Данаил Папазов: Ахмед Доган трябва да напусне Сараите

Той не е собственик и няма договрни отношения за имотите в „Росенец“ и „Бояна“
Обновена: 29 авг 2024 17:49 | 29 авг 2024 17:36, Александър Попов
345
Данаил Папазов: Ахмед Доган трябва да напусне Сараите
Снимка: ДПС

Ахмед Доган не е собственик на дружествата Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“, които притежават недвижими имоти в „Росенец“ или „Бояна“. Това се казва в писмо на Данаил Папазов.

Повод за коментара на Папазов са появилите се в последните дни в медиите спекулации относно пребиваването на Ахмед Доган в имоти на дружествата „Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“, на които Папазов е представляващ и краен собственик чрез фирма „Сигда“.

„Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ притежават недвижими имоти в парк „Росенец“, област Бургас и квартал „Бояна“ в гр. София. Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне“, заявява Данаил Папазов.

Данаил Папазов е бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски.

Още по темата
Справка от Имотния регистър на БНР показва, че Папазов ръководи фирмата в съдружие с руския гражданин Георгий Серопян и компанията „Сигда пропърти“

От Община Бургас потвърдиха информацията, като посочиха, че данък сгради и такса смет за имота в парк „Росенец“ се плащат от фирма "Хермес солар". Според Търговския регистър към дата 28-и август тази година, фирмата се води с регистрация в София. Занимава се с алтернативна енергетика, производство на електрическа и топлинна енергия от възобновяеми източници. Собственик е Данаил Папазов, а негови съдружници са Георгий Серопян и фирма „Сигда пропърти“.

„Сигда пропърти“ е регистрирана във Варна, а неин едноличен собственик отново е Данаил Папазов. Това е информация конкретно за собствеността на земята, както и на имението, построено в парк „Росенец“. На негова територия има и други сгради – бунгала и оранжерия, но те са незаконни и се търси фирма, която да ги събори.

Dnes.bg припомня, че част от Централното оперативно бюро на ДПС се събра в Росенец преди дни и взе решение да изключи от партията Делян Пеевски и неговите приближени. Самият Пеевски пък нарече съвещанието като "сбирка на отцепници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още по темата: Ахмед Доган
Още от Общество
КНСБ ще настоява и за поне 10% ръст на заплатите в бюджет 2025
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
12
 
14
 
! Отговори
САТАНАТА преди 2 седмици
Махнете Доган, ако окаже съпротива,вие си знаете ..!
277
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако на всички председатели на политически партии в България им подарим по една лятна резиденция на морето и по една зимна резиденция в София , къде ще му излезе края????
276
1
 
31
 
! Отговори
vs преди 2 седмици
Въпроси: защо чак сега се сети тоя папазов? Кой е точно папазов? Откъде притежава имотите? Кой го кара да си ги иска чак след 20 години? Между другото, такива молионери като този папазов има повече отколкото си представяте! Взели са апетитни имоти, сгради, пари и бизнеси принадлежали някога на държавата! Всички тези до 1 са за затвора!
275
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя да не човек на Пеевски ,само Пеевски може да го спонсорира с такива пари ,и го раздава като фуклю,ни интересно защо институциите и нап мълчат ,за тоя
274
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Многон покрайндоган и пеевски станаха милионери на гърба на българските мюсюлмани но разликата между тях двамата че обикноведния турски народ защитава Доган ,а Пеевски само богаташите и хора които Пеевски км дава пари
273
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Айде сега, всички хоремаг-политици-специалисти заплакаха за доган!
272
1
 
2
 
! Отговори
Татарва преди 2 седмици
До АнонименАрменец не иска да има работа с доган навярно
271
1
 
18
 
! Отговори
Миклухо маклай преди 2 седмици
И Доган остаря и него измамиха взеха му паричките този пеевски рано или късно щеше да го направи
270
5
 
13
 
! Отговори
Пеевски преди 2 седмици
Човекът Доган си живее като бей в тези сгради. Дори без да плаща и наеми. С полиция трябва да го изгонят от там. Какво като им е почетен председател. Нека да си го бранят турците, но не знам от кого. Може и паметник да му издигнат. Там някъде около връх Св. Никола. Нали го убиха на конференцията им преди няколко години. Дори с тазов пистолет го убиха, а не с истински. Паметник му трябва на човека им предател Медито.
269
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А кой взе 500 милиона от КТБ...
268
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е той ДП нали беше евроатлантик, какви са тези фирми с руски граждани хахахахаха
267
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До АнонименТова е едно от пипалата на октопода. За съжаление октопода е направо кракен, пипалата му са много и души всичко живо.
266
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя Папазов от де се взе поредния крадец на милиони от турските мюсюлмани ,и защо институции те мълчат !!
265
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Я тоя вълка който подариха 150 милиона от ББР май е имало и за Доган
264
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че кой че живее там ,мистър магникски
263
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доган го пазят пред сараите бременни шкeмбeтa!
262
4
 
1
 
! Отговори
жорето преди 2 седмици
До анонимен 257: Не е ли по-добре тях да разкараме
261
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мюзюлманите имат 3 свещени книги Sira, Hadith i Koran, не е само коран, Те трябва да следват и трите книги. Мюзюлманството представлява 2 неща - да правят това, което е правил мохамед и да следват корана. В 70% от книгите се описва как да се убиват неверниците. Описват се живота на мохамед, който в последните си години само е убивал. Само 16% описват как да се служи на аллах. Мохамед се оженил за първата си братовчедка. А как Комунизма се поучи от мазлама да избива Арианите по Концлагерите?
260
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен (260): "Този Папазов се оказа по-Велик и от Пеевски." -___- Какво има за чудене, съдружникът му е руснак, от там Русия, разбирай путин! Ха-ха-ха!
259
7
 
15
 
! Отговори
до ОБЯВА В преди 2 седмици
доган винаги е бил командван от руснаците, помним войните които водеше със СДС,свалянето на правителството на Ф.Димитов,Боянските ливади и всичките му завери в които ползата беше за бившата ДС и Русия. Но след започването на войната в Украйна запада натисна България, вкл. ДПС в евро атлантическа посока и номерата на доган останаха в миналото.Без руската подкрепа доган е безпомощен,взеха му парите и имотите, ще го изринат като гюбре