Борисов: Радев и Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов

Кожарева постъпи прибързано, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 20 авг 2024 10:55 | 20 авг 2024 10:46, Нели Христова
276
Борисов: Радев и Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов
Снимка: БГНЕС

Според лидерът на ГЕРБ Горица Кожарева е постъпила прибързано, когато е отказала на президента Румен Радев да посочи друго име за вътрешен министър на мястото на Калин Стоянов.

"Не може държавата да става заложник на вътрешен министър, който и да е той", категоричен бе Борисов на извънреден брифинг в централата на партията.

"Вчера видях няколко недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството не е допустимо. Когато с Кирил Петков правихме сглобката търсихме професионално лице, равноотдалечен от всички, аз се съгласих за Калин Стоянов, защото беше шеф на ГДБОП, назначен от Бойко Рашков. Г-н Петков първи говори със Стоянов. На ГЕРБ вътрешният министър не му пречи. Ние бяхме репресирани от ПП, арестувани. Не сме забравили. Но преглътнахме в името на държавата", припомни той.

"Умолявам президента Радев с Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов, да изберат някаква приемна фигура и по най-бързия начин да отидем на избори", призова Борисов.

Той бе категоричен - ГЕРБ няма да участва в триковете, разигравани от неговите колеги.

"Не взимам страна, защото взимането на страна още повече поляризира", заяви Борисов и припомни, че държавата се бори с безводие, но администрацията в момента не работи.

"Премиерите се излъчват на избори. Отпред застава лидерът и носи политическата отговорност. Вдигнатият юмрук какво прави - уби авторитетите. И сега същото се връща на Радев. Какъв равноотдалечен премиер ще избираме?! Няма такова нещо. Затова нищо не работи. Затова ГЕРБ е монолитен, защото знаем какво правим."

"Що се касае до триковете на ПП, искам да им кажа, че ние няма да участваме в игри. ПП предлагат да излъжем хората, че правим някой омбудсман в Народното събрание, а всъщност искат да изберем премиер - върха на безпринципността", разкри Бойко Борисов.

"Защо вече не говорите за машините? Защото знаете, че бяха фалшифицирани. Но ГЕРБ побеждаваше въпреки това. Но на тези хора, които погазваха закона непрекъснато, няма да им дадем властта отново", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Не взимам страна. Тези дни работим върху безводието в страната - "Копринка", "Жребчево" са сухи. Водопроводът за Делиормана не се строи. И куп други неща, които хората очакват да се случат."

Той заяви, че не би направил коментар по въпроса, ако случилото се вчера не го е подразнила "като полицай".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от Избори 2024
Президенът зае страна и наруши Конституцията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Човека чака да види какво ще става в Америка. И тогава ще реши дали да ги печели изборите или да не ги печели. Дотогава ще ни продава още Кожареви министър-председатели.
138
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
шишо има 8000 гласа повече в благоевградско, благодарение на бездействието на калинката стоянов!
137
0
 
9
 
! Отговори
Няма нужда преди 4 седмици
Да го "отстраняват" достатъчно е да го освободят от поста. Ни ще е първия нито последния бивш министър
136
1
 
8
 
! Отговори
Истинска случка: преди 4 седмици
баце, като махнеш калинката стоянова КОЙ ще ви уреди фалшивите гласове на изборите на теб и колегата ти по мутралък пеефски ? КОЙ ? Или вече си подготвил замесник на калинката стоянов и си спуснал името на "умника и невероятен интелект" главунчев ?!? А, баце ?
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
пеевски влезе в политиката при царя през Илия Павлов, който беше направил дарение на НДСВ, сам се хвалеше в предаването на кукувците
134
0
 
6
 
! Отговори
Какъв преди 4 седмици
Полицай си бе,даже не знаеш и как мъркуч се държи на пожарна,смях,смях и срам да се хвалиш сам,че си герои.
133
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Изход ът от кризата е лесен! Трябва да се сложи друг минтър на МВР, който да стане гарант за честни избори!!
132
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев вече извърши преврат, като отмени изборите.Какви сглобки, какви омбудсмани.
131
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
*** мутра
130
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бойко, предател!
129
1
 
10
 
! Отговори
Vol'Jin преди 4 седмици
A тоя кой ще го отстрани, защото вече е безкрайно вреден особено след като пак спаси ония ***....
128
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всичко Мара втасала, само Калин Стоянов им пречи. Като го махнат и всичко ще ес оправи
127
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да намерят и начин и Живко Коцев да оневинят за пудела с пачките, да го направят вътрешен министър. Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха
126
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
а ротацията не се състоя точно защото борисов не отстъпи за стоянов, това даде кураж на горица и нейния незаменим министър да се инатят толкова, но реакцията им беше прибързана, пеевски иска избори, а те не могат да бъдат проведени със служебно правителство в оставка, трябваше да звънне където трябва, а не да раздухва случая и да го удължава във времето с някакъв сигнал към главния прокурор, реши да се прави по католик от папата
125
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И боко ли се обърна срещу пеев е радост?
124
7
 
6
 
! Отговори
До 121 преди 4 седмици
Бойко беше в Брюксел когато Денков счупи сглобката и подаде оставка. Заради това, че Ники трябва да пътува не искаха от ПеПеДеБе Габриел за премиер и извиваха ръцете на Борисов да ги остави още 9 месеца да управляват. Не е счупил Боку сглобката, а Киро и Денков.
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Че е схема схема е. Не става ясно сам защо ББ и ДП изключиха Доган от схемата.
122
8
 
3
 
! Отговори
До 115 преди 4 седмици
Те точно с машините правят ала-бала с президента. За това, че загубиха 300 000 гласа е цялата дандания. При Дерменджиев имаха и кодовете за машините. Лично Киро казал пред Нинова и Баджанака на Радев, че ако ги подкрепят ще им дадат кодовете за машините. Сега искат да правят тинтири-минтири и Бойко няма против, понеже второ, трето и четвърто място са около 15 % и много ги е страх от Възраждане да не излезе втора сила на изборите. Шансът да направи ГЕРБ кабинет е да налеят 400 000 гласа за шарлат
121
7
 
3
 
! Отговори
значи не можело преди 4 седмици
страната да е заложник на един вътрешен министър,който и да е той,но може да е заложник на руския откачен резидент,който и да е той
120
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всичко тръгна от Баце, не пожела ротацията, сега обичайната върти_опашка.