Фигурата на почетния председател е добавена допълнително в устава на ДПС

Битката ще се пренесе в съдебните зали
29 авг 2024 10:54, Гергана Попова
46
Фигурата на почетния председател е добавена допълнително в устава на ДПС
Снимка: БГНЕС

Фигурата на почетния председател е добавена допълнително в устава на ДПС. Тезата, че той е нещо едва ли не нещо като едноличен собственик и монарх и може да прави всичко, не издържа. Това каза пред БНР адвокат Петър Славов, бивш депутат и граждански активист.

Още по темата

"Битката очевидно ще се пренесе в съдебните зали. Ще имаме две спорещи страни – коя коя е изключила и коя е легитимната. Меродавно за държавните органи е вписаното в съдебния регистър – там действат последните вписани промени. В момента те казват, че има двама председатели, всеки от които може самостоятелно да представлява ДПС. Регистрацията в ЦИК в момента е най-важна за двете спорещи страни. ПГ на ДПС обаче вече еднолично се представлява от Пеевски, това е вписано в регистрите на Народното събрание", каза още Петър Славов.

По думите му, не може да има регистрирани за изборите еднакви абревиатури с продължение, например ДПС – Доган.

"Нещо подобно вероятно ще наблюдаваме и при БСП – проблеми при регистрацията на политически партии, които не са от вчера. Със злоупотреба на право на границата на позволеното различни фракции се домогват да овладеят съответната партия", заяви Славов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от София
Делян Добрев: Терзиев да подаде оставка и да се покрие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 2 седмици
Така е, но истинската цел е източване на Европейските ресурси към то Русия. Тук оставиха трохите. Факт
20
0
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 2 седмици
Не търси под вола теле! Просто са по- малки градове и донякъде изоставени точно както и други малки градове с преобладаващ бг етнос като Батак, Перущица, Севлиево, Кюстендил, Перник и т.н.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мачкай шиши. Стискам палци да се унищожите взаимно с проскубания сокол.
18
6
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 15 ".А ДПС е руско прокси и винаги е била.." - фактите са, че ДПС е регистрирана под британски натиск и натиск на Съвета на Европа. Факт е също така, че ДПС винаги са били най-пробрюкселската партия у нас.
17
1
 
3
 
! Отговори
баба Пена преди 2 седмици
Тоз много ги разбира тея неща, да не им е авокат на ДПС-то или е братчет на Доган или Пеевски. Ай стига с тая реклама
16
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Така е при демокрацията.
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доган отива на бунището на историята и няма сила,която да го спре...А ДПС е руско прокси и винаги е била..
14
0
 
3
 
! Отговори
Дпс преди 2 седмици
На предните избори раздавахте , олио, кафе,брашно,захар,консерви окрадени по общините , който се полагаха от БЧК на хората .Но най важното е ,че раздадохте и камери на вашите хора.Защо???Всяка къща с турци има камери,едни и същи,раздадени от вас.Голяма сте мафия бе.
13
0
 
6
 
! Отговори
Не съм комунист преди 2 седмици
...и изобщо ненавиждам ДС/БКП, но изобщо не понасям доносници и предатели!ДОРИ СУЛТАНА ГИ Е ИЗБИВАЛ ВЕДНАГА ЩОМ СА МУ ДОНАСЯЛИ ....,ЗАЩОТО КАКТО Е КАЗВАЛ : " УТРЕ ТОЯ И МЕН ЩЕ МЕ ПРЕДАДЕ"...ХАХАХАААА И Е АДСКИ ПРАВ!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този Доган го представят като извънземен Киро и Лена и шайката около тях действат по сходен начин
11
1
 
9
 
! Отговори
НАЛИ ВИ КАЗАХ: преди 2 седмици
Не може един обикновен доносник на ДС--- да е по- умен и начетен от един кадрови Работник на ДС!ОСВЕН ТОВА, ПОДПРАВКАТА НА ДОКУМЕНТИ Е СТРОГО НАКАЗУЕМА....АГЕНТ - САВА , ПОДЛЕЖИ НА НАКАЗАНИЕ ЗА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ДОКУМЕНТИ!!!
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тук не е султанат или емират. Така че да спрат да спекулират с това почетно председателство. Нали навсякъде тръбят, че са демократична партия е европейски профил.
9
3
 
8
 
! Отговори
налбант преди 2 седмици
34 г ми се изкриви устата да говоря,че ДПС е най-голямото зло за Б-я.Но нали ние българите,сме страхлив и безволеви народ,допуснахме вековния поробител да си прави каквото си иска.Ушите ни проглушиха със смяната на имената,а какво да кажем за 5 века робство-кланета и смазване на българина?Сега в ДПС тече разбойническа война,между разбойници без морал,с примитивни разбирания.И единия и другия,са за затвора.А мюсюлм.общност за пореден път доказа,че няма нищо общо с Европа,и с християнския свят.
8
1
 
11
 
! Отговори
ДСП преди 2 седмици
До Ахмед.. Точно ДСП трябва да се казва - Партия на ДС.
7
1
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Заседанието на ЦОБ е проведено без необходимия кворум.Това е същностт.Неслучайно това заседание се забави толкова много с надеждата да се събере кворум.Не стана.Ако се стигне до битка в съда,това ще бъде от значение.Свободните съчинения на Ахмед Доган,Тимур Халилов и Илхан Кючук са безпредметни.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ахмед Доган е легенда за турците в България - те още от комунизма са затворени и ограничени, с ограничени виждания и всичко, аз ходих с едно момиче от турски произход , тя искаше много и се махна от тази среда, споделяла ми е много пъти, че всяко гласуване или изказване на мнение срещу ДПС или Доган веднага в цялото и село скачат "предаваш етйоса, квала, нещастница", тя напусна и дойде в Бургас, но са малко като нея, за съжаление, ако имаше повече умни момичета като нея, ДПС нямаше да съществува
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този жълто.паветник защо не си гледа Джен.дър пропагандата, която всеки ден защитава от профила си, а гледа в канчето на другите партии?
4
0
 
6
 
! Отговори
Спас преди 2 седмици
Защо "различни фракции се домогват да овладеят съответната партия"? За да провеждат своите политики в икономиката, образованието, здравеопазването, за развитието на България. НЕ!Твърдо НЕ! Всичко е за пари. Кражба на много пари...
3
2
 
13
 
! Отговори
Ахмед преди 2 седмици
Хора и аз съм от турския етнос но не ви ли писна да ви лъжат турците в България особено в регионите на ДПС живеем най-зле, те циганнните вече са по-добре от нас - идете около Омургаг, Силистра, разградските села, Търговище, Кърджали, аз съм шофьор обикалям из цяла България - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Благоевград , Стара Загора са много по-добре инфраструктурно вече и всякак от Кърджали, Разград, Търговище, Силистра и други бастиони на ДСП. СРАМОТА,
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Днес гледах Илхан Кючюк - потресена съм от безочието и лъжите му, има устав ДПС, в който е казано кворум трябва да има 2/3 квалифицирано мнозинство, кво ми говори някакви тълкувания че тъй като бил почетен и първи председател Меди Доганов можел да управлява партията дефакто като султан с летни и зимни сараи, както и го прави, СЛЕД ТОВА ДПС БИЛА ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ, ДАЖЕ И НА НЕГРАМОТНИТЕ ТУРЦИ В БГ ИМ Е ЯСНО, АМА ТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА МЕДИ ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ ЕТНОСА И ТОВА Е