Кабинетът плаща още близо 4,3 млн. лв. за бежанци от Украйна

Одобрени са и допълнителни разходи
14 авг 2024 18:30, Стела Стоянова
101
Кабинетът плаща още близо 4,3 млн. лв. за бежанци от Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Министерският съвет прие Решение за одобряване на помощ на кандидатите по Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България. Одобрени са и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на туризма за 2024 г., съобщиха от правителствения пресцентър.

Плащанията са верифицирани за периода от 01.02.2024 г. до 30.04.2024 г. за 204 одобрени заявления на заинтересованите лица.

С приемането на настоящия акт плащанията към одобрените за финансиране кандидати са в размер на 4 294 381,95 лв. с ДДС, съгласно приложения Списък № 23, неразделна част от Решението на Министерския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако сложите военната техника, муниции, хотели, кинти на калпак ще излезе, че сме дали милиарди на Укрия, а няма пари за 10 изгоряли къщи дори. Това е дразнещото, не сме виновни ние, че се ядсваме, а продажниците.
73
21
 
2
 
! Отговори
До 69 преди 1 месец
Всеки трябва да се научи да си застрахова имота. Тези, които търсят пари да си построят нови къщи, да си търсят съответните обезщетения от фирмата, която държи складовете. Ще си наемат адвокат, който първото нещо, което трябва да направи е да блокира всички сметки на фирмата до произнасяне на делото.
72
0
 
3
 
! Отговори
трезвена преди 1 месец
До пияница мистикприятею, вземи си хапчетата
71
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали пари на Вълка сега дават на укрите, а дори линейки няма.
70
16
 
3
 
! Отговори
До 67 преди 1 месец
И да ги даде, тези 4.4 милиона, ще бъдат изхарчени в България и ще се влеят в икономиката, докато онези 150 милиона са похарчени за скъпи коли, които не се произвеждат в България, дори нямат представителство в България, т.е. 1 лев не се връща в България. И къде са 4.4 милиона, къде са 150 милиона?
69
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората чиито домове изгоряха при огненият ад ги настанихте в контейнери като кучета,украинците ги настаняване по хотели и ги изхранване,с тия 4,3 милиона лева можеше да построите над 40 къщи за пострадалите от пожарите а не да ги пъхате в тия железни консерви!
68
1
 
25
 
! Отговори
Гадняр преди 1 месец
Добри новини за мутрите по морето. По-точно за собствениците на безумни хотели (политици, съдии, прокурори и пр.), които нямат напълване заради ниското качество на услугата и храната. Все ще измислят нещо, за да сгъват пари от бюджета. Намалено ДДС, помощи заради Ковид, платени туристи от Украйна. Какво следва? Данък Черноморска мутра?
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хихи Това нали са същите даващи кинти на укрите бе.
66
23
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Абе като толкова ви дразнят бежанците, идете ги набийте и ги изгонете бе, дрогаре комунисто-пенсионери :))) Футболните ултраси като ги дразни някой отиват и го пребиват и той бяга. Стига сте седели разпльокани по диваните и да ми философствате тук. Даже бай Тошо е казал: Дела, дела и пак дела :)))))))))
65
2
 
18
 
! Отговори
Хихи преди 1 месец
А на един с прякор Вълка, държавата му даде 150 милиона да си купи ултра скъпи коли. Ама хората това го подминават без да им пука, защото може би не знаят, че българската банка за развитие се финансира изцяло от данъците на работещите. Т.е. вие сте подарили 150 милиона на Вълчо, за да си купи луксозни автомобили.
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом Брикетсел или Африканция са казали ще изпълняваме безпрекословно.
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 61 Бруксел е като гаварит Москва едно време направо да ти се повдигне.
62
16
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
До Зарко === Защо комунистите имате този навик винаги да говорите от името на "НАРОДА" :))) Аз също съм част от този народ и нямам нищо против да се дават помощи на бягащите от войната на опкитe украинци. И няма против който може да краде, нека си краде, той си знае. И стига сте говорили нелепости, че от вашите данъци взимали, защото първо малкото от вас дето бачкат не си плащате данъци и второ, повечето сте пенсионери, дето пишете тук :)))
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Драсскачите първо да проверят значението на думата ежанец и тогава да драсскат.
60
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом Урсула е казала , ще плащаме . Те във Велинград дето пропищяха от културните украински туристи да си траят , че не е политически коректно да се оплакват. И като ни и позакрият достъпа до различни медии , само от Брюксел ще научаваме правилната истина
59
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До пияница мистик Укрите да не бяха докарали след Майдана до война. Ние българите ли сме им криви, че трябва да ги хрантутим с години? В тая територия има толкова много неща за оправяне и поправяне, че даването на пари на всякакви "бежанци"(в съседна страна няма война) е безобразие.
58
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До кога бре????Щото ние сме цъфнали и вързали отвсякъде,та да изхранване и да издържаме тия гламари!
57
21
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
До Анонимен123 === Тези с изгорелите къщи да си ги бяха застраховали. Не е толкова скъпо. И да бяха отишли да помагат на огнеборците като правят изкопни валове, да не може огъня да прехвърли определена полоса от изсечени дървета. Те дърветата им бяха съвсем до къщата, после защо ми изгоря имота. Ами поне дърветата около къщата да бяха изсекли. Имаха време. И селяните не бягат от война, пият си ракията вечер и оправят политиката досущ като вас, дето пишете тук :)))
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За Цоньо и Гуна студена вода, а за укропитеците студена водка и сельотка.
55
0
 
13
 
! Отговори
Зарко преди 1 месец
Защо още?Ще продължи да да плаща клета и бедна България, докато има сладка баница,вкусна попара и Карра Лайнна на хоризонта!За народа,голата опашка!