Зафиров: Този парламент е изчерпан

Стоянов да реши дали да е политик, или министър, зове той
22 авг 2024 11:04, Инна Ангелова
21
Зафиров: Този парламент е изчерпан
Снимка: БГНЕС

"Калин Стоянов трябва да реши дали иска да бъде политик, или иска да бъде възлов министър в служебно правителство", каза Атанас Зафиров от БСП, но отказа да отговори дали действията на Стоянов и Главчев се препокриват или служебният премиер се е дистанцирал от министър на вътрешните работи.

"През последните месеци сме свидетели на тежка интелектуална криза на политическото представителство и гражданството, което води до всички останали кризи", посочи обаче той.

Според Зафиров някои политици страдат от амнезия, а именно "те са забъркали кашите, на които всички ставаме свидетели". И е категоричен, че виновниците за всичко, което се случва през последните дни, са именно "идеолозите, подстрекателите и извършителите на промените в Конституцията на България".

Депутатът е на мнение, че Конституцията трябва да се спазва, независимо дали дали е добра, или лоша. “Така че няма как да не подкрепим президента в това му конституционно задължение. В същото време го подкрепихме и в това да не позволи на Калин Стоянов да не се промъкне в новия служебен кабинет като вътрешен министър“, обясни Зафиров пред bTV.

Народният представител призна, че са водени разговори са смяната на председателя на Народното събрание с оглед да се осигури кандидат за служебен премиер. Той припомни също така, че Румен Радев не е приел да се действа така и е заявил, че това не бива да се прави. А от БСП са се съгласили с него.

“Този парламент е изчерпан и той не може да избере такива длъжности като Омбудсман на България и членове на Сметната палата. Не може сега да бъдат избирани някакви хора, за да се реши вторичен проблем, създаден от онези, които промениха Конституцията на България“, каза още Зафиров.

Той отказа да посочи дали Димитър Главчев трябва да остане на поста служебен премиер. В БСП продължавали да смятат, че той не е равно отдалечен от всички партии, защото е представител на една определена политическа сила.

"Ние призовахме всички от така наречената домова книга да преосмислят решението си да не поемат поста на служебен премиер", припомни още той. Що се отнася до кандидатурата на Петър Чобанов той посочи, че го познава добре, но отказа да коментира дали е подходящ за служебен премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от Общество
Виктория Василева прави нова партия - "Има смисъл"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Чукам Натали Т преди 2 седмици
Не само този Парламент цялата Парламентарна република е Изчерпана най-добре наистина да станем Президентска република
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Парламентът е почерпен и разни мутри и измамници са влезли по някакъв начин. Напират нови политически измамници, феномени, фараони и обещатели. Политиката се превърна в рекламна кампания на мултилевъл пирамида за разни евтини китайски дрънкулки, които се заменят за реални и много пари.
19
1
 
1
 
! Отговори
Нане Вуте преди 3 седмици
Не този парламент е изчерпан , цялата политическа система в бг е изчерпана!!!!!! Да се забранят всички партии(ОПГ) иначе оправия няма!!!
18
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Бравоооо, откри Америка!!!
17
0
 
4
 
! Отговори
уха преди 3 седмици
Оставете човека - барем да си свари ракията. Че после големи дебати - хибати. Кат го погледнеш виждаш как е тормозен от Курнелата(стара врачанска закалка след шиша ракия)- Ти мен уважаваш ли мъ?
16
0
 
12
 
! Отговори
баба Пена преди 3 седмици
Последните години в България се зароди нова професия - кърлеж политик. Това е човек който чака само да дойдат субсидиите от изборите, след което го мързи да гледа, не работи, не чете, не приема закони. Нямаме нужда от такива хора с такава професия. голяма част от партиите само това правят
15
0
 
6
 
! Отговори
от бузлуджа преди 3 седмици
ся като се обединят комунистите , тия дето са в парламента и тия дето са на тротоара , ше има ли ново име партията , щот силно се вълнувам :)
14
0
 
2
 
! Отговори
нн преди 3 седмици
Парламентът бил изчерпан. Хайде махаите се затваряите го и избори, от ясно по-ясно, не го ли праумяваш, и дрънкаш ли дрънкаш глупости.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
то и БСП отдавна е изчерпано ама вегетира
12
0
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
няма ли да си признаете защо българия е на това дередже едни и същи 30 годинитокато не изчезнете от сцената няма да има промяна 20 изб активност толкова стенагли че нямам думи
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А,в другия сте вън .
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Изчерпани са този президент и премиер! Парламентът не е изчерпан.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
как този парламент, та вие сте едни и същи във всеки парламент, изчерпани сте всички, но не се махате
8
3
 
15
 
! Отговори
Изчерпана преди 3 седмици
Партията на червените социал-милионери е изчерпана
7
2
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Сега този Зафиров лидер ли е на БСП или Корнелата е захапала здраво и не пуска? БСП-то не може да си реши вътрешните проблеми,а тръгнали да оправят държавата.Изглежда комично.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И ти твоята партийка също
5
1
 
17
 
! Отговори
Да, преди 3 седмици
Този парламент е изчерпан,а в следващия вас няма да ви има.
4
1
 
6
 
! Отговори
Не сме в час преди 3 седмици
"Ние призовахме всички от така наречената домова книга да преосмислят решението си да не поемат поста на служебен премиер" - Е нали като се откажат всички, остава сега действащото правителство.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БСП да ходи при БКП :)))
2
2
 
18
 
! Отговори
Изчерпан е, да. преди 3 седмици
То и БСП се изчерпа.