Кирил Петков: Решението на КС доказа "превзетата държава"

Съдебната власт не работела за хората, смята той
26 юли 2024 16:12, Александър Попов
234
Кирил Петков: Решението на КС доказа "превзетата държава"
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков взе отношение след решението на Конституционния съд (КС) да обяви за противоконституционни част от промените в съдебната реформа.

"Има ли справедливост в България? Работят ли прокуратурата и съдебната власт за хората? Аз смятам, че не!", пита и сам си отговаря съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Според него КС е потвърдил "превзетата държава". Той коментира решението на съда чрез Фейсбук профила си, минути след като бе официално публикувано.

Още по темата
Ето какво казва още Петков:

"Убеден съм, че сегашната система е създадена, така че да има хора в цялата структура, които не работят за справедливост, а за поддържане на "превзетата държава". Както при избора на Сарафов, целият Висш съдебен съвет гласува в строй, сякаш някой им натисна бутона ENTER.

Днес, след решението на Конституционния съд, стана ясно, че системата на "превзетата държава" иска тази липса на справедливост да се запази!

Против съдебната реформа гласуваха:

Трима от квотата на ГЕРБ/Росен Плевнелиев:

Маргарита Карагьозова Финкова (2015 г.)

Филип Димитров (2015 г.)

Красимир Влахов (2018 г.)

Четирима от съществуващата система:

Павлина Панова (2018 г.)

Таня Райковска (2015 г.)

Надежда Джелепова (2018 г.)

Соня Янкулова (2021 г.)

Двама от квотата на Румен Радев:

Янаки Стоилов (2021 г.)

Атанас Семов (2018 г.)

Краен резултат: 9-3 за бутона ENTER вместо за ХОРАТА. Разбира се, съдия Белазелков подкрепи съдебната реформа и беше от страната на справедливостта. За съжаление една птичка пролет не прави. Единственото, което остана, е, че главният прокурор може да бъде разследван. Пътят към оправяне на държавата ни е дълъг. Това ще е маратон, ще е щафета - но вярвам, че посоката е правилна и рано или късно ще стигнем там, където има СПРАВЕДЛИВОСТ и хората са СВОБОДНИ", пише Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Про стия ГЕРБ пожарникар ограби и затри държавата. Назначи калинки на всеки държавен пост. Съсипа всички структури дето можеха да са в полза при бедствия и аварии. Вместо да развива държавата и да заменя старата техника с по нова, тоя правеше Ин хаус и си пълнеше чекмеджето с евро и злато. От магистралите липсват по 3-7 см. асфалт и 3-7 см подложка, за да може да прибира в чекмеджето от ограбените пари, а всичко вече е за основен ремонт. До кога ще го търпите бре? С Дебелян ограбиха кавото могат
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Константин Пенчев, чиито несметни богатства преди време станаха обект на обществено внимание, е силно човек на Бойко Борисов. Заедно с Десислава Атанасова и Борислав Белазелков той гласува за оставане в сила на промените,свързани със служебното правителство. Така ще бъде, докато в Конституционния съд се назначават политически протежета!
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КС е взел политическо решение, а не юридическо.... Над 80% от хората са наясно че менюто за избор на премиера служебен е неправилно, незаконно и противоречи на конституцията..... Така че според мен в бг територията няма легитимен конституционен съд.... Следователно няма държава и държавност в тая територия...
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Овладяна дьржава спасение няма, дано на есен има масов вот и си вьрнеме дьржавата
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
После да ми обясняват герберите как Пеевски не е истинския шеф на ГЕРБ.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само герберите пенчев, беразелков и Дуловската Деси са "с особенно мнение" Пфу...
36
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прав е, но повечето хора не го разбират. На *** кладенчева вода.
35
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти се омитай от нашата държава оттам отдето дойде. А държавата каквато си е, такава да си е.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая държава е дъно, точно съдебната реформа беше необходима по ред причини и сега я отменят.А оставят глу павите промени за служебното правителство.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи Главчо и Главчовци, нямат мърдане. Е как да ги мръднеш, като повечето уж професионалисти министри са протежета на Шиши. Другата част на Тиквата.
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С тези служебни правителства дето сам си ги назначава Цар Тиква Първи Велики ще ни управлява пожизнено.
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Решение тип бацо и шиши, се едно те са го приели двамата
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моделът Пеевски обяви война на държавата.След натиск и на ръба на мнозинството - КС отмени съдебната реформа. Това връща доминиращата позиция на прокурорите и статута ни на прокурорска държава. А КОЙ контролира прокуратурата е ясно.КС оставя служебния кабинет. Наскоро Главчев (уж ГЕРБ) уволни областните управители на ПП/ДБ и назначи такива на ДПС. След това уволни тези на ДПС, които се надигнаха срещу Пеевски и назначиха негови кадри.Това е категоричен знак. Моделът на задкулистната власт обяви война на правовата държава.И спечели една битка. Войната обаче предстои.
29
9
 
8
 
! Отговори
смеехххх преди 1 месец
Ти па си много убав Що бели направихте с Радев
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПОЗОР за КС!!!!! Да бъдете преследвани до дупка от безконтролната прокуратура, която защитихте!
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Липсата на решение отваря възможността той отново да бъде сезиран за същите разпоредби. например може да направи президентът Румен Радев, който и сега атакува тези текстове, след като тази есен в бъде обновен съставът на КС (предстои самият Радев да назначи двама души в съда на мястото на Мариана Карагьозова и Филип Димитров, които вкара предшественикът му Росен Плевнелиев) и тогава някое от вижданията за служебния кабинет може да вземе превес.
26
6
 
5
 
! Отговори
1280 преди 1 месец
КирЕ милия е толкова ***, че не осъзнава, че е възможно някой дори да си помисли, че е толкова ***, колкото е *** КирЕ, а следва да се има предвид, че той е от всички *** най- ***.
25
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е добър повод Киро да празнува - държавата все още е превзета и КС го доказа. Значи може да се почерпят с Боко и Пеевски по пица довечера.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прав е. Преди 30 и няколко години създадоха тая посткомунистическа конституция, на която най-голямото й "достойнствво" е, че няма член първи за върховенството на БКП. Оттам нататъка е в стил постсъветски и защитава статуквото на "нашите хора". Така няма как да стане, освен някаква "путинова" демокрация.
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в държавата на тиквата, сви нята и агата и КС е кукла на конци!