначен извънреден и пълномощен посланик“, каза Главчев и припомни, че в Украйна от 2 годни се води война.

Той бе категоричен, че процедурата е абсолютно спазена.

„Няма чак толкова много желаещи да отидат там за посланици. Вече ги разбирам защо“, коментира Главчев и посочи, че продължават да обсъждат кандидатури, за да бъде назначен посланик и с указ на Радев.

На въпрос има ли напрежение между него и държавния глава, Главчев бе категоричен, че такова няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главаснака пак се издъни в желанието си да бъде лакей на повикване.
11
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато кажат, че няма много желаещи, това е индикатор за нагласен конкурс, в който уж единствения желаещ е нашият препоръчат приятел. Друг индикатор е бързото назначение.
10
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо в България ние Българите нямаме сила? Защото цялостно бяхме унищожени от инвазията на СССР на юдата Сталин и беше въведено Крепостническото Право - Цялостно Унищожаване на Българските Ковбой - Селяни. Изземване на Земите им и натиквани да работят в ТКЗС и тия които не си даваха земите ги нарекоха Кулаци и заедно с Българската Интелигенция, Аристокрация ги избиваха по Концлагерите в България! След Комунистическото Помрачение... Къде са Българите - Ами на оня Свят!
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се заблуждавайте, България е по руска и от Русия в момента.
8
15
 
4
 
! Отговори
Мдаа преди 1 месец
Пак ли ще ни пробутате СЪЩИЯ номер с който Борисов и Радев се "разбраха" и с който ТЕБ те назначиха? Не разбрахте ли, че десарските ви цинизми са ПРОЗРАЧНИ? Направо Радев да казва кой му е кандидата да стане посланик в Украйна, въпреки че е противоконституционно да се меси в избора на такива.
7
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Там нужда от посланик няма. А най-добре е да преустановим дипломатически контакти с тази страна изцяло. Нищо добро не идва от там. Украйна е като ***, който знае едно. Дай, дай, още много ми дай!
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде бе, нямало! И аз съм мераклия! Както каза един по - надолу - ще викам слава Украина, ще се снимам със Зеленски, ще получавам тлъстата заплата за нищоправене, ще спя и в бункер, и в палатка, няма проблем. Като свърши масрафа се прибирам да си харча парите и ще викам слава Тръмп или Путин или който е там тренди към момента. Не е много трудно, съмнявам се да няма мераклии!
5
2
 
21
 
! Отговори
Мила Родино!!! преди 1 месец
И ние-българският народ от години водим война с вас-върхушката,лъже-политици и успешни бизнесмени!Нас-народа кога ще ни настанят във вашите хотели и резиденции,пък укрите да ви робуват за мизерни заплатки,да ви плащат данъци и т.н.Никой себеуважаващ се българин Не трябва да избира никого от вас !!!Велико народно събрание и съд за Р О Д О О Т С Т Ъ П Н И Ц И Т Е !!!Вашите имена ще бъдат написани в историята ни с позорни факти и квалификации!!!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прати Борисов посланик преди да са го опосланчили в затвора на ЦРУ в Румъния . Украинците ще му оставят едно завъртане на ключа заради руски поток. Трудно е да изпратиш посланик шпионин, Празноглавчев. Не е като да заплашваш служителка
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сериозно?! Ам че аз съм мераклия бе! Назначавайте ме. Ще си спа в бункерите и ще си взимам голямата заплата, какъв е проблема
2
2
 
24
 
! Отговори
Нормално преди 1 месец
Никой не иска да почне работа там, където е въпрос на време да закрият работодателя.
1
2
 
25
 
! Отговори
Тогава преди 1 месец
Да се закрие посолството в 404. Що да харчим пари и за тях