БСП затопля отношенията с Радев

В последните години Нинова му противоречеше
2 авг 2024 14:16, Инна Ангелова
7
БСП затопля отношенията с Радев
Снимка: БГНЕС

Председателят на ПГ на “БСП за България” Борислав Гуцанов заяви, че новото ръководство на партията намира все повече допирни точки с държавния глава Румен Радев. Той припомни, че в последните години бившият лидер на партията Корнелия Нинова не поддържаше особено добри отношения с Радев.

"Първото ми изявление пред медиите след пленума на 15 юни, когато стана възможна промяната в БСП, беше в 3 стъпки. Първата беше затваряне на вътрешния фронт в партията, втората – обединението на всички леви сили, а третата – край на войната в институциите. И на първо място край на войната с президентската институция", каза Гуцанов.

Пред “Труд” той допълни, че вече се вижда обединение между “Позитано“ 20 и “Дондуков“ 2.

"Вижданията ни съвпадат напълно например по това дали трябва да се закупуват веднага нови летателни апарати за гасене на пожари или да се използват военните вертолети и към тях да се вземат нужните съоръжения за гасене и да се използват военните пилоти. Естествено, че това е много по-разумно, много по-добре за държавата и по-евтино, защото там има обучени екипажи“, каза той.

Гуцанов коментира и очакваното контра посещение на бившия партиен шеф Корнелия Нинова на Бузлуджа няколко дни след официалния събор на БСП на историческата поляна.

“Това е напълно несериозно. Видяхте каква енергия имаше на Бузлуджа, където бе подписано споразумение между 17 леви партии. Видяхте, че нямаше лидер, който да не е там, видяхте какъв ентусиазъм имаше, колко беше препълнена поляната. Имаше друг заряд, друго настроение в хората. И в момента бивш председател да прави контра проява наистина минава границите на някаква разумност“, каза още Гуцанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: БСПръководство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
БСП-то въртя,въртя и накрая полегна пред безспорния лидер-Президента.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Свиркаджия!
5
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Тия довчера първи от ЕС пращаха оръжие на Украйна, сега не са във властта и нямат пари и се правят на Русия с надеждата да просят от тях!Смешно е как Русия може още да се занимава с тия, ще отблъснат и последните си приятели в България!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мястото на Гуцанов и БСП щях да внимавам много с това затопляне. Никой не е прокопсал от меката топлина на (п)резидента. Той е егоцентричен, самовлюбен и злобен, харесва само себе си и ще се отрече от тях в удобен момент като го направи с няколко други партии и лидери.
3
4
 
10
 
! Отговори
РАДЕВ Е ИЗОЛИРАН... преди 1 месец
ПРОЕВРОПЕЙСКИТЕ БЪЛГАРИ НИКОГА НЯМА ДА ПРИЕМАТ ДА ГИ УПРАВЛЯВА ЕДИН ПУТИНИСТ....БЪЛГАРИЯ НЕ Е БЕЛАРУС....
2
4
 
10
 
! Отговори
РЕШЕТНИКОВ преди 1 месец
БОЛЬШОЙ РУZКИЙ ТЕАТЪР...
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БСП биха целунали всеки зад ник за да могат да се намърдат във властта.