Керемедчиев: Екатерина Захариева ще бъде препитвана много сериозно

Сложихме лицата на нашите кандидати, без да знаем какви ще бъдат техните ресори, посочи той
10 сеп 2024 20:09, Красимир Ангелов
19

Екатерина Захариева официално е българският кандидат за еврокомисар. В писмо до Урсула фон дер Лайен служебният премиер Димитър Главчев издигна Захариева като единствена номинация на страната ни. Според бившия ни зам.-външен министър Милен Керемедчиев, номинацията на Захариева за еврокомисар е била очаквана.

"Г-жа Захариева все пак произлиза от партия ГЕРБ, която е част от Европейската народна партия (ЕНП), водещата партия в Европейския парламент", посочи той.

Още по темата
Керемедчиев обаче определя като неправилен подхода на България за ресорното разпределение на нашия еврокомисар.

"Сложихме лицата на нашите кандидати, без да знаем какви ще бъдат техните ресори. Ще получим това, което прецени г-жа Фон дер Лайен, а не това, което е добре за нас като страна. За мен тази концепция е сбъркана и за пореден път България показва слабост в европейските институции, и не защитава своите национални интереси", смята бившият зам.-външен министър.

"Хуманитарна помощ и кризи не е ресор, който да кажем, че е пренебрежителен. Не смятам, че г-жа Захариева би следвало да бъде отхвърлена като номинация или да е до такава степен, че да се изисква нейното оттегляне от страна на България", коментира преподавателят по Европейско право в СУ доц. Иван Стойнев.

"Определено нищо не е ясно, защото трябва да видим как ще подходят европейските депутати към тази кандидатура. При всички положения тя ще бъде препитвана много сериозно и трябва да бъде много добре подготвена", посочи Керемедчиев.

Междувременно ЕК съобщи, че отлага за следващия вторник представянето на проекта с разпределението на работата на новите еврокомисари. Причината е промяната на предложението за еврокомисар от Словения.

Вижте повече в репортажа на Стефан Стефанов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Избори 2024
Ромската махала в Стамболийски е с регистрация на един адрес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Естествено, преди 6 дни
...че ще бъде препитвана! Това е процедура ,която касае всички еврокомисари! И естествено , че ще отиде подготвена ! А форумните таракани , ще се задавят във собствената си помия!
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ужас, ще лъсне колко е пpocтa
13
3
 
4
 
! Отговори
На какъв език?! преди 6 дни
Щото тя и английски дори не знае. И то стрий английски дори не знае :( .
12
6
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 6 дни
Ротацията я провали Банкянския похотлив крадец с вечната си алчност и ламтеж за власт.
11
1
 
7
 
! Отговори
До 5 преди 6 дни
До АнонименТам е работата, че евродепутатите, които задават въпроси, нямат ограничения, никакви, в избора на теми - напр. за далаверата с паспортите, за подпорната стена, която е хотел, за ширещата се корупция в България, особено в управлението на Герб, в което тя беше министър на какво ли не. Ще я разпитват и още как и има за какво - накрая може и нещо за кризите да я питат. Гербаджийското управление е добре известно в Европа и много има да я питат.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тая коза не знае английски. С преводач ли ще я препитват?
9
1
 
9
 
! Отговори
Шеф преди 6 дни
На всяка манджа керемида!
8
2
 
7
 
! Отговори
българин преди 6 дни
Тя беше една незвестна адвокатка,и се радваше като и даваха някоя и друга служебна защита.После изчезна,и изведнъж се появи на тв екрана,като нов служебен министър.Щях да припадна.Оказало се,че съпругът и,и Плевнелиев били лични приятели.И хей така,по приятелска линия,я назначили като правен съветник в президенството.Имаше 1-2 г. никакъв адвокатски стаж.И след това ГЕРБ непрекъснато я вкарваха в техни правителства.Господи боже!
7
9
 
2
 
! Отговори
Българин преди 6 дни
ГЕРБ по добре да направите коалиция с Възраждане, които са ясни и точни в действията, отколкото с лъжливите аматьори от ПП и ДБ. Цяла България видя,че те с лакомията за постове и власт, провалиха ротацията и все още продължават да хвърлят вината на ГЕРБ!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тия са фигуранти бе, чукундyр. Слагат ги за хубост, да баламосват безмозъчните овце. Нищо няма да зависи от нашата скумрия, ще слуша и ще изпълнява.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А за семейния й хотел, тип Подпорна стена шев питат ли?
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тая шушумига или не е наясно, или се прави на улав. Няма как някой да стане комисар ако не е марионетка. Ще изпълнява всичко което и спуснат. Нито ресор има значение, нито компетентност.
3
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 дни
Нищо ново под слънцето :..-"Ще търсят работа за човека,а не човек за работата.."
2
6
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 6 дни
Пак злобните и некадърни аматьори от ПП и ДБ правят подли опити за дискредитиране на Захариева. Те за нищо друго не стават, освен за мръсни игрички!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Сериозно - като Мара шалвара :)))