Адвокат: Стигне ли се до ВАС, решението ще е в полза на Пеевски

Според Людмил Рангелов не е в интерес на двете фракции спорът им да отиде в съда
19

"Ако всички бяха загрижени за изборния процес като предлагане на идеи към избирателите, нещата щяха да бъдат много лесни. Избирателите ни няма в сметките на лидерите", заяви адв. Людмил Рангелов в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че не е в интерес на двете фракции в ДПС да пренасят споровете си в ЦИК и в съда. По думите му проблемите им са как ще привлекат електората, за да гласува за едната или другата коалиция.

"Фракцията зад г-н Пеевски се явява като коалиция от две парти. Другата коалиция е измислила "Демокрация за права и свободи". Абревиатурата не е задължителна. За съжаление, не е решение на едната фракция. Зависи от парламентарната група", обясни юристът пред Bulgaria ON AIR.

Според него се стига до това кой владее съда.

"Ако спорят двете фракции и въпросът се пренесе във ВАС, решението ще бъде за фракцията на г-н Пеевски. Ако политиците имат елементарна загриженост за хората и бъдещето на държавата, би трябвало да сложат точка на това. Борбата се е ограничила до това кой ще владее съответната структура", подчерта адв. Рангелов.

Гостът заяви още, че е бил изненадан от решението Румен Гайтански да бъде оставен в ареста.

"Не съм толкова изненадан, след като видях съдебния състав. Не е правно обосновано. Когато обвиняваш едно лице, че е получило голям и необезпечен кредит, като е подбудило друг от банката да му го отпусне, трябва да има различен тип доказателства, каквито въобще не се коментират", разясни адв. Рангелов.

Той е на мнение, че е опасно за Гайтански Стоян Мавродиев да се върне като защитен свидетел по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Избори 2024
Филип Попов: БСП ще се регистрира като БСП, въпросът е защо се създават пречки
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Объркан Избирател преди 1 седмица
Защо всички мълчат по тема за началото на милиционерската кариера на Доган преди 1989 година и колко пъти е бил в парламента
18
0
 
4
 
! Отговори
Пудела преди 1 седмица
ЛЕНА ПРЕЗИДЕНТ!ДИОНА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ!
17
0
 
3
 
! Отговори
Бренда преди 1 седмица
ДИОНА ПРЕЗИДЕНТ,ЛЕНА ВИЦЕ!
16
0
 
3
 
! Отговори
Бренда преди 1 седмица
Много са загрижените за автентичното,но по статията.Първо спорът да влезе в съда е неизбежно.Второ регистрираният взема електора и на другия поради липса на алтернатива на електората.Трето политиците могат да повлияят само на ЦИК,кайто е от тяхни представители и няма как да сложат край на участието на Пеевски,тъй като следва съда.Четвърто в този съд са съдии,които няма кой знае каква кариера по-нагоре да очакват и затова Пеевски ще спечели в него и ще вземе електората на бездомния.
15
1
 
2
 
! Отговори
Ген.Мутафа преди 1 седмица
7 Ша ум1рат яко,Камиони с трупове. Ша има.
14
0
 
6
 
! Отговори
Доган мумията преди 1 седмица
Нема ли да се пенционера вече
13
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
И първокурсник по право знае,че решението ще е в полза на Пеевски.Избран е за председател на редовно заседание с кворум,а е изключен на нередовно без кворум.Уискито съвсем е унищожило лидерските качества на Доган.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не Доган е създал ДПС, а службите. След като ДПС сеизроди, те ще го унищожат. Движение, партия, или престъпна корпорация, все едно. Пеевски се опита да го спаси. Като събра хората с евроатлангическо мислене. Има голяма маса заблудени хора в ДПС Доган. Орелът около агент Сава/Доган/, е фалшив.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не Доган е създал ДПС, а службите. След като ДПС се ***, те ще го унищожат. Движение, партия, или престъпна корпорация, все едно. Пеевски се опита да го спаси. Като събра хората с евроатлангическо мислене. Има голяма маса заблудени хора в ДПС Доган. Орелът около агент Сава/Доган/, е фалшив.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ТОЗИ ЗАЩИТАВА КРАДЦИТЕ - ГАЙТАНСКИ И МАВРОДИЕВ. ПФУ! ВЕРНО АДВОКАТИТЕ МАРАЛ НЯМАТ, ИЗЧЕГЪРТАН ИМ Е.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чудя се как може всички да са толкова зависими от този елементарен *** с купена диплома и мутренски приоми. Този до каквото се е докоснал всичко се е разпаднало. Явно него са го хванали зли сили и го държат като маша. Всички отвращават.
8
3
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 1 седмица
Айде стиха с тези предварителни оправдания! Сигурно и Радев е човек на Пеевски, да?
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЕПОХАТА НА АГЕНТИТЕ ОТ ДС И КГБ Е НА ПЪТ ДА ПРИКЛЮЧИ! ДАНО ДАНО ДАНО!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Подобно признание говори изключително лошо за държавността. На за съжаление е брутално вярно.
5
4
 
9
 
! Отговори
Минка преди 1 седмица
Абе ,хидроинженера и доктор по всички науки,го изгониха като мръсно коте,и му взеха всичко,нещата са ясни.Държавата е по-силна.Епохата на "Сава"акончила.Събралите се пред сараите дето щяха да правят второ Косово,ги няма.Всички се изпокриха.
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Когато прасе застане на чело на държавата, тя се превръща в ко*ина.
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Преди 10 години, цялата държава се обедини против Пеевси и той не стана шеф на ДАНС, но сега всички мълчат. Явно Пеевски е овладял държавата. Институциите са негови. Да му мисли народът.
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Доган ще вкара около 20 човека, Пеевск около 15 вероятно. Въпроса е ГЕРБ и ПП кого ще изберат за коалиция, според това ще се разбере кой от двамата е в киреча!
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи, направо признание, че Пеевски владее съд и прокуратура. Много ще чакаме за правосъдие.