Миглена Кунева: Можем да искаме всичко, въпросът е, че не знаем къде България има интерес

Не би трябвало България да закъснее с номинациите за еврокомисар
16 авг 2024 22:29, Нели Христова
99
Миглена Кунева: Можем да искаме всичко, въпросът е, че не знаем къде България има интерес
Снимка: БГНЕС

Не би трябвало България да закъснее с номинациите за еврокомисар, тъй като в момента имаме действащ министър-председател. На това мнение е първият български еврокомисар Меглена Кунева.

По думите ѝ разговорите за това какъв да бъде ресорът и кой да бъде комисарят започват отдавна. Още с гласуването на кандидатурата на Урсула фон дер Лайен, каза тя в "Денят ON AIR".

"Нормално, всички страни, особено страни със самочувствие, са казали, че ще дадат подкрепа, но в замяна искат добре балансирано портфолио. Можем да искаме всичко, въпросът е, че не знаем къде България има интерес. Убедена съм, че Фон дер Лайен вече се е срещала с някои от предложените кандидатури. Не е хубаво да има празно място около масата, когато става въпрос на Колежа на комисарите", коментира Кунева пред Bulgaria ON AIR.

За кой ресор може да се бори България?

"Всичко е възможно да се направи. Съседна Румъния имаше земеделие и транспорт. Страна като Гърция заяви своите интереси, свързани със Средиземноморието. Проблемът при нас е, че ние си казваме колко е зле, друга част ще си кажат "какво толкова". Оставяме твърде голямо поле някой друг да решава вместо нас. Следващият комисар трябва да може да общува и да направи силна комуникация за Европа, за ЕС. ЕС губи популярност в България", смята гостът.

Има политически решения в Колежа на комисарите, но преди това има внимателно разглеждаща администрация, напомни Кунева.

"Никой няма да си сложи подписа, ако не е сигурен, че всичко е както трябва. После има контрол. Не желаят да поемат риск. Ние това искаме от нашата държава", поясни тя.

"Съвсем скоро ще отидем пак да гласуваме. Комуникацията е важна. ЕС няма интерес от това страните да стоят на едно място, да се връщат назад и да останат в бедност. Ние имаме административен проблем. Нашата администрация не е слушана, уважавана и отвръща с минимални усилия, услуги. Къса се връзката между политическите кабинети и администрацията. В много страни в общините в реално време показват как се харчи бюджетът. ЕС може да наложи контрол на средствата, които дава, не над нашите. Досега имаме комисари само жени", подчерта Кунева.

Тя допълни, че който и да заеме поста, трябва да е добър комуникатор и да вярва в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от Политика
Димитър Манолов: Демокрацията никога не се е случвала лесно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Юлиян преди 3 седмици
А бе,въпросната личност,доколкото знам е "експерт" по "даването".По въпроса за "искането" е на позиция "квот' дадът".
75
0
 
1
 
! Отговори
Да я вържат в Доспат преди 3 седмици
или от където се беше пръкнала и да в замерят със сополи! Да еид ще може ли да си изпере дрехите!
74
0
 
3
 
! Отговори
Можем да изнасяме... преди 3 седмици
Най - вече политици можем да изнасяме. При това доказали колко са некадърни през годините. Ако чуете някъде да ги изкупуват - изнасяйте ги.
73
0
 
3
 
! Отговори
Аман от кобургските преди 3 седмици
Аман от тия, на Кобургището. Вместо в затвора, че продадоха и ограбиха България, все се появяват, все изпълзяват от леговищата. Стига сте ги показвали!Правосъдие няма, ще има Божие възмездие.
72
0
 
4
 
! Отговори
Събуди се преди 3 седмици
Кой го е еня за важните неща на държавата? Радев и жена му си печат ду'петията в гръцки разкош, Боко и Кико си мерат откраднатото, а народът озверял и отчаян си плюе в пазвите и цъка, че по-лошо и безпътноне може и да бъде. Отнигде взорът надежда не види, толкова гюбре отгоре му не е имало.
71
0
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
Не трябва изкривената физиономия на тази предателка, да е между двамата наши велики мъже.Кукувицата,загроби енергетиката ни,подписвайки спирането на няколко блока в Козлодуй,за да се помаже на *** брюкселски чиновници,при които днес,тази продажница кърти стотици хиляди евро за лич. си банкова сметка.Позор!
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ТАЯ НАЛИ Е ОТ ПАТРИЦИЙТЕ КВО Я БЪРКА КАК ЖИВЕЕ П Л б С а ТЯ ДА Е ДОБРЕ
69
0
 
