Дясната ръка на Мицкоски за българското МВнР: Маргинали, които не могат да съставят правителство

Няма да разговарям с тях, заяви Александър Николовски
Обновена: 29 авг 2024 17:10 | 29 авг 2024 17:00, Нели Христова
104
Дясната ръка на Мицкоски за българското МВнР: Маргинали, които не могат да съставят правителство
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът на Северна Македония и министър на транспорта Александър Николовски нарече българското Министерство на външните работи "маргинално", предаде БГНЕС от Скопие.

В отговор на въпроса как ще коментира Декларацията на българското МВнР от снощи, в която се казва, че Скопие се отдалечава от членството в Европейския съюз, Николовски отговори: "Нямам никакво намерение да отговарям на маргинални хора, нека да си подредят нещата при тях. Те нямат капацитет да сформират правителство, не могат да намерят и членове за него", каза още Николовски.

Дясната ръка на премиера Християн Мицкоски заяви, че в България с темата Македония се злоупотребява по време на предизборната кампания и отново повтори, че ще чакат редовно правителство, за да водят преговори.

Българското МВнР остро реагира на поредното антибългарско и антиевропейско изказване на премиера Християн Мицкоски, който заяви, че иска предоговаряне на Френското предложения и каза, че няма да разговаря със служебния кабинет на премиера Димитър Главчев.

"На управляващите в Скопие би трябвало да е ясно, че опитите за лансиране на идеи за предоговаряне на вече поети международни ангажименти могат да доведат единствено до ново отдалечаване от старта на преговорите за членство в ЕС", подчертават от външнополитическото ни ведомство и добавят:

"Тази наша позиция няма да се промени независимо от това дали управлява служебно или редовно правителство. Припомняме, че в резултат на ненужни провокации и конфронтация със съседни държави, Северна Македония вече изгуби твърде много време в процеса на отваряне на присъединителни преговори", категорични са от МВнР.

"Служебното правителство на Република България е легитимно правителство, което има всички прерогативи за управлението на страната. То остава отворено за диалог със Северна Македония, като същевременно подчертаваме, че, независимо дали воден със служебно или с редовно българско правителство, диалогът не включва предоговаряне на вече поети ангажименти от Скопие", заявяват още от МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от Общество
Задават се седми избори за НС за три години, похарчени са половин милиард досега
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
5
 
! Отговори
По-важното е преди 2 седмици
Че изглеждаме все по-нелепо и жалко в очите на европейската и северно американската политика. Това е благодарение на дребнавството и безкрайното късогледство на нашата жалка политическа класа.
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Учудващо правилна позиция, само трябва да им повтаряме и напомняме всеки път, когато се направят на много важни тези незначителни мушки: Бавите се, бързайте за Европа, не спирайте реформите, спазвайте правата на европейските граждани българи. Отдалечавате се, изчезвате, смалявате се, издишате, спуквате се. И повече да не се интересуваме.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не е на магаpeто работа да казва кой какъв е, да не започнем ние да ги обиждаме, че тогава ще видят кон боб яде ли, магаpe трева пасе ли!!! Крадци!
13
4
 
15
 
! Отговори
dmx преди 2 седмици
Това е така. А като дойде редовно правителство да им скъса всичките документи за ЕС
12
4
 
15
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Областта Македония на скопските сърбо-комунисти ще влезе в ЕС, единствено като неделима част от Българската държава, а скопските коминтерновци ще бъдат изселени в Сръбско.
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тук съм съгласен с бюрм.
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Един македонец - комита.Двама македонци - дружина.Трима македонци - дружина со предател.
9
3
 
18
 
! Отговори
Северджанъм преди 2 седмици
Бедни,малки въшк и с албанско бъдеще.Във всеки град им се вее албанското знаме,вентилатора даже отсъства
8
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прав е човеко. Няма по корумпирани от БГ политиците.
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Май украинците и македонците са един народ. Зеленски мицковски и тн.
6
5
 
22
 
! Отговори
санданчанин преди 2 седмици
Колко пъти да ви казвам,че тези отродили се българи,са по злостни от най-голевите ни врагове.Никаква Европа за тях.Цялостното северномакедонско население е с изпилени мозъци.До такава степен са оскотяли,че не виждат реалната албанска заплаха.Само омраза им към нас е водеща.Ако трябава,да се затворяг ГКПП-та с тях,и никакво влизане в Б-я.Такива ***.л.о-умнициомовци,макар много малко,ги виждаме и тук в Сандански.О-т-репки.
5
4
 
16
 
! Отговори
тоти преди 2 седмици
Абе балък,те нарочно го бавят и протакат дока вие се осъзнаете ,щото я сте влвзли в ЕС я сте се ударили глава у тавану та ке се перчите ка стар пител!!! А сега ще седите в 9пта глуха дока ви доде акълу!!!
4
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво очаквате от тези? Те запалиха българското знаме. Когато им трябваше българско гражданство за паспорти се редяха на опашки. Това са социопати.
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
комплексари, злобата е признак на безсилие
2
3
 
5
 
! Отговори
Пръцковнаски преди 2 седмици
От устата на мицковски в божиите уши.
1
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трябва да върнем ветото