Главчев: Да не съпоставяме пострадалите от пожарите с украинските бежанци

Гледайте на живо неговите отговори на актуални въпроси
Обновена: 23 юли 2024 10:28 | 23 юли 2024 10:24, Александър Попов
364
Главчев: Да не съпоставяме пострадалите от пожарите с украинските бежанци

Премиерът Димитър Главчев призова да не се съпоставя нуждата от подслон на пострадалите от пожарите и помощта за украинските бежанци. От "Възраждане" поискаха пострадалите от пожарите да бъдат настанявани в хотели и къщи за гости, както се процедирало с украинците.

"Те бягат от война, различни собственици на хотели са предоставили материалната си база. Приели сме да помагаме на бежанците и това се е случило по законов ред", посочи премиерът в отговор на въпроси във Facebook.

"Всички, засегнати от пожарите, ще получат компенсациите, предвидени по закон. 1578 лева са за неотложни разходи и 2500 лева за обзавеждане. Пожарът в село Воден е локализиран. Поздравления за доброволците, които се включиха в потушаването. Имаше и пожарникари от Турция и Испания. Още на първия ден бяхме там, искахме бързо да се справим с пожара и да се започне с компенсациите в кратък срок. Във ведомствените бази на МВР и МО също ще могат да се приютят засегнатите от пожарите. Наблюденията ми обаче показват, че едва ли ще искат да се възползват", заяви Главчев.

Хората, които имат щети по имотите си след пожарите, и са подали заявления за временно настаняване, получават фургони. Хубаво е, че само на едно място имат нужда от такива - в село Воден, където пламна най-големият пожар. Фургоните, които не изпълняват стандартите за живеене, няма да бъдат използвани. От 15 броя, само 2-3 са такива, повечето са чисто нови. Някой може да е допуснал грешка и да е изпратил негодни фургони, но той ще бъде наказан, каза още Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още по темата: Димитър Главчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички украинци да бъдат прогонени от хотелите и изпратени на полето да работят! Стига сладък живот за сметка на държавата! Като не им харесва - да се махат! Наглеци! Не може българи да са във фургони, а те да се търкалят по леглата в 5 звездни хотели! Вън!
322
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как да не ги съпоставяме!? Наглост! Отрудени, български граждани, работили цял живот във и за страната си, някои от тях вече на преклонна възраст, са по контейнери и фургони!? Останали само с дрехите на гърба си и загубили всичко, събирано цял живот! А нагли натрапници, често с големи финансови възможности, 2 години и половина живеят на аванта в хотели по курортите ни и си гледат кефа!!!
321
0
 
9
 
! Отговори
Най точен коментар преди 1 месец
Евроатлантическия елит на България мисли за своите граждани като ги настанява във фургони. А самите евроатлантици заемат важни държавни постове , и ползват служебна охрана, служебни имоти и ходят в командировки за сметка на същите тези хора които изпращат във фургони. А ако някой вдигне глас срещу тях или им посегне да ги зашлеви му изпращат кучетата на властта жандармерията за да го пребият от бой. Но всичко се върти днес едни са горе във властта а утре други и това е най големия страх за елита
320
1
 
14
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
Имам предложение,украинците да освободят хотелите за нашите пострадали от пожарите,а те да отидат във фургоните. Даваха на украинците хубави тови фургони,а те не искали в тях. Защо не отидат в Полша,където ще ги настанят в палатки. Бягащите от война сирийци в бежански лагери,а тези в петзвезни хотели. Как се нарича това? Дискриминация.
319
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо да не ги съпоставяме? За две години война бежанците вече трябва да си намерят работа и да се издържат сами. Тези 1500 и нещо си дето ще ги дадете на пострадалите съпоставими ли са с парите, които сте дали за издръжка на бежанците? България е мащеха за собствените си граждани.
318
0
 
22
 
! Отговори
Руя преди 1 месец
Господ да те изгори национален предател.Украинска ***.
317
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В коя държава в Европа ,урките са в хотели .
316
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във Воден пострадаха и къщите им изгоряха защото държавата не си свърши работата, т е., в случая Главчев и правителството му не си свършиха работата и пожарът да бъде загасен веднага след възникването му. Отделно, че фургоните, които докараха там се оказаха втора употреба и се нуждаят от основен ремонт, както показа bTV, а Нова телевизия каза, че фургоните са идеални.
315
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин еврей! И все государство. Путин(Шаломов) и Медведев(Менделъ). как вся госдумма, жидъй, мъй живйом под жидовски, игом. Взички Руски обекти върху окупираната Българска теритирия на Дунав, Волга, Киев и Кавказ трябва да бъдат и ще бъдат предмет на ДИВЕРСИЯ. Тази Измислена държава наречена Русия България я създадоха, Българи я култивираха, Българи ще я ликвидират. Цялата земя от Москва до Казахстан, от Киев до Атина и от Солун до Будапещя е Българска. ЕДИН Кан-Един Бог-Един Народ-БЪЛГАРИ!
314
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гламчо е препоръчал на българите които ходят до Гърция да не носели ножове! Това ми било официална позиция на Мвнр.
313
0
 
