Ахмед Доган вече нямал охрана от НСО и МВР

Не сме спокойни за сигурността му, твърдят сподвижниците му
4 сеп 2024 08:09, Петър Бойчев
64
Ахмед Доган вече нямал охрана от НСО и МВР
Снимка БГНЕС

Ахмед Доган вече няма охрана от НСО и МВР, заяви депутатът Тимур Халилов. От МВР уточниха, че охраната на почетния лидер на ДПС е свалена, след като данните, посочени в сигнала, подаден от Джевдет Чакъров не са потвърдени, предава БНТ.

Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, той в момента няма охрана, каза нечленуващият парламентарна група депутат Тимур Халилов пред имота в кв. „Бояна“, който доскоро беше обитаван от почетния председател на ДПС. Във видео, разпространени във фейсбук страницата „ДПС пресцентър“, Халилов добави, че от 5 дни насам гражданите нямат достъп до улицата в квартала.

Няма аргумент, с който да убедите гражданин на свободна, европейска България, че той не може да влезе в тази улица, която е публична собственост. В имота влизат само определени лица и това, което се снима вътре нас ни интересува, допълва Тимур Халилов.

Всеизвестен факт е, че този дом се е обитавал от д-р Ахмед Доган в продължение на 20 години и тук се е извършвала дейност, свързана с ДПС и сега да се поставя под съмнение, че този дом е бил обитаван от него, допълни народният представител, който подкрепя Джевдет Чакъров и почетния председател на ДПС.

В края на миналата седмица привърженици и симпатизанти на ДПС (без Пеевски и група) се събраха в столичния квартал „Бояна“, където се намира имотът, обитаван в годините назад от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. В петък се стига до ескалация на напрежението между хората и полицията, който охраняваше имота.

Именно тогава, от съобщение на МВР, стана ясно, че на почетния председател на ДПС е била незабавно осигурена охрана от НСО и МВР по сигнал, подаден от Джевдет Чакъров, който касае Ахмед Доган. "На лицето незабавно е осигурена охрана от НСО и МВР", написаха тогава от вътрешното министерство.  "Предприети са всички необходими оперативни действия и мероприятия за изясняване на данните, посочени в сигнала. Проведен е разпит на лицето, възприело тези данни, съдържащи фиксиран период от време и място, посочено от подателя на сигнала", обясняваха от МВР.

Според вътрешното министерство, "изнесените факти и обстоятелства не се потвърждават, тъй като е установено, че въпросното лице, посочено от подателя, не е било във фиксирания период от време на конкретното място".  МВР са предали резултатите от проверката са изпратени на компетентната прокуратура. От съобщението не става ясно дали след като не се е потвърдил сигнала, после е свалена и охраната на Доган, пише Сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: охранадоганМВРНСО
Още от Политика
Депутатите се връщат на работа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
ДОГАН И ДОГАНИЗАЦИЯ преди 1 седмица
<html><body><!--StartFragment--> в сараите в "Бояна" има блиндиран апартамент, в което почетният председател на ДПС е скрил милиони от европейската валута, която му е отколешна слабост. Паралелно с финикийските знаци съжителства и такова количество злато, което спокойно може да се конкурира със запасите от благородния метал в БНБ.
44
0
 
2
 
! Отговори
Копейкин преди 1 седмица
Незабавно върнете охраната на доктор агент Сава. Имам достоверна информация, че КГБ, ЦРУ, МОСАД и Хамас дебнат председателя. Вероятно ще го атакуват със снежна топка.
43
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
всички сте дерибеи вземате го в сараите си и го вардете от кого обаче откъде накъдедържавата ще го варди тои с какво е заслужил с блиндираната стая в бояна стигасте занимавали държавата с вашите прос-то-тии толкова проблеми имаме пожарибезводие избори с купуване на гласове и какво ли още не
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много му е чиста работата щом толкова му трябва охрана за която ние да плащаме
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А то и на другите - за какво им е охрана? От какво са се уплашили?
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тъц тъц сега като пак го заплашат с газов банан, какво ще прави?
39
0
 
3
 
! Отговори
До 42 преди 1 седмица
Прав си.Аз Баце 12 г.хо срещах на тротинетка от Банкя до София.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И откъде на къде пари от моите данъци да отиват за охрана на Доган , той дори не е депутат от 100 години . Да подскажа че депутати в нормалните европейски държави ходят на работа с колела, тротинетки,градски транспорт . Никъде не е като тук - всеки депутат да разполага с лична охрана и служебен автомобил платен от нашите данъци .
37
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Доган да си плати за охрана с парите ,които открадна от нас за 35 години!!!!!!
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
и мен никой не ме охранява ама не е новина
35
0
 
10
 
! Отговори
Иван Костов преди 1 седмица
Преди 30 г.казах". ДПС Е ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ"!! Видяхте ли сега...колко прав се оказах!? Олигарсите тиранозаври-раптори - Аааамед Доан Ага и Дебелян Магницкия се заръфаха яко и ний....българите гледаме със страхопочитание и тревога какво предстои!?! Докогаааа? Народеее..от СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИИИ!!!
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
от какво пазим нашите политици, ами от нас самите, заслужават ли, какво направиха за народа, та имат такива привилегии, най-бедните в Европа сме
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
на запад поплитиците се движат с градски транспорт, а тук народа плаща, за да се охраняват политиците от народната любов, затварят пътища че да им мине кордона...
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да се оплаче на хисарския поп!
31
0
 
7
 
! Отговори
Мара преди 1 седмица
Доган, Пеевски ..... Не по врат , а по шия. Най-добре и двамата да изчезват заедно с ДПС.
30
2
 
7
 
! Отговори
До 39 преди 1 седмица
А,бе ти да не мислиш ,че Магнитски на Пеевски е Нобелова награда по химия?
29
2
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
С какво Ахмед Доган заслужи живота, който живя, цели 34 години?! Какво направи за държавата и народа, или поне за своя електорат? Научно откритие ли направи, нобелова ли награда получи, или място в алеята на славата? За съжаление, за сега се очертава, че само е КРАДЯЛ от всички нас! И ето защо му е била нужна държавна охрана! Пълен абсурд!
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
О, боже- ква драма, къф сУ/ъспенс- да му събираме стотинки за охрана...може и капачки- кой написа тая драма с черти на трагедия и комедия...докато Меди се намъкна в Майбасите си/всеки започващ от 360 000 евро и отпраши на някъде!
27
2
 
8
 
! Отговори
Тук много преди 1 седмица
Величаете Шиши.А замисляте ли се откъде са му парите,като всеки негов бизнес фалира?
26
1
 
14
 
! Отговори
Политкоретен преди 1 седмица
Ще му бъде тежко да пази етническия мир от двореца в Пампорово.