Пеевски: Провалени политици блокират избора на нов главен прокурор

Това посочва в своя позиция съпредседатялт на ДПС
47
Пеевски: Провалени политици блокират избора на нов главен прокурор
Снимка: БГНЕС

Група провалени политици са опитват противоконституционно да блокират избора на нов главен прокурор, пазейки (Борислав) Сарафов, за да потулва скандалите и гейтовете им. Това заяви Делян Пеевски, съпредседателят на ДПС, по повод внесен в деловодството на Народното събрание законопроект за изменение на Закона за съдебната власт.

В съобщението на пресцентъра на ДПС се посочва, че законопроектът е с вносители: Кирил Петков, Надежда Йорданова, Николай Денков, Асен Василев, Божидар Божанов, Лена Бориславова.

Пеевски посочва, че "те са готови да нарушат Конституцията на България (за пореден път) и да пренебрегнат решенията на Конституционния съд, само и само удобният за тях изпълняващ функциите главен прокурор Борислав Сарафов да запази на поста си".

"Целта е вечен главен прокурор на България - Сарафов", твърди Пеевски. Според него по този начин вносителите на въпросния законопроект "изпълняват волята на политическия си кръстник" и визира президента Румен Радев.

По думите на Пеевски доказателството са скандалите с пудели, пачки, за "схемите на мистър Кеш - Радев", "схемите с Лукойл" и "ала-бала с президента". Пеевски заявява, че всички корупционни, вредни за хората практики ще разобличи до край.

По-рано днес Делян Пеевски представи пред медиите в парламента списък на “касиерите” на "мистър Кеш Радев" и "Копринков" в енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: Делян Пеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Обидно ми е да се наричам българин на фона на тази свинщина, извършвана от един разюздан,доказан олигарх,от години клиент на прокуратурата на САЩ.Насадил във всички институции свои кадри,пораснали вече,те решават кой от къде трябва да управлява държавата и в коя посока да се движи тя.Няма такова чудо на Балканите и в Европа.
32
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Кои са "провалените" политици бре, Шиши?! По-провален и вреден от тебе няма в парламента!
31
1
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Сегашният Висш съдебен съвет (ВСС) е с изтекъл мандат и няма право да избира председател на Върховния касационен съд, Върховния административен съд и главен прокурор!!!
30
1
 
3
 
! Отговори
Правосъдие преди 1 месец
Конституционният съд блокира съдебната Реформа, отменени я с аргумента, че подобна Реформа може да се извърши само от Велико народно събрание! Така се отменя отчетността и отговорността на Прокуратурата за бездействията и "откриттите злоупотреби" !!! Проблемът е, че никой не може да наложи на Прокуратурата да разследва ефективно прокурорите, или когото и да било!!! Така прокуратурата по свой избор ще предлага на едни Щит, а на други - Меч, с които решава съдбите на хората!!!
29
0
 
3
 
! Отговори
Истината! преди 1 месец
Делян Пеевски-хитрецът иска да си инсталира поредния Главен Прокурор-послушко, който да не го разследва за корупция и пране на пари!!!
28
1
 
1
 
! Отговори
Ясно е преди 1 месец
Пп са перачите на - герб/дпс и вече доказани бандюги - след пудела и кеша - смешно е , че шиши взе да се прави на борец , срещу корупциятаСлед като -гн доган го праждоса
27
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Те са "провалени политици" ,но ще продължат да бъдат такива,а ти скоро няма да си и политик.Може би ,ти ще си "новият главен прокурор" и без това те са на твое "ръчно " подчинение и всичките ти си ги назначил на ръководни функции,пък и имаш нерегламентирана база данни с "богата фонотека" за "важни особи" ,със зависимост и обвързаности от всякакъв характер.Твоят "приятел Петьо " с "адските машини",гледай някой друг да не му "даде една бутилка уиски" и да измисли "менгеме" и за теб..
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прасчо, забрави Прокопиев и сега лапна Президента. Да идват избори и да си заминава при Бай Ставри.
25
1
 
7
 
! Отговори
Манисе преди 1 месец
Свинчо що оказа да се яви на разпит пред комисията за Нотариуса ?Да не би да е над закона ?Ааааа, прокуратурата казала, че не вижда основания да го разпитват. Ами тоз притежава прокуратурата.
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама и ти от нищото изникна мен, а досега дори не влизаше у парламенто :))
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
преди лягаше и ставаше с Путин, сега с президента, ***
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРОЧЕЛ ШОПАРДОСА ПЪРВАТА БУКВА К ОТ КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКВИЧАЛ "КОЙ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА НАРУШАВА КОНСТИПАЦИЯТА, САМО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ДИАРИЧНО КВИЧЕНЕ"...
21
1
 
4
 
! Отговори
Кешгейт" по зап преди 1 месец
Кешгейт" по заповед на Пеевски, списъка на всички "касиери в енергетиката които ограбват даржавата".
20
2
 
6
 
! Отговори
т преди 1 месец
Това лопотело е крайно време да млъкне.Панаирджия.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щиши иска да е премиер прокурор!
18
0
 
8
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Пак тоя, пак Радев му е в главата, с банкянския бе същото, всеки ден през 5 минути. Маса провалени се изказват, например плевня, и все те не са виновни за нищо, само сегашните не стават, но така е лесно, като нищо не зависи от теб и можеш само да се пениш срещу опонентите по услужливите медии. На тоз пак ще му припомня гешев - как стана главен и с колко конкуренти за поста се е състезавал. Честен избор, таратанци. Къса памет ени-чарска.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
най-проваления политик е самият той, да видим на следващите избори кой камилата, кой камиларя
16
2
 
9
 
! Отговори
Интересно преди 1 месец
Този "дансаджия" за какви подвизи точно е "намагнитен"?
15
0
 
11
 
! Отговори
Прасчо! преди 1 месец
Усещаш ли Коледата зад ъгъла?
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дебелия пак скимти нещо ....