10
 
! Отговори
Заради такива кранти преди 3 седмици
и изказванията им ме убеждавате, че Възраждане е истинската алтернатива! Волгин е най-добрия пример за това какви да са българските представители! Да живее България
68
0
 
8
 
! Отговори
След като не знае преди 3 седмици
или познава интересите на България, която я е изпратила там и и заплаща огромната заплата да се връща незабавно обратно за да бъде съдена какво е правила досега в полза на България, защото засега е известна само с вреди нанесени към България! Атомната енергетика, унищожаването на животновъдството, промяна на българската история и още други! Кога ще ги видим тези национални предатели висящи по дърветата? Как пък няма един хвалебствен коментар и защо!
67
0
 
4
 
! Отговори
Крадците много са преди 3 седмици
Костов Соколов Софиянски ЙордановЖелев Велчев Запрянов Нейнски Фандъкова ЧенчевХаризанов Лозанов Паргов ГабриелГайтански Кожарева Плугчиева Грънчаров ГуцановКотюклиева Везенкова Гущерова Свинаров Ковешки Бъчварова Тицин ПасиРизова Главчев Плевнелиев Цачева Кобурготски. Чобанов Овчаров Киселова... Масларова..Белобрадова Лорел Запрянов Коритарова..Денков Симеон още един опумус Борисов Пеевски Доган Орешарски борчета и каратистиАбе това някакъв заговор срещу нормалните хора ли е??По имената ще ги познаетеСабуди се юнак балкански 😴😴😴😴
66
0
 
8
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 3 седмици
До # 82 Тази госпожа трябваше до сега да е в затвора,ако имахме свястна прокуратура. Тя продаде българските интереси,като насила ни накара да затворим 4-те блока на АЕЦ Козлодуй и по този начин унищожи българската икономика. Още на времето си Ленин е казал"Електрификация плюс съветска власт е било икономиката на СССР. Вярно е,че при нас нямаме нито електричество нито власт,която да прави закони улесняващи икономиката и за това нямаме нищо.
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Миглена Кунева я знаем, че тя не знае къде България има интерес. Сещата ли се как унищожи българското производство на агнешко месо, при преговорите с ЕС за членство, и то без отсреща дори и да са го искали? Това един от многото подлизурски примери на Кунева. Днес ЕС внася масово агнешкото си от Нова Зеландия.
64
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази госпожа ДА би трябвало да се скрие в миша дупка на такива теми .
63
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой трябва да ни знае интересите, ако не ние самите? Подскажи Мигленче кой ще ни даде напътствия какви да бъдат нашите интереси? Ааааа, ясно е кой....Посолството е. Но ние сме послушни и бързо ще се ориентираме какви са правилните ни интереси. А не беше ли тая точно, която закриваше реактори на АЕЦ Козлодуй или се бъркам вече?
62
0
 
20
 
! Отговори
Василев преди 3 седмици
Тази с Паси предадоха българската енергетика,закриха 3- ти и 4- ти реактор на АЕЦ .И сега сме ба това дередже.Дадоха й постове по Европа, а ние плащаме скъп ток.Изнасяхме го в целия балкански п- в и отвъд,а сега ......
61
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сета надолу из форума. Интересно. Няма една добра дума за Кунева. Що така?
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От думите й оазбираме, че към ЕС цари недоверие, даже и сред бюрократите-фенове.
59
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
тази защо не си отиде в Доспат и да си кротува, никой не и иска мнението
58
0
 
15
 
! Отговори
Затвор за КОМИСАРКИ преди 3 седмици
НЯМА Данни за поне един водопровод изграден с помоща на издържнаи с ограбвани милиарди от народа Еврокомисарки родени в БЪлгария.ЕКсперти да проучат..ДАнните са за десетки милиарди жестоки щети нанесени на ограбения от техните началници БЪлгарски народ БЕЗВЪЗВРАТНО..Да се проучат всички еврокомисарки вкл МИглена КУнева/ < КРисталинка/Сталинка Георгиева/ МАрия Иванов"ГАбриел".. и сегашната.. ДА се вземат проби за пси активни нарко спец добавки по видео репортажи.
57
0
 
12
 
! Отговори
Арести за комисари преди 3 седмици
НАд 50 000 000 000 000 евро щети са нанесли европейски наркомани на власт в БРюксел подават системи следящи в автоматичен режим срещи на "Представители на нарочно създадени доказано престъпни групи вкарани с изборни манипулации на власт в БРюксел - ЕВропейски съюз.УРсула ФОН ДЕР ЛАЙЕн се прочу с подставянето на власт като еврокомисари СУПЕР НЕКОМПЕТЕНТНИ пратени от доказано престъпни групи окупирали власта в Европейските страни..