Главчев: Прецених, че най-добре е да си запазя доброто име

Служебният премиер коментира решението си
9 авг 2024 15:26, Инна Ангелова
165
Главчев: Прецених, че най-добре е да си запазя доброто име
Снимка: БГНЕС

"Прецених, че най-добре е да си запазя доброто име, което смятам, че имам", каза Димитър Главчев за решението си да не бъде отново служебен премиер. Той коментира, че са се появили и много спекулации и зависимости около него, за които самият той не е знаел.

"Първият път казах, че ако няма кой друг, ще поема този пост", посочи Главчев и отбеляза, че сега има и други изявили готовност и призова да им се даде шанс.

Още по темата
"Всички са свидетели, че нашето правителство си свърши работата, нямаше никакви забележки по провеждането на изборите. Запазихме европейският път на България", каза още Главчев.

Тази сутрин от Министерския съвет съобщиха, че служебният премиер Димитър Главчев оттегля заявената готовност да приеме за втори път поста на служебен премиер с оглед на сваляне на политическото напрежение. Главчев благодари на екипа си за свършената работа.

Премиерът Димитър Главчев ще продължи да изпълнява работните си задачи до назначаването на нов служебен министър-председател, информират още от МС, цитира БТА.

По-късно президентът Румен Радев определи заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова–Кожарева за кандидат за служебен министър-председател, съобщиха от прессекретариата на президента.

Главчев е на посещение във Франция днес и утре по повод игрите на XXXIII-та Олимпиада, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Премиерът ще посети българските спортисти в Олимпийското село, където ще им пожелае успех в представянето им. Димитър Главчев ще присъства на състезания, в които ще участват български спортисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ти и " име"??!-:))
136
0
 
5
 
! Отговори
Ангелина преди 4 седмици
НЕ МОЖЕЩ ЗА "ЗАПАЗИШ" НЕЩО ,КОЕТО ГО НЯМАШ!
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Питам се риторично след като е заемал два поста дали получава две заплати , като се има предвид колко е хитър и нагъл .
134
0
 
5
 
! Отговори
Стоянов преди 4 седмици
Този изкусен селски хитрец,сложи в джоба си известните в света демагози арменците и евреите.Ти беше и си оставаш слуга на един субект,"стълил"на шията на народа си,най вече от 2009 год. насам.Скрий се,ти си свърши работата. Обиколи света за сметка на кроткият ни народ и напълни до върха банк. си сметка.
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това правителство не пожела да хване нито едно нарушение на изборите защото се беше покрило и ДПС се възползваха и на поразия се оляха направо.
132
0
 
6
 
! Отговори
Попов преди 4 седмици
Няма ли кой да прибере тоя климбар от Париж ? Пет дена вече туризъм и изчаквал закриването на олимпиадата.
131
0
 
6
 
! Отговори
Тоя идиот преди 4 седмици
Отиде на разходка до Париж за се срещне с един НЕБЪЛГАРИН и там с кухата си глава да прецени, че за нищо не става. А може и да са били еди и да са му наместили клетките.
130
2
 
5
 
! Отговори
Вярно е преди 1 месец
Подаряваме евтин ток от Козлодуй на Укр., недостъпен десетилетия наред за българския народ, защото се продавал и пълнел хазната. Хазната е празна. Честито. Обучаваме укр. военни, после "защо нас"? А си строите бункерите под Партийния дом. Подарихте 2 реактора и оборудване на Укр., милиарди платени от българите. За сравнение 2 реактора Уестинг 120 милиарда лева по пазарни цени. Общо за 4 години сте ощетили хазната с 400 милиарда лева ДБ, СДС, ПП, ГЕРБ, ДПС от санкции, газ, ток, подаръци УКр
129
0
 
5
 
! Отговори
ДРЪЖ СИ преди 1 месец
ИМЕТО И ВЪРВИ В ПЕНСИЯ, ОТ ТИЯ ДА ОЧАКВАШ НЕЩО-ГАДЮХИ
128
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев: Прецених, че най-добре е да си запазя доброто име! Да му мислят Грънците Кожите и Корията на новата Бейби Яга
127
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти вече нямаш такова, какво ще пазиш ?
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
132 Случаят "Сребреница" си е гаф, за Главчев.
125
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
128 Какво да кажем за кеша на Киро просто, "шефчето" на Лена от парапета си развърза кесията, за пореден път. ПП,ДБ са символ на корупцията и льотчикът Радев ще им помогне пак.
124
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов сам си е виновен. Направи няколко грешки. Сега, да си носи последствията.
123
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко се прави, за да се организира нова алабала и ПП,ДБ да станат първа политическа сила. С всички последствия от това за държавата, дори и за старият-нов, техен покровител.
122
2
 
9
 
! Отговори
главундрий преди 1 месец
Твърдо отказвам това , което никой не ми предлага .
121
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ко си прецениш ,Главчев ,то натискане да остане !!!добре Радев ги махна тоя украйнски предател
120
1
 
2
 
! Отговори
изедник преди 1 месец
тунджя е зада има погребение .
119
2
 
5
 
! Отговори
1-дртийYАЙТBoY! преди 1 месец
До Анонимен /117/... Тоз същият клаун изигра най-дольната и подходяща роля, за да може Радеву и Бойкову удобните да подменят прогрессивно действащата риформа на ПП/ДБ, след което си изми ръцете кат същински ПИЛАТ Понтийски - тая нагла гласяща се и поднасяща се всекиму *** - абсолютен артист и наглець от висшия пилотаж: нищо не напраи нищо не постигна и пак успеха да прецакат - как всегда - целокупния ни наивно верващ им народець ...
118
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и щото си пази доброто име отиде на народни разноски в Париж, при 1млрд. дефицит в хазната само за три месеца, да не се е надявал да го приемат в Елисейския дворец, там приемат президенти а не назначения от президента, дори се кълнеше че ще махне вътрешния министър само и само да омилостиви президента да го назначи пак