29
 
! Отговори
АААА, значи! преди 1 месец
Нашите кучета ги яли!?
312
1
 
29
 
! Отговори
ОФ-Ф-Ф-Ф преди 1 месец
"Да не съпоставяме пострадалите от пожарите с украинските бежанци". МИ ТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО - ЕДНИТЕ ДА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, КОИТО РАБОТЯТ ИЛИ ПЪК ЦЯЛ ЖИВОТ СА РАБОТИЛИ ТУК. ДРУГИТЕ СА... ВЪПРОСЪТ Е В ТОВА, КАК МОЖЕ ДЪРЖАВАТА ДА Е ТОЛКОВА ГОСТОПРИЕМНА И ДА ПЛАЩА МИЛИОНИ ВСЕКИ МЕСЕЦ ЗА УКРАИНЦИ, КОИТО ПО МЕЖДУНАР. КОНВЕНЦИЯ СА БЕЖАНЦИ, САМО КОГАТО ПРЕСЕКАТ ГРАНИЦАТА НА СЪСЕДНА ДЪРЖАВА. А ПЪК ЗА НАШИТЕ ГРАЖДАНИ 2500 ПОНЕЖЕ ИМ Е ИЗГОРЯЛО ОБЗАВЕЖДАНЕТО, ЗАЕДНО С КЪЩАТА, ЖИВОТНИТЕ И Т.Н.
311
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такава е картината с всички медии създадени в България след 1944г. - пълна заблуда и комунист-мутрашка пропаганда на блядистанска идеология, преди на СССР сега на Русия - каквото им каже Кремъл това правят "родолюбиви" рубладжии.... но нали затова им бутат рубълите на "другарите" станали крупни феодални владетели. Дори и в народното събрание постоянно твърдят, че Русия била тяхната майка.
310
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По българските медии са разположени купища скриптове, като една част от тях се занимават със събиране на разузнавателна информация и то специално за руските служби защото корена на скриптовите им води направо до сървари на руското разузнаване. Така че пазете си личната информация като отворите и четете робските русофилски медии, понеже могат да ви обкрадат ако работите с "онлине банкинг" и да ви вземат "на карандаш" и отново да дойдат "освободителите" от мъртвите сибирски полета.
309
2
 
37
 
! Отговори
Cpt. William Lynch преди 1 месец
Главчо е предател и слуга на чужди интереси! Праща 80 милиона на чужда държава, докато българите изнемогват! Прати БТР-и с които можеше да се борим с пожарите и призова хората да гасят с трактори! Главчо е слуга на Украйна и национален предател за българите!
308
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Незабавна оставка на фа шиското правителство на Гламчев!
307
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цялата информация е тенденциозно насочена да се защищават имперските интереси на Русия и ни се предлагат предимно статии от руската болшевишка преса и тук там некой друг превод от западната медия за кумова срама.
306
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целата шайка дописници (колумнисти, интержюирани, написано от вас, и т.н.) тук е специално подбрана и се състои от явни агенти и доносници на ДС, които ни засипват с пошли болшевишки лъжи, като продължават да разчитат на наивността на читателите, които за тяхна изненада вече имат достъп до свободна информация от цел свет, а не само до цензурирани от комунистите про-руски медии, знаят и езици, не само руски.
305
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РУСОРОБ - ти освен съветска пропаганда през този живот чел ли си? Великите сили са предотвратили тоталното ни заробване от Русия както и Бисмарк е защитил на конгреса България много повече от Русия, на която не й пукало за България. Само си задай въпроса защо такива руски агeнти-историци никога не ти предлагат документите в оригинал, ами все ги преразказват та тъпyнгеpи като тебе да им се вържат на приказките....
304
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЕ ГИ СРАВНЯВАЙТЕ - УКРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЯТ ПО-ДОБРЕ ОТ ВАС!!!...